Min väg till frihet

Profile picture for user Argbiggan

Jag är tillbaka igen. Kände mig tvungen att ta bort min gamla tråd då jag kände att jag lämnat ut för mycket av mig själv.

Jag fortsätter mitt jobb för att hitta en hållbar nykterhet. Jag har sedan sist druckit en gång.
Jag har haft kontakt med vården för traumaterapi. Kommer dröja ett tag innan den kör igång men har iaf en kurator som jag ska träffa varannan vecka.
Tog i samma veva upp mitt alkoholberoende. Det togs prover som såg bra ut. Bättre peth än en måttlighetsdrickare. Läkaren frågade om jag verkligen har alkoholproblem. Någon medicin var det inte någon talan om i dagsläget. Men en psykologkontakt på beroendecentrum fick jag iaf. Så nu kommer jag jobba med mig själv från 2 olika håll. Hoppas det kommer hjälpa mig över tröskeln helt och hållet.
Jag ser positivt på framtiden.

Profile picture for user Argbiggan

@Kullamannen Hej och tack! Jo jag har redan förändrat mina vanor. Ska jag bara göra klart och göra den sista förändringen, att helt och hållet göra slut med alkoholen en gång för alla. Jag har slagit in på en riktning i livet, nu ska den bli fast grundad och hållbar. Försöker att inte stressa fram den utan låter var sak, var insikt och varj känsla ta sin tid. Det tror jag är rätt väg för mig 🤗
Hur går det för dig nu?

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Kul att du är tillbaka och att du ser positivt på framtiden😁. Har sett att du tog bort din tråd och undra hur det är med dig. Låter verkligen bra att du tagit hjälp och att du kommer att få stöd från flera håll. En ny tråd och nya tag till ett nytt liv.

Ha det så gott!❤️

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 @Jan.3.
Jag är kvar, har varit in och läst men inte orkat skriva.

Ja @vår2022 jag tänkte lite så jag med, ny tråd med mer hjälp i ryggen. Jag är dock rädd för hur jag kommer reagera när traumaterapin startar, men det är inte förrän i oktober eller november. Men det kommer jag ju få hjälp med då så ingen mening att grotta ner mig i det nu.
Känns bra att ha bett om hjälp 💕

Ha det så gott ni med ❤️

Profile picture for user Argbiggan

Vaknade tidigt idag, redan inne på min tredje kopp kaffe och har redan hunnit varit ute bland mina dahlior och klippt in en liten bukett till matbordet. De är underbara. Växer som bara den.
Känslan av att vakna pigg och klar är befriande. Så skön. Det fanns en tid då jag sov till kl 14 när jag var ledig. Och bakis. Låg i sängen tills det var dags att kliva upp och ta dagens första öl. Så jävla knäppt.
Jag har nyligen fattat att det var återställare jag låg och väntade på att kliva upp och ta.
Så innerligt glad att jag inte är på den platsen längre ❤️

Profile picture for user majken_r

@Argbiggan Instämmer, känslan av att vakna fri 🙏🏼 Dahlior, så fina! Hos mig har bara en blommat. De andra dröjer men nu syns knoppar. Så förhoppningsvis blir det en liten bukett eller två framöver🌼 Ha en fin dag!

Profile picture for user Argbiggan

Så har en lugn och skön helg passerat. Kan med bestämdhet säga att jag faktiskt tycker om den jag är när jag inte dricker.
Jag har märkt att jag sista tiden haft nära till skratt. Äkta och innerligt. Är sällan på dåligt humör.

Jag brukar tänka att jag ger mig själv mina nyktra dagar som en present. Varje dag är en gåva. Från mig till mig. Låter kanske egocentriskt men lite ego kanske man måste få va ibland? 😁
Hur som helst, att fokusera på de nyktra fria dagarna istället för de gånger jag är nära kanten eller i potthållet skapar en sorts harmoni inom mig och det med en gåva varje morgon tar bort udden av sug och vilja att dricka.

Jag har slutat räkna dagar. Det sköter alkoholkalendern åt mig nu för tiden. Jag försöker fokusera på det som funkar bra i livet. Se det goda.

Just här och nu mår jag rätt så bra 🙏

Profile picture for user Argbiggan

En otroligt vacker kväll ☀ inte dumt att spendera den med ett glas kall trocadero och choklad.
Påta bland blommorna och bara vara. Vissa dagar är livet lite mer ❤️ än andra.

