Dag 10, tisdag. Igår åkte barnen till sin pappa vilket vanligtvis innebär att jag och min sambo delar på ett par flaskor vin och leker tonåringar. Vi har inte varit tillsammans så länge - ett par år bara - och mycket av denna första rosaskimrande tid har varit kantad av alkohol. Vi har vansinnigt roligt tillsammans när vi festar, det blir ingen ångest, inget bråk.

Han tycker det är tråkigt att jag inte klarar av måttligheten men stöttar min nykterhet till 100 procent då han är en av två (han och min exman) som uttryckt oro. Det är bara att vi måste hitta nya sätt att umgås. Och det var dags! Men det är ändå nytt. Igår drack vi te och såg en film - det liknar INGENTING mot våra tidigare måndagar 😂 Men vaknade utvilad och glad - vilket inte heller liknar någonting mot våra tidigare tisdagar…

Kör på såklart 💪❤️

Det tar lite tid, men man hittar andra sätt att ha roligt och känna sig fria än att dricka. Och allt som har med fysisk beröring att göra är mer intensivt nykter tycker jag. Jag upplever en större närvaro i allt annat, och det väger för mig tyngre än de där få glada timmarna när man druckit.

@prinsessa Tack!! Det är tidigt ännu men motivationen är skyhög; jag är redan så mycket piggare och gladare. Jag läste en bok som många tipsar om här på forumet; "Tänka Klart" av Annie Grace. Läs den! Stora skillnaden efteråt är inställningen: du känner dig inte berövad alkohol av den enkla anledningen att du inget vill ha. Jag tror inte på viljestyrka, det går inte att leva ett liv dag för dag med en känsla av uppoffring. Eller ja, det är klart det går men jag tror det blir på bekostnad av lycka och harmoni.

Läst din tråd också, känner igen mig massa. Hejar på dig!

@Kennie kunde inte hålla med mer. Allt som har med närvaro överhuvudtaget blir 100 gånger bättre nykter, särskilt det fysiska. Idag ska vi träna tillsammans (första gången på över ett halvår som jag besöker ett gym!) sen kanske det blir bio ikväll. Det har vi aldrig ens gjort, haha!

Jag känner mig sprallig idag. Abstinensen har klingat av helt, nu är det fri sikt framåt! :)

@väljalivet Suveränt! Att ersätta gamla vanor med nya är grejjen😁. Träning har blivit så viktigt i mitt liv och är min nya drog. Att sitta och dricka tar så mycket tid och ger massor av dålig energi. När man hållit på med nya vanor så blir det så småningom rutin. I början tyckte jag att jag fick massor av tid över när jag inte drack, men nu räcker inte tiden till istället.

Man blir sprallig av att komma ur abstinensen, som en hinna som dras av en och allt blir så mycket klarare. Ha en skön träning och ev rolig bio om ni går❤️

@vår2022 tack snälla! DRÖMMEN vore om träning blev min nya drog. Men för nu är jag tacksam att jag håller mig borta från den förra. Babysteps :)

Peppen här inne är fantastisk. Tack ❤️

En kollega som kom tillbaka från ledighet sa till mig idag att jag såg så fin och fräsch ut idag. Vet inte om det stämmer att man redan ser mer pigg och hälsosam ut utan alkohol eller om det är för att jag varit piggare på morgonen och ägnar mer tid att sminka och klä på mig men gillar iallafall känslan och att få komplimanger.

Ännu en bra dag till protokollet 🙏🥲

Det blev en tur till gymmet med min sambo, signade upp för medlemsskap och körde lite styrka. Det var kul, har aldrig tränat tillsammans med en partner innan. Jag har heller inte gått till gymmet på evigheter så jag känner mig väldigt mallig.

Någon bio blev det inte, däremot hyrde vi filmen vi tänkt se och såg den hemma istället. Massa tända ljus, en skål blodapelsin och en kopp lakritste med socker och varm mjölk. Jag hade - på fullaste allvar - inte kunnat be om mer.

Så tacksam ❤️

@väljalivet härligt att komma igång med träning! Heja ! När jag hade mina nyktra år sprang jag 2-3 ggr i veckan, oftast 5 km. Rekordet var 9 km. Gjorde det främst för att jag mådde sjukt bra av det, gick ned typ 15 kg på köpet. Slutade givetvis med det när jag började dricka igen eftersom jag inte orkar träna när jag är bakis minst 3 dagar i veckan istället.

Ska försöka komma igång lite igen när jag är piggare. Åtminstone en gång i veckan ska jag väl kunna få ihop.

Träningsmotivationen känns inte jättehög just nu, ha ha ! Måste komma ur tröttheten och ångesten av omställningen först… men snart så. Jag har en träningscykel hemma så det är ju bara att hoppa på den. Till helgen kanske ?

Igår, fredag, gick jag och sambon på restaurang för första gången sen nykterheten. Jag sminkade mig i evigheter (bytte ut mot sedvanliga göra-mig-iordning-vin mot Trocadero) och klädde mig fin. Massa folk ute, vi åt skaldjur. Jag drack alkoholfritt och det var trevligt men vid 22.00 åkte vi hem. Jag hade inget sug efter alkohol men efter allt det andra som brukade vara vi en sån kväll - busandet, gapskrattandet, spontaniteten… Vi gick vidare och tog ett glas till medan jag gäspade och kämpade i mig alkoholfritt bubbel som till slut bara smakar surt.

Det var en första gång av många men jag vill verkligen inte hamna i ett ”vi kan lika gärna stanna hemma och dricka te”-mode som jag gjorde sist.

Vaknade iaf nykter och är så tacksam för det!

Ja det är övning som gäller, och man måste inte göra allt som man brukar-den första tiden (lite miss som jag iaf gjorde) Allt är inte som vanligt och man behöver lite tid att anpassa sig, vara lite snäll och tålmodig med sig själv helt enkelt. Heja dig!