Tacksamhet är en fin känsla.
Min son som ganska nyss fyllda 18 kom inatt hem från krogen. Halloweenfest. Han var så berusad så han knappt kunde stå, inte prata, fick poliseskort hem efter att ha blivit utvisad från krogen dom var på.
Poliserna var trevlig men skarp i tonen. De sätter honom i soffan och jag försöker få ett svar på om han eller någon av hans kompisar kollat hans blodsocker när han blev så dålig.
Tar ett blodsocker och mätaren visar LO. Det är alltså ett så lågt värde så mätaren inte kan mäta.
Hans fylla var alltså enbart inte pga alkohol. Han är på väg ner i en insulin koma. Hämtar glukogonsprutan och ger honom. Efter ett tag vaknar han till och sätter sig och äter. Han berättar att han druckit 4 öl, inte mer.

Jag är så tacksam för att jag var nykter så jag kunde finna mig i situationen, för polisen som körde hem honom istället för nån annanstans, gud vet vad som kunnat hända, för sonens vänner som inte lämnade hans sida.

Jag är tacksam för att något som kan bli så otäckt och ha en diger utgång gick bra.

@Argbiggan Oj, vilken otroligt dramatisk upplevelse, som fick ett lyckligt slut. Tack vare att du var nykter och kunde hjälpa sonen handgripligen. Hoppas att polisen fick sig en läxa också, det kan faktiskt vara pga sjukdom som man beter sig så. Har han något medicin-id eller liknande på sig, så att polisen kör honom till akuten om det skulle hända fler gånger?

Min yngsta dotter har en fosterskada på sin hypofys som gör att hon helt saknar en massa hormoner, bland annat stresshormonet kortisol. Hon har nästan alltid en ”akutväska” med sig innehållande ett läkarintyg och en ampull solucortef som ambulans eller akutvårdspersonal kan ge henne om hon utsatts för trauma eller svår olycka. Jag ska nog köpa henne ett halsband också, med diagnosen ingraverad på en berlock. Det ska jag göra NU. Tack för påminnelsen 🙏🏻

Kram 🐘

@Argbiggan Förstår att det måste ha varit en stark upplevelse du varit med om. Verkligen skönt och tacksamt att du var nykter och kunde hantera situationen. Det påminner mig om en gång när polisen ringde hem till mig då de omhändertagit min dotter som var onykter. Jag hade druckit och var påverkad jag med, kunde inte hämta henne, bodde en lång bit från där hon var. De körde henne till en bekant som bodde i samma stad. Det kändes inte bra då och inte heller när jag tänker på det idag. Önskar att jag hade varit nykter och kunnat hämta henne.

Så jag förstår att du är tacksam och du ska vara stolt över dig själv❤️

@Argbiggan Vilken hemsk upplevelse du och din son var med om. Starkt gjort av dig att hålla huvudet kallt och kunna ge glukagonsprutan. Jag tänker ibland på om jag skulle lyckas blanda till den där sprutan när man är under sån stress. Har inte behövt det än tack och lov.

Ikväll är min 17-åriga son (med diabetes) på halloweenfest. Det är svårt att koppla av. Man oroar sig väl alltid som förälder men blir ju en extra nivå när det är sjukdom med i bilden. Tur att jag är nykter.

@Sarsaparilla efter lite fipplande med blandandet gick det bra. Är glad att den inte blivit gammal då vi aldrig behövt använda den tidigare.
Hoppas det gick bra för din tonåring igår.
Och visst är det gott att vara nykter och veta att man kan finnas till hands för det viktigaste vi har i livet 💗

Idag är det ett år sedan jag loggade in här första gången. Ett år sedan jag höll på att krypa ur mitt skinn pga ångest och skam.
Jag har inte lyckats vara helt alkoholfri under året men jag har lyckats med att fila bort vanor och ovanor. Nu kan det gå en månad eller två mellan varje gång jag dricker, och då är det oftast inga mängder.

Jag drack ca 4-5 dagar i veckan, alldeles för mycket och för ofta. Jag var en egoistisk människa som självmedicinerat depression och trauma under några år.

Jag är fortfarande deprimerad men alls inte lika gravt, sliter med mitt barndomstrauma men har börjat nysta i det med en psykolog.
Relationen mellan mig och mina barn är bättre än på länge.
Jag är piggare, ser fräschare ut och är sundare över lag. Sidovinsterna är och har varit stora.

Jag kan fortfarande få ölflashar, sug, men de rör mig inte i ryggen. Jag är stabil på den plats jag står.

@vår2022, jag har varit inne och kikat hos dig, kul att se att det går så bra för dig. Du är verkligen ett föredöme. Och lika med @Andrahalvlek. Ni var ett stort stöd för mig och det gör mig gott i själen att läsa om era liv ❤️

Önskar alla härinne ett gott nytt år. 🎊

@Argbiggan Fint av höra av dig och att det flyter på så bra. Vad bra också att du får stöd i att nysta upp ditt trauma. Jag är helt säker på att det kommer att ge dig mer frid och bättre mående så småningom. Att komma igenom hinder för livet och möta barnet inom oss, leder livet framåt.

God fortsättning och Gott Nytt År till dig och barnen🌟❤️