Natt två avklarad. Jag sover oroligt, svettas och har svårt att somna och somna om - men vaknar ändå piggare och gladare än på år. Igår hade jag huvudvärk hela dagen och var galet trött men jag vet att det är abstinens så jag nästan välkomnade känslan. Jag städade skafferiet och där står boxen jag nallat på under julen och jag bara skrattade! Jag skrattade för mig själv! NOLL lust att ta - den bekom mig överhuvudtaget inte. Förstå. Det är samma Bib som var min fiende för vad - två dar sen? - och nu tittar jag bara på den och ler. Stor seger.

En dag i taget - men idag blir en bra sån!

Natt två avklarad. Jag sover oroligt, svettas och har svårt att somna och somna om - men vaknar ändå piggare och gladare än på år. Igår hade jag huvudvärk hela dagen och var galet trött men jag vet att det är abstinens så jag nästan välkomnade känslan. Jag städade skafferiet och där står boxen jag nallat på under julen och jag bara skrattade! Jag skrattade för mig själv! NOLL lust att ta - den bekom mig överhuvudtaget inte. Förstå. Det är samma Bib som var min fiende för vad - två dar sen? - och nu tittar jag bara på den och ler. Stor seger.

En dag i taget - men idag blir en bra sån!

@väljalivet Bra att du aktiverar dig och att du känner att det är en ”bra” sak med abstinensen, dvs att alkoholen går ur kroppen och att den akuta sug-fasen då kroppen vill återställa sin dåliga alkoholbalans den vant sig vid nu är på väg att ändras. Häll ut boxen. Släng förpackningen. Vinnande koncept är att inte utsätta sig för frestande inslag, särskilt inte hemma. Förenkla allt du kan och var snäll mot dig, definitivt nu i början. Håller på dig! ⭐️🤗

DRacker, Himmelellerhelvete (kan man tagga en medlem om man vill svara fler samtidigt?) min sambo frågade om vi skulle hålla ut men jag sa nej. Jag vill inte tömma alla förråd och undvika ställen och situationer där det dricks - tvärtom så vill jag möta dem så många ggr det går. Det är svårt att förklara men jag triggas nästan av att se andra dricka. Att se och möta alkohol påminner mig om mitt val liksom. Idag var jag hos min syster och hon frågade om det var okej att hon tog ett glas vin och vips - där infann den sig! Känslan av seger. Jag. vill. inte. ha. Hennes förlust att dricka - inte min som inte gör det. Jag vet att min resa knappt börjat men jag klamrar mig fast vid den inställningen. Så för min del kan den där boxen gärna få stå och ruttna i skafferiet i månader, jag blir glad av att veta att den finns där men att jag slipper dricka av den nu 🥲❤️

Halvvägs in i dag fyra. Jag märker att rastlösheten kickar in när mörkret faller; längtan efter att dagen slår över i något annat. Försöker känna om det är ett sug efter alkohol eller efter just ”något annat” och jag kan bara konstatera att det är det senare. Jag vill inte ha något vin. Men jag vill spola fram tiden tills rastlösheten lägger sig på kvällarna.

Tar en kopp te och ser på tv. 🙏

@väljalivet Jag kan förstå att du kan ha den där. Vi fungerar olika. Någon vecka in på min nykterhet kom min man hem med en massa A. Jag hade inte minsta lust att dricka det men det störde mig att det fanns där precis som en objuden gäst störde den mig så jag sa till honom att ge bort det. Sedan tog det inte lång tid innan jag viste vart han lagt det men då störde det mig inte lika mycket längre. Sedan låg det där under flera månader, jag kunde tagit precis när som utan att det skulle märkas men jag ville verkligen inte dricka.
Jag utsatte mig för första festen redan en vecka in på nykterheten också och sedan flera till efter det men det gav mig noll sug.

Med det berättat menar jag att jag förstår att du kan ha det stående, för att du vet att du inte vill dricka. Vill du dricka kan du åka till bolaget precis när som helst (nästan) skillnaden är förstås att när man har det hemma kan man gå på en plötslig impuls om man får en ordentlig utmaning i livet. Behöver man åka till bolaget hinner man tänka en stund innan man sitter med glaset i handen. Det var det jag var rädd för.

Rastlösheten led jag av i början med, förstod inte vad jag skulle göra av all tid. Nu älskar jag all tid!