En tidigare version av argbiggan skulle förmodligen ha druckit inte bara en utan 3-4-5, kanske rent av 7-8 kalla öl för att fira det vackra vädret. Avslutat kvällen med känslor av ilska, irritation och bråk. Idag kan jag luta mig tillbaka och ta tillvara på kvällen. Njuta av den.
Imorgon kommer jag må bra. Vakna utan öken i mun, huvudvärk och en stressad kropp.

Jag vill ändå tycka att jag kommit en bit på väg 🙏

Profile picture for user Andrahalvlek

@Argbiggan Det har du verkligen gjort! Det allra viktigaste är att du fokuserar på fördelarna med nykterheten, istället för att stirra dig blind på att du inte får dricka.

Du får dricka, men förhoppningsvis vill du inte. Den switchen i ens mindset är en milstolpe. Att man inte vill dricka.

Kram 🐘

Profile picture for user majken_r

@Argbiggan Det är verkligen skönt att inte dricka. Njuta på riktigt. Lagra det i minnet som stöd om man ev får för sig något annat. 🍀

Profile picture for user Argbiggan

@Andrahalvlek Tror mitt mindset förändrades ytterligare när jag bad om hjälp. Mina axlar blev mindre tunga.
Ja jag får dricka, har inte satt något förbud, men viljan finns inte där. Skulle viljan infinna sig, ja då får jag jobba med det då. Och då har jag dom här dagarna i färskt minne vilket förhoppningsvis hjälper mig att ta rätt beslut. Ett väl begrundat sådant.

Tack för dina ord. Kram 💕

Profile picture for user Argbiggan

@majken_r
Ja att njuta och ta det lite som det kommer. Att lagra och påminna sig själv om dessa dagar då livet känns bra är nog det finaste vi kan ge oss själva om annat pockar på🍀

Profile picture for user Andrahalvlek

@Argbiggan I början av nykterheten tyckte jag att helgerna var aplånga. Jag vaknar tidigare som nykter dessutom. Det fick dock till följd att jag hann med så mycket mer - och då slapp jag den obligatoriska söndagsångesten innan det var dags att börja jobba igen på måndagen. Den hade jag alltid under mitt förra liv, då jag drack varje helg.

Kram 🐘

Profile picture for user Argbiggan

@Andrahalvlek så tyckte jag också i början, men det är snart 8 månader sedan min början på resan var.
Nu tycker jag tiden går så fort. Kanske för att jag tar tillvara på den och fyller tiden med det som betyder nåt på ett helt annat sätt.
Ja du den där bakis ångesten en söndag är inget jag saknar. Den har jag inte upplevt sedan maj då det lilla antal enheter jag druckit under sommaren går att räkna på en hand. Innan maj var det mars. Så nej, den kan få hålla sig borta. 🙏

Ha en fin kväll 🐘🌸

Profile picture for user Argbiggan

Sällan jag går in och skriver nåt här. Har märkt att jag ibland blir triggad av forumet. Det finns dagar då den enda gången jag tänker på alkohol är när jag loggar in här 😂. Så just nu ligger jag lite lågt här inne men vet med mig att det kommer komma dagar då jag verkligen behöver vara här inne.
Ser att det går bra för många som tex @Nydag och det glädjer mig. Fan vad du kämpar på bra! ❤️.

Nu ville jag mest skriva ner för att komma ihåg dagens datum. Idag har nämligen min sambo varit nykter i 4 veckor och han följer med till beroendeenheten senare i eftermiddag. Idag är en stor dag. För oss båda.

Annars flyter det på. Jag är nykter, pigg och mår bra. Som det ska vara. Har sagt upp mig från jobbet. I ren och ilska men jag ångrar mig inte. Då jag jobbat i samma företag så länge är det dags med något nytt. Lite läskigt men mycket spännande. Det känns som ett steg till i rätt riktning 😁.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Ja, en stor dag för er idag och så skönt att sambon varit nykter i 4 veckor. Att vara sitt jobb som går i samma spår, spår som man inte kan fortsätta i, där man är kvar endast pga ”ekonomisk trygghet” och där man inte trivs är en plåga. Jag blev ju uppsagd pga arbetsbrist, hade nog varit kvar om det inte blivit så pga av ovan nämnda. Det var bla det bästa som hänt mig, efter nykterheten som är det allra bästa. Jag var tvungen att söka nytt och se mig om vad som fanns. Kombon nykter, söka nytt jobb och terapi har verkligen lett mig framåt i livet. Nu har jag fått ett jobb som är så stimulerande och arbetsmiljön är så bra. Visste inte att man kunde trivas så på ett jobb.

