Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Grattis bästa @sattva och beklagar din mammas sjukdom. Hoppas att det snabbt går åt rätt håll så du får ro att njuta av dina lediga dagar som ligger framför dig.
Vårt möte har en särskild plats i hjärtat över fina stunder året som gick, och jag inspireras mycket av din klokhet och integritet. Stor kram 🥰

@Sattva Grattis till 2 år!🥳. Det blir verkligen en påminnelse om att ta vara på livet varje dag när man råkar ut för plötsliga oförutsedda händelser. Hoppas allt går väl med din mamma och god fortsättning på det nya året❤️

Sitter på munchens flygplats, där jag mellanlandar för vidare flyg till södra Europa. Min mamma mår inte alls bra, SOS- läkarna har bedömt att hon behöver medicinsk ledsagare hem. När detta blir vet de inte, om "några dagar". Tills dess ska jag göra mitt bästa att stötta henne.
Är så tacksam att jag står stadigt på jorden. Ok, min fasta får vänta. Jag kanske får ta några extra semesterdagar för att få henne hem. Jag har packat min yogamatta o en bok jag fick i julklapp, så jag ska nog klara mig några dagar. Det viktigaste just nu är att kunna stötta min mamma.

@Sattva Åh, vad jobbigt. För både dig och mamma. Men skönt att du känner dig stabil. Vi är ju båda i den åldern nu att vi får börja bli föräldrar till våra föräldrar. Hoppas allt löser sig på bästa möjliga sätt.

Kram 🐘

Men det låter tufft @sattva säger jag som just igår var inne och läste min egen tråd kring när min pappa blev sjuk (han blev ju frisk sen men sjuk igen)
Minns att jag inte en enda gång under hans sjukdom tänkte att jag hade velat ha ett glas, jag ville vara klar och stadig, så som du beskriver att du känner. Mattan, boken, stadig grund. Tänker på dig ✊🏻❤️‍🩹

Tack alla
Tufft minst sagt. Språkförbistring o ett klimat på sjukhuset som inte är humant. Jag bor dock bra. I ett kloster som också fungerar som hotell. Med krucifix på rummet. Känns fint. Sovit bra inatt. Nu väntar dagens utmaningar. Får träna i tillit, big time.

@Sattva Coolt att bo på ett kloster. Som gjort för att varva ner de timmar du kan. Balansen, balansen, balansen. Din yoga är verkligen en tillgång för dig i det vardagliga, och nu behövs den ännu mer. Stress är inte farligt, men brist på återhämtning är farligt. Ta på dig din egen syrgasmask först innan du hjälper andra. Men allt det där vet du 🥰

Kram 🐘

Hemma i Sverige igen, kom hem inatt.
Ett råd till alla som läser; se över alla föräkringar innan resa. Se till att ha det där sjukförsäkringskortet som man beställer från försäkringskassan ( för resa i Europa). Om man behöver sjukhusvård, ring SOS International först, så lotsar de till ett sjukhus de har samarbete med. I min mammas fall kördes hon till offentligt sjukhus o det har varit otroligt svårt med samarbetet. Det tog två dagar innan SOS läkare ens fick tag på läkare på sjukhuset.

Och något jag lärt mig på ett personligt plan, att alltid vara vänlig o försöka förstå o hjälpa någon som uppenbarligen inte kan språket, vet vart den ska eller hur saker går till. Den nonchalans jag mött både av sjukvårdspersonal, sjukhusvakter o vanligt folk på gatan är skrämmande. Det är ändå Europa vi pratar om här. Ett kristet katolskt land.
Min mamma är nu omhändertagen o trygg. Ska vårdas vidare på sjukhus i Sverige.

Själv ska jsg bara vila innan tillbaka till jobbet på måndag.

@Sattva Åh, vad skönt att ni båda är hemma igen 🙏🏻 Kloka råd inför resa, det där är nog lätt att slarva med. Jag är ingen resande person, men om jag ska resa så ska jag verkligen tänka på att kolla mina försäkringar innan och ta med det där EU-kortet. Jag har ett sen innan, men det har sannolikt gått ut.

Kram 🐘

Allt rullar på. Varit mycket kring min mamma. Nu opererade de hennes armfraktur igår. Blödningen i hjärnan ska inte opereras, men hon varierar verkligen i kognition. Ena dagen koll på läget, andra dagen som i sin egen fantasivärld. Oroande o svårt att nå fram till henne. Så det känns tryggt att hon just nu är på sjukhus ...

Själv känner jag att jag inte riktigt kunnat ladda batterierna som jag hade behövt under semestern. De där galna dagarna nere i europa sög mycket energi. Försöker vila mentalt så mycket jag kan, dvs gör mitt jobb men ger inget extra.
Magkänslan kring yogalärardelen har börjat prata tydligt att det är dags att pausa. Jag ger det fram till mars, men om känslan är samma då så får jag ta tag i det inför hösten. En paus kan säkert vara bra. Har jobbat som yogalärare minst 3 klasser i veckan i typ 10 år nu. Vissa terminer ännu mer.
Idag sol! Sovit typ 10 h inatt, och snart blir det långpromemad med make o hundar.
Batteriladdning på hög nivå!

@Sattva Skönt att få en dag med batteriladdning som du behöver extra mycket nu och så tråkigt med din mamma. Bra att du i allt detta ändå är klok och känner efter så att du inte bränner ut dig. Välidgt sent grattis i efterskott också på din två-årsdag. Jag har ju inte läst här så mycket på senaste, men tänkte egentligen tittat in för att skriva till dig då.

Åh @sattva det låter slitigt men magkänslan kommer att leda dig rätt. Skönt att din mamma är hemma, men förstår mer än väl att det inte är en tid då batterierna fylls på. Tänker på dig! ❣️

@Sattva Skönt att din mamma är på sjukhuset och hoppas det blir bättre framöver. Det är tufft när ens föräldrar blir äldre om de inte håller sig pigga och friska. Hoppas du har fått ladda batterierna så du får återhämtning och nya krafter❤️

Vilken dag😨
Hade onlineföreläsning på jobbet hela dagen. Missade första halvtimmen eftersom länken krånglade.
Hela dagen har messenger o sms gått varma vid sidan om kameran. Min mamma har på eget bevåg bestämt sig för att åka hem från sjukhuset, jag o mina syskon försöker samordna hur vi ska fixa allt.
Mitt i detta får jag ett desperat sms från min dotter "ring mig snälla". Då vet jag att något hänt. Inget livshotande, men för henne är det ju det. Pojkvännen sedan 2 år har gjort slut.
Lider med henne. Första kärleken.

Åh, vilken dag, tänker på dig. Inte lätt att vara mittemellan alla känslor av föräldrar som åldras och barn som växer. Hormoner och livet i en blandning som ställer höga krav på oss. Hoppas det ljusnar lite imorgon, kram ❣️