@DRacker Det är så härligt och befriande att läsa om dina upplevelser och känslor av att vara nykter. Och det är verkligen spännande att lära känna sig själv på nytt igen, titta på det egna livet och sammanhanget ur ett annat perspektiv, ett nyktert perspektiv. Man kan nästa säga att man blir lite hög av att vara nykter😂. Man kan tänka i många dimensioner liksom. Du jobbar på så bra och grattis till drygt 15 veckor nykter🥳. Vet du, det blir bara bättre och bättre ju längre du är nykter. Perspektiven och omvärldsspaningen bara vidgas.

Sov gott!❤️

@DRacker Det glädjer mig oerhört att läsa om dina nyktra erfarenheter so far. Det är lite av en upptäcktsresa. ”Nu ska vi se hur det här blir när man är nykter…” Mycket tid får man att ägna åt roligheter när man slipper vara bakfull och springa på alla dessa ”kalas” där huvudsyftet är att dricka. Tröttsamt. Att man orkade. Nu gör vi saker vi vill göra. På riktigt.

Godjulkram 🐘

Härligt att läsa dina rader @DRacker , din glädje verkligen glittrar genom skärmen✨✨✨ Är så imponerad över din helomvändning och vill önska dig ett gott slut på detta förändringens år! Kram❤️

Kära @DRacker, så underbart att titta in i din tråd och läsa din historia. Grattis i efterskott till 100 dagar! Jag tog ju rygg på dig när jag startade och hänger på. 90 dagar här men mår inte så toppen som du! Kanske gör jag det om 10 dagar - när jag når mina 100…
Du ger mig hopp och lust att fortsätta på min nyktra bana. Tänker precis som du kring alla fester och tillfällen som bara maskerar fylleri. Det är slut med det. Hoppas kunna känna mig lika sprudlande som du en dag! Just nu gläds jag åt ditt senaste långa inlägg - så härligt!

Stor kram

🦛

GOTT NYTT ÅR ALLA! Fina och fantastiska ni! @vår2022 @Se klart @Andrahalvlek @Kebne1 @annacanada och @Himmelellerhelvete Tusen tack för att ni tittar in och skriver så omtänksamt till mig. Att ni tänker på mig! Det värmer mer än det går att beskriva 🥰 Är på resande fot och har ont om tid att vara här inne f.n. Men jag kan säga att jag är fruktansvärt stolt över mig själv för kl är nu 01.20 den 1/1 2023 och jag har avverkat både julmånad, julhelger och nyårsafton spiknykter! Närmare bestämt i 116 dagar.

Mina barn fick den vita jul jag önskat. Jag ska strax köra hem från festen som f.ö. varit en lugn och fin sådan med både barn och sparsamt med alkohol bland de vuxna (dock var jag den enda helt nyktra) 😊 Sjukt stolt jag känner mig. Ingen har ifrågasatt eller kommenterat min spiknykterhet vilket är extra skönt.

Jag hoppas att ni alla har fått den nyårsafton som ni önskat er, med alkoholfritt i glasen och ett fint och stämningsfullt avslut på -22! 🥰

@DRacker God fortsättning fina du❤️. Din jul och nyår kunde inte bli bättre än vad du gjorde den till. Du ska vara så stolt över dig själv och den gåvan du gett dig själv och din familj. Du har gjort/gör ett fantastiskt jobb med din nykterhet och livet i sig. Fortsätt så, det blir bara bättre och bättre.

2023 blir ditt år och och du kan göra det till precis som du vill att det ska vara. Kram❤️

Tack alla ni fina 🙏😊 Jo gudarna ska veta att suget fanns under julhelgerna. Inte minst nyårsafton 😵‍💫 Men det gick vägen fint ändå!

Julen väcker så många minnen. Både fina och vemodiga. Många trista från barndomens tid då tindret i ens ögon alltför ofta byttes ut mot tårar då alkoholpåverkad och arg förälder ofta förstörde. Trots detta har jag druckit själv under alla år. Då och då grälat, morrat, höjt rösten, varit lättretlig och butter. Det gör rätt illa i själen att veta att mycket av min egen sinnesstämning har berott på alkoholen. Men jag tänker att jag måste förlåta mig själv för det och ta mig framåt istället, att inte fastna i det som varit utan istället fokusera på den fina nybyggarkänsla jag har och den mycket bättre och mer harmoniska tillvaro jag håller på att bygga upp. Familjen har dock tilliten kvar till mig (ingen har vetat vidden av min misär) men jag vet själv och det räcker gott för att kunna ge ett präktigt dåligt samvete som snarare sänker än lyfter.

Det är därför jag emellanåt kanske låter lite irriterande klämkäck. Som att inga bekymmer finns. Inte heller hos mig är det symfoni eller rosenrött dygnen runt. Behöver dock fokusera på allt det goda för att orka motivera mig och bygga nytt. Det är så jag växer och tar mig framåt. Ger mig själv morötter istället för piska 😊

Därför har jag bestämt mig för att fokusera framåt istället och fylla min ryggsäck med allt gott som jag med både förundran och fascination får uppleva längs vägen 🤗🤩⭐️

Inser mer och mer vidden av mitt alkoholberoende. Att det varit mycket omfattande och under lång tid. Fattar inte hur kroppen har orkat med. Inte familjen heller egentligen.