Bra gjort! Lycka till i denna stora dag och med nytt arbete. Det kommer att lösa sig!❤️

Profile picture for user Argbiggan

Gårdagen gick bra. Vi kommer framöver gå på tre stycken möten tillsammans för att dra upp en överenskommelse och för att liksom lägga korten på bordet kring vad vi behöver och vill ha och ge varandra.
Nu har vi redan pratat mycket om det här hemma, och kommit överens om att hemmet inte längre ska vara en spritbutik och vi kommer säga till varandra när någon ber den ena att handla.

Terapeuten på beroendecentrum tycker att vi i ca 10 minuter om dagen ska försöka prata om hur vi känner i allt och aktivt lyssna på varandra. Det här kommer bli svårt för oss båda då vi båda har svårt för just att öppna upp sig. Men det kan komma bli nyttigt.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan ha, ha! Ja det viktigaste ordet föll bort😂. Låter som en riktigt bra plan ni har tillsammans. Härligt att ni kommit hit på er väg.

Ha en fin fredag!❤️

Profile picture for user Geggan

Stora saker händer @Argbiggan! Låter spännande alltsammans. Jättestort med nykter sambo. Min är ju nykter av medicinska skäl men det har varit verkligt skönt för mig. Heja!

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan Vilken härlig läsning, vad skönt att ni är två som har samma målsättning. Verkar vara en bra terapeut ni går hos. Ska bli ”roligt” att följa din/er resa som har alla förutsättningar att lyckas😁❤️

Profile picture for user Argbiggan

Ett tag sedan jag skrev något.
Vad har hänt sedan sist..
Jag ska på anställningsintervju nästa vecka. Det ska bli spännande. Har inte varit på någon sådan på över 20 år 😁 eller jo det har jag ju men jag brukar sitta på andra stolen då. Det brukar vara jag som intervjuar den andre. Känner mig lite nervös faktiskt 😂

Sambon har återgått till alkoholen. Han följde med 2 ggr till beroendecentrum men hans beroende är för stort. Tack och lov har vi ö då kommit till någon sorts platå i hemmet där allt ändå är lugnt. Jag lever mitt liv, han är knappt närvarande i sitt. Hans barn vill inte längre komma när han dricker men det hjälper liksom inte. Skrämmande att vi kan bli så förlamande i våra egna liv.
Jag och barnen har det bättre än nånsin i våra förhållanden till varandra. Och sist men inte minst. Jag är nykter. Jag mår bra. Jag är stabil.

Om en månad ungefär ska jag och dottern åka ner till huvudstaden och bo på hotell och ha en sån där tjejhelg. Hennes önskan. Ser framemot det.
Det hade ju aldrig hänt om jag fortfarande var onykter. Livet mina vänner, livet 🙏

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Spännande med anställningsintervju! Att byta jobb kan vara så välgörande och att inför något nytt i livet. Jag är så himla glad över att ha bytt jobb och trivs så bra. Jobb tar mycket tid av ens liv och då är det en fördel om man tycker det är roligt och givande. Måste säga att det är tråkigt att din sambo återgått till alkoholen och väljer det framför familjen. Det som är härligt är att du fortsätter på den nyktra vägen, är stabil och har fin kontakt med barnen. Med nytt jobb, nykter och fint förhållande med barnen leder du ditt liv framåt och mot den riktning du vill vandra vidare på. Allt är möjligt! Mysigt med en tjejhelg i huvudstaden😁. Ha det gott!❤️

Profile picture for user Argbiggan

Hej forumet! Länge sedan jag skrev något härinne.

