En lugn, skön helg. Långpromenerat både igår och idag. Tvättat, diskat, handlat, lagat mat. Länge sedan jag lagade mat, men matlåda reserven i frysen behövde fyllas på.

Inget sött alls har jag ätit 🙏🏻 Även om lussekatterna i affären såg oemotståndliga ut, så köpte jag inga. Heja mig!

Kram 🐘

Heja dig! Jag har inte haft ditt motstånd men promenerat och sovit och laddar mentalt för en omstart den 6/1. Behöver lite tid för att förflytta trupperna i min hjärna. Kram ⛄️

Halloj, ja det är likt. Sockersug och alkoholsug. Missbruk för att dämpa känslor.
För mig handlar det om balans, att må bra... och äter jag bara lite sött efter maten så funkar det just när det finns mat i magen. Blir ingen blodsockerrusning vare av mängden och det lilla smakar ljuvligt gott.
Sen finns det smarta efterrätter att göra, tar hellre i lite sötningsmedel än socker.
Kram🐻

@VaknaVacker Tack för tipsen! Just nu är det pepparkakor och bjudchoklad vart man än vänder sig, så det gäller att hia sig och tänka ”nej, du mår bättre om du avstår helt”. Nyttig träning.

Kram 🐘

Direkt efter jobbet (kl 10-14) blev det julklappsrace med yngsta dottern. Inköp och paketinslagning. Däremellan landade vi på Max. Deras ”kycklingsallad” är verkligen trist, inte många kcal i den. Mättar inget vidare.

Under paketinslagningen hemma hos dottern moffade jag i mig 10-12 skumtomtar innan jag hann blinka knappt. Totalt tog racet 3,5 timme. Men nu är det gjort!

Trots skumtomtar blev det inget mer socker - frukt avslutade jag kvällen med. Vindruvor, kiwi och clementiner 😋

Kram 🐘

Sjuk igen 😩 Började hosta litegrann på torsdagen, ännu mer på fredagen. Nu har jag feber. Ja, det är knappast covid igen, men det cirkulerar ju många andra virus.

Nästa vecka prioriterar jag jobb. Jag måste slutföra det jag har tagit på mig att göra. Inga promenader, ingen träning med kören på tisdag eller uppträde på torsdag. Skippar nog julbordet med jobbet också. Vill absolut inte utsätta andra för mina hostningar. Vila och sova så mycket som möjligt. Ska ta hem en stor skärm på måndag, se om jag kan koppla upp mig hemifrån. Reservplanen.

Yngsta dottern är förkyld också, liksom hennes pappa. Men det är ju bra att vi är sjuka nu - då blir vi friska lagom till jul!

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Ja, tempen har gått ner till mer lagom nivå. Inte riktigt frisktemp, men nästan. Räknar med att jobba imorgon. Jag har laddat i flera veckor för att leverera den här veckan, då vill jag fan göra det också!

Kram 🐘

Hämtat skärm och tangentbord på jobbet och kopplat upp mig och jobbat några timmar. Funkar. Det är inte så krävande. Det var dock krävande att ta sig ut och kånka på skärm hit och dit - febern steg direkt.

Jag har avbokat den sedvanliga onsdagsdejten med yngsta dottern, hennes pappa blir sjukvikarie. Nu ska jag vila, vila, vila, jobba lite, vila, vila, vila. Och hålla tummarna för att jag är frisk till julafton! I fjol var jag sjuk på ”släktjulkalaset”.

Jag vill tipsa om att Annie Grace finns även på Instagram: @thisnakedmind. Den senaste filmen var svinbra. Handlar om hur alkoholen lurat oss att tro att vissa aktiviteter är roliga på grund av alkoholen. När de i själva verket är roligare utan alkohol. Och att vi nu som nyktra väljer att avstå från sådant som vi tidigare gjorde för att det gav oss tillfälle att dricka - fast vi hellre ville vara hemma eller göra något annat. Grundlurade var vi!

Kram 🐘

Ur Annies Graces inlägg på Instagram:

”What is true is that once we stop associating activities with alcohol, we can uncover the things we truly enjoy versus the activities we only participated in because we were drinking. So really life gets more fun and more enjoyable without alcohol!”

Instämmer till fullo! Mycket vilsammare blir livet också.

Kram 🐘

Just nu drömmer jag så mycket att det känns som jag knappt sover 😫 Fast det gör jag ju, om än lite oroligt. Jag håller långa monologer med mig själv i drömmarna, jättekonstigt. Minns ingenting när jag vaknar ordentligt.

Lite svårt att somna, trots tabletter. Det är kanske dags att sluta med tabletterna? Ja, bannemej. Kvällen innan julafton tar jag de sista tabletterna. Sen är det finito. Ska ju träffa läkaren i januari och kan inte sitta där och säga att jag inte har slutat med insomningstabletterna. Igen.

Jag är så trött på att vara sjuk så jag nästan kräks av leda. Först covid och sen vet gudvad jag fick i omgång två. Hostar och snorar fortfarande. Ingen feber idag dock. Vågar inte hopppas på att bli frisk lagom till jul ens. Och allt jag behöver göra inför jul skjuter jag upp fram till fredag kväll, så det lär bli en uppesittarkväll som pågår länge. Min fäblesse för deadline håller sig.

Samtidigt är jag uttråkad, så det känns skönt att kunna jobba lite hemifrån. Även om det ibland känns som jag inte har alla hästar hemma i spiltan, utan att de är ute och härjar i bushen någonstans.

Kram 🐘