Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Hmm, undrar om de personerns har egna problem med alkohol, och att de vill ha andra som dricker för att kunna normalisera? Angående musik så kan jag känna att den blir ännu bättre nykter. Hjärnan berusar sig med musiken istället för alkohol känns det som... Gå på din magkänsla, du skriver här av en anledning... Ta hand om dig och häng kvar på forumet och läs och skriv när det känns jobbigt.

@Kennie För varje misslyckande är du närmare att lyckas. Såg jag en text på nätet. Kötts!

Jag var på hockey i veckan nykter man fokuserade mer

Ja, så länge man lär sig av misstagen så är man på väg framåt. Skönt med nykter hockeymatch. Det går ju så snabbt i hockey så jag förstår att man hänger med bättre nykter! Och en sak att tänka på när man har nykter tid är att det är enklare att stå emot suget nu än att börja om igen. Man får vara schysst mot sig själv helt enkelt och inte skapa problem som man själv måste ta tag i nästa dag. För mig hjälpte den tanken mycket: hur vill jag ha det imorgon.

Härligt med nyktra dagar. Jag tror också att det går lättare när man bestämmer sig för en viss tid i taget. Menar du typ mineralvatten med citron, som Loka eller Ramlösa? Finns också goda typ läsk men lite syrligare. Nuförtiden finns det ofta en del roliga alkoholfria alternativ på restauranger.

Det är något med hur man tänker på drickandet som gör skillnad. När jag ser bilder som folk lägger upp på alkohol så tänker jag numera att det känns klyschigt och lite tanklöst. Att jag är färdig med det livet, jag vill inte leva så längre. Kan du fokusera på vad som är skönt med att vara nykter?