Vad har hänt sedan sist då?
Jag har blivit singel igen, beslöt mig för att kasta ut sambon och hans alkohol.
Det var tungt, jobbigt, ledsamt men ändå så skönt!
Jag har ju varit inne lite på att jag utöver mitt eget beroende även dragits med medberoende. Och vet ni vad? Jag har inte haft ett enda sug sedan jag beslöt mig för att lämna. Visst, nu har det vara gått tre veckor men det har varit tre veckor med lugn och sinnesro.
Han har sedan dess dragit ner kraftigt på sitt drickande då han säger att han vill att det ska vara vi men det räcker inte för mig.

Jag och dottern har varit i storstaden och shoppat för alla pengar jag sparat på att inte dricka. En fin helg som åkte rakt in på kontot för fina minnen.

Jag har också fått nytt jobb. Jag kan nu titulera mig som sjukhusadministratör👌 trivs bra än så länge.

En månad många händelser. Nu ska jag landa i mitt nya liv som ska göra allt för att få behålla 🙏

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Hej! Vad roligt att du hör av dig😁. Det är mycket som hänt för dig senaste tiden. Bra saker trots att en bruten relation inte är någon lätt sak att genomföra. Har av det du tidigare berättat anat att du inte mår så bra i det, då han dricker och som du säger även riskerar medberoende. Starkt gjort av dig att bryta och inse att det bara kommer att dra ned dig. Men, du verkar ju trots allt må bra och t.o.m. bättre av det. Grattis till nytt jobb!🥳 så roligt för dig. Ja, tänk vad värdefullt att kunna shoppa med dottern istället för att slänga pengarna i sjön på alkohol och psykiskt dåligt mående. En härlig nystart i livet på många håll och kanter❤️

Ha det så gott!

Profile picture for user Argbiggan

Idag är det 300 dagar sedan jag registrerade mig här på forumet. Utav de 300 dagarna har 275 varit nyktra dagar.
Om 65 dagar har det gått ett år.

Jag vet att jag inte nått mitt mål med helnykterhet. Jag har klarat av att bli en måttlighetsdrickare där alkohol inte styr mitt liv.
Det är inte så dumt det heller och det passar in på en nyinslagen väg i livet.

Jag har under hösten varit på middagar, Aw och andra sammanhang där alkohol har flödat fritt, jag har inte hängt på drickandet.
En gång i oktober har jag fyllt ett glas vin som jag sedan somnat ifrån 😂.

Jag trivs med de nya nyktra dagarna. Att inte må som en kratta dagen efter. Att må ganska bra.
Tacksamhet över livet har infunnit sig. Jag känner mig rikare på så många sätt.

Min sambo är återigen min sambo, eller mer rumskamrat, dock på helt andra premisser än tidigare.
Han får sova i gästrummet tills han får en lägenhet. Han hade bott i bilen i två veckor då han inte fick nån lägenhet. Jag vill inte sätta en man på gatan. Kände mig hjärtlös.
Han gör sitt bästa för att vara nykter. Han försöker men lyckas inte helt. Han har börjat inse att han behöver hjälp. Så det är väl ett framsteg för honom.

Nåväl. Jag ska fira dessa 300 dagar. Att det är 300 dagar sedan jag tog mitt beslut och att jag gjort mitt bästa för att efterleva det. Att jag mår bättre än för 300 dagar sedan. Det är stort.

Om 65 dagar ska jag fira än mer 🙏

Profile picture for user Argbiggan

Tacksamhet är en fin känsla.
Min son som ganska nyss fyllda 18 kom inatt hem från krogen. Halloweenfest. Han var så berusad så han knappt kunde stå, inte prata, fick poliseskort hem efter att ha blivit utvisad från krogen dom var på.
Poliserna var trevlig men skarp i tonen. De sätter honom i soffan och jag försöker få ett svar på om han eller någon av hans kompisar kollat hans blodsocker när han blev så dålig.
Tar ett blodsocker och mätaren visar LO. Det är alltså ett så lågt värde så mätaren inte kan mäta.
Hans fylla var alltså enbart inte pga alkohol. Han är på väg ner i en insulin koma. Hämtar glukogonsprutan och ger honom. Efter ett tag vaknar han till och sätter sig och äter. Han berättar att han druckit 4 öl, inte mer.

Jag är så tacksam för att jag var nykter så jag kunde finna mig i situationen, för polisen som körde hem honom istället för nån annanstans, gud vet vad som kunnat hända, för sonens vänner som inte lämnade hans sida.

