Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Tänk att suget går över om du lär hjärnan att det inte leder till något. Som att lära en hund att sluta tigga, om du fortsätter att ge efter fortsätter hunden att tigga. Svårt i början, då kan Antabus vara en bra hjälp, testa!

Hej Qwer1!

Det låter som att du har det tufft att hantera suget, och att du funderar lite på om du skulle kunna få draghjälp av någon medicin. Som Kennie nämner har antabus hjälpt många, men det finns numera även andra mediciner som kan hjälpa mot alkoholsug. Vilken som passar bäst utifrån just dina förutsättningar kan en läkare hjälpa dig att bolla tankar kring. Det är mediciner som hjälpt många och som många beroendeläkare och -forskare brukar prata om som väldigt outnyttjade resurser som skulle kunna hjälpa många fler.

/Kristoffer
Alkoholhjälpen

Prata med läkaren om hur ni lägger upp eventuell behandling, du kanske behöver lite samtalsstöd också? Hjälp att ändra inställningen, hitta nya sätt att tänka. Kör på nu, du vill ju ha förändring.

Gång efter gång blir (får) jag återfall. Dricker runt 7-9 stora starka. Har ett rus ett tag sen blir jag nykter igen.

Senast jag drack var i söndags till fotbolls vm. Folköl bara dock. Inte druckit på tre dagar. Vet inte om jag ska dricka till julen(?)…

Det som kan ge mig motivation är att jag sparar en rejäl slant på att sluta.

Jag mår förövrigt inte dåligt av att dricka. Det får mig att må bra. Tyvär

Bra med nyktra dagar! Kan det vara en motivation att veta att kroppen mår bättre utan alkohol? Och vad vill du helst göra med din tid, är det verkligen att dricka?

@Kennie det är sant, får tänka att kroppen mår bättre. Fast jag inte känner det!

Jag vet inte vad jag vill göra. Kanske läsa, se film/serier mer. Men jag gillar att se fotboll och dricka öl. 😢

Det är ju absolut så att kroppen mår bättre fast man inte känner det. Levern sliter i tysthet med giftet, den gör sällan ont förrän det gått alldeles för långt... Och att fotboll måste höra ihop med öl är en koppling som du vant in dig med, men det går att vänja om sig. Kommer kännas trist i början, men om du är intresserad av fotboll kommer intresset snart ta över. Det är som alla rökare som tyckte att en god middag inte var komplett utan ciggen efteråt.. Rent objektivt förstår man ju att maten är lika god ändå, det sitter i huvudet och går att ändra. Det gäller att förstå att det är beroendet som får förändring att kännas svårt och trist, beroendet kämpar för att gå ha kvar sin drog. Men vi kan stå emot och lära om.