Har varit hemma från jobbet idag, imorse kände jag mig förkyld, sen på eftermiddagen kändes det lite bättre för att sen kännas konstigt i kroppen och huvudvärk.. nu vet jag inte hur jag mår riktigt.. är nog mest trött och slutkörd tror jag..
Kan immunförsvaret bli sämre första tiden som nykter? Hur har ni andra upplevt det? Är ni friskare som nyktra? Min energi verkar inte riktigt vilja komma tillbaka, eller så är det bara segare denna gång. Har några kilon att gå ner också, men det verkar svårt.. Gjorde en gastric sleeve för några år sen, har gått upp ca 4 kg senaste halvåret men de verkar sitta.. måste se över mina portionsstorlekar eller nåt. Usch! Vill bara få tillbaka min energi, jag som brukade gå promenader nästan varje dag - är knappt inte ute alls nu..

@Mamsen
Hej,
Jag har inte gjort stegen fullt och har ingen sponsor utan gör det i min egen takt. Fungerar bra ändå tycker jag.
Den första tiden var jag väldigt trött är underliggande sömn som måste tas igen tror jag.
Man får mer energi tycker jag, vaknar tidigt 7 dagar i veckan men ofantligt trött tidigt på kvällen.
Alla dagar blir samma en nackdel tycker jag.
Jag hade länge svårt för helger visste inte vad jag skulle göra av tiden och har tampats med om det var värt det.
Så här i efterhand var det faktiskt det.
Det blir bättre.. Kram

@Lonely Man känns betryggande på nåt sätt att läsa att det blir bättre med tiden! Det inger hopp!
Ja, helgerna är speciella.. såå förknippat med fritt fram för alkohol.. Är på min andra helg nu som nykter och det känns över förväntan bra! Hur går det för dig?
Tror jag är övertrött på nåt sätt ikväll, klockan är snart halv två och jag känner mig inte ett dugg trött..! Märkligt. Det kanske är energin som börjar komma tillbaka? Ska läsa lite här och snart försöka sova.
Kram 🌸

Måndag kväll och fortfarande nykter! Det känns bra. Trots att jag känner mig småförkyld, har suttit precis hela dagen med utbildningen - så känner jag mig rätt tillfreds just nu. Lite orolig över att det är ett muntligt prov i slutet av denna kurs.. det är inte min starka sida direkt.. hatar att hålla föredrag mm, och nu ska jag sitta och bli bedömd av en lärare jag aldrig ens sett eller pratat med..! Men men, jag ska försöka att inte oroa mig i förväg!

@Mamsen Jag upplevde också dåligt immunförsvar, frågade om det på forumet men ingen annan hade upplevt det, jag drog på mig virus på virus i tre månader, ofantligt frustrerande! Tålamodet prövades till max!

Helgerna kunde vara riktigt långtråkiga i början men nu älskar jag dom🥰

Kram❤️

@Mamsen Riktigt bra jobbat av dig med din andra nyktra helg. Jag var trött den första tiden och sov rätt dåligt, men att vakna nykter gjorde det lättare att stå ut med. Det tar sin tid för hjärnan att återhämta sig och få balans igen, men det kommer med tiden. Det går mycket förkylningar nu och för ca en månad sedan hade jag covid igen. Att hålla muntligt föredrag är det inte många som gillar egentligen, det är en liten press. Förlita dig på dig själv och ha tillit till att det kommer att gå bra, det stärker dig. Jag tror att det kommer att gå bra😁. När jag blir lite nervös brukar jag klämma med tummen och pekfingret på min andra hand på tumbasen mellan tummen och pekfingret hårt en kort stund. Det brukar ta ned pulsen.

Det kommer att gå bra och ge nykterheten tid så kommer balansen i hjärnan att komma❤️

Inte skrivit nåt på några dar, har haft sjukt mycket att göra i en av kurserna på utbildningen + en förkylning som inte vill bli bra! Men idag så gjorde jag sista provet och är äntligen klar! Känner mig typ 10 kg lättare! 😂
Nu kan jag fokusera på resterande av utbildningen, i ett något lugnare tempo!

Tror att jag börja ana en skillnad i energi nu, på dag 20 som nykter. Det inger hopp! Jag hoppas innerligt att det håller i sig 😃

Måste sova nu, kl ringer 05.45..

20 nyktra dagar hade du. Och nu kör du dag 1 igen. Jag tror att det bästa är att lyfta blicken och gå vidare.December är en stressig period, men att bestämma sig för en nykter jul har stora fördelar. Det ger möjlighet till vila. Förhoppningsvis, om man inte har 1000 saker inbokade. Men passa på. Gå in i en ny nykter period och se över liv, stress och tankar. För några av oss har alkoholen handlat om att orka hålla tempot och all logistik i huvudet. Du låter på nåt sätt som att du har mycket att göra och behöver vila. Lycka till nu!

@Sisyfos ja, det har nog varit både för att orka och för att slappna av/varva ner.. Jobbar, pluggar och håller på med en flytt mitt i allt också - så ja, fullt upp är det 😂.
Men jag tänker inte slå på mig själv, utan fortsätta framåt. Försöka prioritera vila, när tillfälle ges. Och framför allt lägga mig i tid!

Livet går ju inte spikrakt framåt, utan lite upp och ner, fram och tillbaka. Likaså denna tråden, som får hänga kvar! Kan vara bra att gå tillbaka och läsa sen.