Kram

@Himmelellerhelvette du förstår mig precis. Det hade varit en enorm skillnad om varje dag var en kamp och jag kände att jag nästan kunde dricka vitvinsvinäger, men jag har landat i att jag inte vill. Och då kan hela huset gärna få vara fullt med alkohol. Går känslan av självklarhet över i osäkerhet och viljestyrkan plötsligt måste ta över, då får vi rensa här hemma. Men om det händer har jag å andra sidan ett betydligt större problem; då kommer jag nog inte klara det ändå. Då åker jag till systemet som du säger.

Och. Den. Dagen. Ska. Inte. Få. Komma.

Min rastlöshet botas tydligen med te just nu, tror jag har druckit sju koppar idag. Förhoppningsvis hittar jag ett bättre sätt att fördriva tiden framöver 😂

Jag ser fram emot ännu en nykter - om än säkert svettig och orolig - natt och en frukost utan ångest och röda ögon imorgon 🙏

@väljalivet Härligt! Du verkar fast besluten vid att inte dricka och det ger styrka och motivation. Det blir dag 5 för dig idag och det kommer att vända till det bättre snart. Det tog lite tid för mig att sova bra om nätterna och jag hade huvudvärk av och till ett tag, men som du också säger, jag visste att det var abstinens och sviter av alkoholen, men jag är nykter! Det gjorde att jag kunde stå ut på att det skulle vända, och det gjorde det. Jag brukade tänka på att jag är snäll mot hjärnan, den får återhämta sig från alkoholmisshandeln och komma i balans igen och det får ta den tid det tar.

Jag drack också massor av te i början, ett bra substitut😁. Jag började även att träna styrka på mattan hemma, powerwalk och sedan att springa. Nu springer jag 3-4 gånger i veckan och det är min nya drog😂. Jag har ersatt mina tidigare alkoholvanor med nya vanor och träning är en ny vana.

Ha en riktigt bra dag! Du gör det så bra!💪❤️

@vår2022 tack snälla 🙏❤️ Min högsta önskan är att träning kan bli min nya drog.

Ja, dag 5… Vaknade pigg och glad imorse, första riktiga natten på hela veckan. Jag sov oavbrutet i tio timmar!! Idag har jag åkt pulka med barnen och jobbar lite trots ledig. Känns fantastiskt. Nu är jag Påväg hem till min syster som fyller år, gick via systemet och köpte champagne till henne. Kan inte minnas när jag var där sist, utan att köpa något till mig själv. Lycka!

Dag 6!

Igår var jag hos min syster som fyllde år. Det bjöds på hummer och krabba och färska kräftor och gud vet jag; och det dracks mängder med skumpa och vitt vin. Jag vågade till slut smutta på ett glas alkoholfritt bubbel fr Richard Juhlin - var rädd att det skulle trigga något men kunde mest konstatera att Sprite var godare. När jag körde hem vid 23.00 var det lilla sällskapet (4 pers utöver mig och min sambo) inne på vinflaska nummer sex. Och jag hade inte bidragit alls!! 🥲
Kände en svag känsla av utanförskap men det är allt. Det är okej. Vinet lockade NOLL.

Pust! Första riktiga utmaningen avklarad och jag känner mig stark i mitt beslut. Fick ännu en god natts sömn på det också! Lyckligare än på länge ❤️

Hej, vad bra gjort! Jag kände också det där lätta utanförskapet i början. Men det satt mycket i huvudet, när jag vande mig vid att vara nykter på fester så gick det över. Jag njuter mer av mat, musik och samtal nu och har lärt mig att koppla ihop det med fest istället. Och också att lita på att folk vill umgås med mig för den jag är, inte bara som någon att dricka med. Och så otroligt skönt att vakna utan bakfylla nästa dag...

@Kennie Precis så känner jag också. När jag inte drack på fester för att jag inte VILLE dricka så tog jag in allt annat på ett bättre sätt. Jag slapp fundera på ”nästa glas”, som tog en stor del av min tankekraft som onykter. Jag kunde fokusera på pratet och skratten och maten. Allt det blev toppen!

Min lyhördhet och tajmning är bättre som nykter, så jag är själv faktiskt roligare nykter när jag väl kommer igång. På vissa fester kommer jag inte igång, för att fylleruset sprider sig snabbt hos de andra och då tappar de sin lyhördhet helt. Alla pratar i munnen på varandra, men ingen lyssnar på någon annan. Då går jag hem. Och slipper bakfyllan nästa morgon.

Kram 🐘