Ytterligare en nykter dag, känns bra. 5 dagar nu. (Var även nykter 1 januari, men det var för att jag var så bakfull efter nyårsgalejet)

Kan säga att under 2022 så hade jag inte många helnyktra dagar, som mest två dagar på raken. I morgon ska jag dricka gott kaffe. Jag ska också träffa några vänner på kvällen, men jag tänker inte dricka då, ska säga att jag har mycket på jobbet och behöver vara klar i huvudet.

Sov ok i natt, men kaffe var så gott på morgonen! Känner mig tillfreds. Känns skönt att kroppen och hjärnan får återhämtning, varje dag utan alkohol är en stor vinst för mig. Så varför inte köra en nykter dag till!

Liten uppdatering: Jag sov mycket bättre i natt. Kaffet smakade gott. Jag mår bra, känner mig tillfreds. I dag är det fredag och frågan är om jag kommer känna sug efter fredagsvin i kväll?! Jag tror inte det, men vi får se helt enkelt. Men jag kör ytterligare en nykter dag. Hade jag kunnat ta ett glas och varit nöjd så, så hade det varit okej, men jag kan ju inte det.

Hej @prinsessa!

Hur känns helgen för dig?
Själv hänger jag med mina två 🐈‍⬛🐈‍⬛ och kollar på serier och dricker också kaffe. Det blir endel mobilspel och småchattande med vänner. Idag vaknade jag lite bakis men imorgon blir en piggare dag igen 🙂

Kram

@Jerri Tack, detsamma!
Visst kändes det ett litet sug nu när det är fredag, men suget gick snabbt över när jag insåg att det inte skulle bli ett glas vin om jag skulle öppna flaskan. Jag skippar vinet i kväll, blir nyktert.

Idag är det lördag och vaknar utvilad och ickebakis. Det var ett tag sen det hände. Nu har jag varit nykter i en vecka, när hände det senast?! Kanske när jag var ett litet barn och drack välling och inte ens hade börjat med alkohol. Jag ser så många fördelar, för att nämna några:
1. Utvilad, harmonisk.
2. Känner mig fräschare
3. Slipper vara orolig för att se bakis ut, kanske lukta gammal fylla
4. Slipper gå på systembolaget och känna skam, planera in tiden så att förhoppningsvis ingen granne ska se mig med systempåsar.
5. Gått långa promenader
6. Orkat mer, t ex att gå och handla är bara mysigt, inte jobbigt som tidigare
7. Känslan av att kroppen och hjärnan återhämtar sig, sakta men säkert.
8. Kaffet smakar gott
9. Om något akut händer vänner eller familj så kan jag vara på plats inom kort, pigg och körbar

Nackdelar då?
Nej, jag kan inte komma på några. Möjligtvis så är första halva glaset vin gott (inte de resterande), men det dricker jag upp på ett nafs, så det är inte värt det.

@prinsessa Härligt! Visst är det underbart att vakna obakis, nykter och utvilad! Och känslan blir bara bättre och bättre ju längre tid du är nykter. Jag har nu varit nykter i drygt 14 månader men känslan är fortfarande lika härlig varje morgon jag vaknar.

Var på en hotellnattning i veckan och jag påminns varje gång om hur skönt det är att vara nykter vid dessa tillfällen. Förr var det givet att dricka på rummet och till middag, alltid vaknade jag bakis och såg ut som sju svåra år med ångest och skam. Kan påminnas om känslan att ta det första glaset och andas ut på hotellrummet, men som sagt det slutar ju aldrig där, flaskan ska bli tom först och sedan påfyllning. Som nykter känns det som en ny fin dag som man ska ta sig an😁.

Ha en fin lördag❤️

majken_r

@prinsessa Grattis till din vecka! Väldigt fin lista, och bra att ha den på pränt och återvända till när man ev får för sig att det vore värt att ta ett halvt glas. Det är det inte, inget slår att leva fri och klar i huvudet🥰

@prinsessa Tack! Ja, det har varit en fantastisk resa framförallt i livets psykologi, med insikter och mycket reflektioner. Tänk att livet kunde bli så otroligt bra och meningsfullt när jag slutade dricka. Trodde inte att alkoholen hade så enormt stor destruktiv inverkan på mitt liv och trodde inte heller att vändningen av livet skulle få ett sådant enormt positivt genomslag. Det är värt varenda sekund att sluta dricka❤️

@prinsessa. Grattis till 1 vecka! =) Håller med ovan om att din lista är bra. Du har helt rätt när det kommer till det halva glaset. Det har ju egentligen varit att det är just precis i början det smakat som bäst.
Hoppas du har haft en fin lördag och får en härlig söndag.
Kram

@Jerri Tack!
Nu är det söndag och jag har nu varit helt alkoholfri i 8 dagar. Sömnen är mycket bättre, kaffet smakar som vanligt gott när man inte är bakis, jag ser fräschare ut, men framförallt mår jag mycket bättre.
Igår lördag var jag på middag, tog bilen dit, andra drack vin, men kände inget sug, vilket jag iofs inte brukar göra när andra dricker, det triggar inte igång mig. Jag har alkohol här hemma, men det triggar mig inte heller. När jag kom hem läste jag lite på forumet och sen gick jag och la mig. Tidigare hade jag "unnat" mig ett glas vin, och sen ett till "det är ju lördag", och sen ytterligre ett "jag ska ju ändå inte göra något speciellt i morgon". Igår "unnade" jag mig inget vin, jag unnade mig nykterhet, typ tusen gånger bättre, för idag känner jag harmoni. Ser jag tillbaka på det så ser jag att dessa vinglas som jag tidigare alltid drack varit helt onödiga, till vilken nytta?! Hälla i sig två, tre glas helt själv.
Önskar er alla fina på forumet en trevlig söndag!

Hej @prinsessa!
Tycker du är kanonduktig och du verkar ha hittat ett starkt mindset!
Blir jätteglad nät jag läser om dina dagar.

Jag har ett väldigt vackert väder där jag bor. Är glad att slippa vara bakis och ska snart ta en promenad. Man får passa på medan solen skiner innan det blir mörkt.

Önskar dig en skön söndag 🙂