Snart fyra månader spiknykter. Jösses, det trodde jag ärligt talat aldrig innan. Är bara så enormt tacksam 🙏❤️

Ååh @DRacker , du gör helt rätt som fokuserar framåt!!! Vi kan inte göra något åt det förflutna, annat än att försöka göra om och göra bättre. Är vansinnigt imponerad över din stabila nykterhet, bra jobbat!!! Visst är det ofattbart, när man tänker tillbaka, att vi orkade dricka så mycket och länge. Är så pepp på det nya året. Kram❤️

Har lagt in min nyktra tid i en räkneapp. Ser en massa galet fantastisk men också chockerande info. Har nu varit nykter i 4 månader och 1 vecka. Eller drygt 18 veckor. Eller 129 dagar, och nätter.

Eller, som ibland varit mest relevant att räkna: 3097 timmar. Ett antal av de timmarna har jag fått jobba extra med motivationen. Jag är extremt glad att jag fixat det så här länge. Det visar att det faktiskt går. Iaf i mitt mindset.

Vet inte hur det är för er men jag kan känna ett sug nu för tiden, och plötsligt. Ett sug som känns farligt farligt nära. Lite som under den första tiden. Jag har varit och är sedan ett par veckor tillbaka endast mikromillimeter från att öppna en vin- eller Champagneflaska. Lurar mig med att det är finvin resp särskilt festligt och efter så här länge måste det både gå och vara berättigat och värt att få dippa i sig något fint som engångsföreteelse.

Känner att jag behöver ta fram alla mina argument och desperata önskemål jag drömt om under någon av alla mina otaligt antal sömnlösa nätter fyllda med ångest och förtvivlan.

Antar att det är en del av processen, att drabbas av plötsligt högmod och storhetsvansinne i att kunna och vara värd efter så lång tid.

Kramar på er! Ni gör det alla så extremt bra och starkt ❤️

@DRacker Det är alkoholdjävulen som talar till dig. Allt snack om finvin och festligheter kommer från hens bedrägliga trut. Lista fem av dina värsta fyllesynder och dräm i skallen på hen nästa gång. ”Nej, jag ska inte dricka, minns du….”

Lyssna på ljudboken ”Skål ta mig fan”, leta upp Craig Beck och SoberLeon på youtube. Nöta, nöta, nöta nyktra fakta. Själv läste jag Annie Graces bok ”Tänka klart” fyra gånger i sträck.

Du kanske känner dig fullärd, men du behöver repetera många, många många gånger. Först då påverkas ditt undermedvetna och det är där våra vanor och ryggmärgsreflexer bor. Se också över stress, sömn och återhämtning. Ofta har vi ett jobb att göra på det området - och när vi slarvar med det kommer suget galopperande.

Kram 🐘

@DRacker Wow! Grattis till 4000+ timmar!🥳. Jag minns att det kom en dipp eller kanske en uthållighetstest runt denna tid. Tankar om att jag kanske inte var alkoholberoende då jag fixat en så lång tid nykter eller att jag kanske skulle kunna dricka normalt nu. Det är det som är det förrädiska och hur beroendet försöker snurra upp tankarna. Alkoholdjävulen som anar till sig en svaghet och försöker med en ny taktik ”Du skulle kunna dricka bara ett glas, unna dig det nu när du stått emot så länge. Det är du verkligen värd!”

Det är här många åker på ett återfall. Det är här det är en utmanande test på om man fortsatt kan stå emot alkohol. Ett utmanande test på hur ens tankar är om alkohol. Ett test på om man glömt hur det var och hur man mådde. Ett test på om man är alkoholberoende. Egentligen är det rätt klart på att man är alkoholberoende, varför skulle man annars få dessa tankar och detta sug? Typiska beroendetankar, det ord jag kan komma på är mindfucking. En manipulation av känslohjärnan där suget sitter. Att få sig en dopaminkick, det som vi lärt hjärnan - alkohol = kick. Att släppa allt för att få en kick. Suget i hjärnan glömmer aldrig detta, men det finns noll konsekvenstänkande inblandat.

I detta läge måste man hjälpa vår VD, vår pannlob där sunt förnuft, riskbedömningar och konsekvenstänkandet sitter så att den blir dominant igen och kör över suget. Att minnas varför man slutade och de destruktiva konsekvenserna av det. Gå tillbaka i sin tråd och läsa varför man startade sin tråd i detta forum. Tänka positiva tankar med hur skönt livet är som nykter, hur man vill att det fortsatta livet ska se ut och innehålla som nykter. Gå tillbaka i sin tråd och läsa alla positiva saker som hänt pga slutade dricka. Förstå risken med att ett glas kan sudda ut 4000 timmar i ett nafs och att man hamnar på ruta 1 igen.

Mindfuckingen går över, det är ett test. När jag kom över denna puck var jag än mer övertygad om hur skönt livet är som nykter och hjärnans VD blir att starkare och dominantare. Alkoholdjävulens försök blir knappt märkbara, mer som en flash som passerar. Jag brukar stanna upp och notera den, om tanken kommer och undra ”Va fan fick du luft ifrån!”😂.

Ha en fin söndag❤️