Jag är tacksam för att något som kan bli så otäckt och ha en diger utgång gick bra.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Argbiggan Oj, vilken otroligt dramatisk upplevelse, som fick ett lyckligt slut. Tack vare att du var nykter och kunde hjälpa sonen handgripligen. Hoppas att polisen fick sig en läxa också, det kan faktiskt vara pga sjukdom som man beter sig så. Har han något medicin-id eller liknande på sig, så att polisen kör honom till akuten om det skulle hända fler gånger?

Min yngsta dotter har en fosterskada på sin hypofys som gör att hon helt saknar en massa hormoner, bland annat stresshormonet kortisol. Hon har nästan alltid en ”akutväska” med sig innehållande ett läkarintyg och en ampull solucortef som ambulans eller akutvårdspersonal kan ge henne om hon utsatts för trauma eller svår olycka. Jag ska nog köpa henne ett halsband också, med diagnosen ingraverad på en berlock. Det ska jag göra NU. Tack för påminnelsen 🙏🏻

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Förstår att det måste ha varit en stark upplevelse du varit med om. Verkligen skönt och tacksamt att du var nykter och kunde hantera situationen. Det påminner mig om en gång när polisen ringde hem till mig då de omhändertagit min dotter som var onykter. Jag hade druckit och var påverkad jag med, kunde inte hämta henne, bodde en lång bit från där hon var. De körde henne till en bekant som bodde i samma stad. Det kändes inte bra då och inte heller när jag tänker på det idag. Önskar att jag hade varit nykter och kunnat hämta henne.

Så jag förstår att du är tacksam och du ska vara stolt över dig själv❤️

Profile picture for user Sarsaparilla

@Argbiggan Vilken hemsk upplevelse du och din son var med om. Starkt gjort av dig att hålla huvudet kallt och kunna ge glukagonsprutan. Jag tänker ibland på om jag skulle lyckas blanda till den där sprutan när man är under sån stress. Har inte behövt det än tack och lov.

Ikväll är min 17-åriga son (med diabetes) på halloweenfest. Det är svårt att koppla av. Man oroar sig väl alltid som förälder men blir ju en extra nivå när det är sjukdom med i bilden. Tur att jag är nykter.

Profile picture for user Argbiggan

@Sarsaparilla efter lite fipplande med blandandet gick det bra. Är glad att den inte blivit gammal då vi aldrig behövt använda den tidigare.
Hoppas det gick bra för din tonåring igår.
Och visst är det gott att vara nykter och veta att man kan finnas till hands för det viktigaste vi har i livet 💗

Profile picture for user Argbiggan

Idag är det ett år sedan jag loggade in här första gången. Ett år sedan jag höll på att krypa ur mitt skinn pga ångest och skam.
Jag har inte lyckats vara helt alkoholfri under året men jag har lyckats med att fila bort vanor och ovanor. Nu kan det gå en månad eller två mellan varje gång jag dricker, och då är det oftast inga mängder.

Jag drack ca 4-5 dagar i veckan, alldeles för mycket och för ofta. Jag var en egoistisk människa som självmedicinerat depression och trauma under några år.

Jag är fortfarande deprimerad men alls inte lika gravt, sliter med mitt barndomstrauma men har börjat nysta i det med en psykolog.
Relationen mellan mig och mina barn är bättre än på länge.
Jag är piggare, ser fräschare ut och är sundare över lag. Sidovinsterna är och har varit stora.

Jag kan fortfarande få ölflashar, sug, men de rör mig inte i ryggen. Jag är stabil på den plats jag står.

@vår2022, jag har varit inne och kikat hos dig, kul att se att det går så bra för dig. Du är verkligen ett föredöme. Och lika med @Andrahalvlek. Ni var ett stort stöd för mig och det gör mig gott i själen att läsa om era liv ❤️

Önskar alla härinne ett gott nytt år. 🎊

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Fint av höra av dig och att det flyter på så bra. Vad bra också att du får stöd i att nysta upp ditt trauma. Jag är helt säker på att det kommer att ge dig mer frid och bättre mående så småningom. Att komma igenom hinder för livet och möta barnet inom oss, leder livet framåt.

God fortsättning och Gott Nytt År till dig och barnen🌟❤️