Söndag! Tänk vad fort livet rullar på. Firade jul med min far och fick skjuts upp jul hos min mor pga sjukdom. Ändå blev det min absolut bästa top 3 jul. Lugn och ro, ingen stress.
Började dagen med att vakna upp brevid en man jag dejtar. Än så länge bara gröna flaggor. Vi ska på museum idag och titta på saker. Han är inte heller så mycket för alkohol, jag uppskattar det.

Jag har till och med en liten lyckofjäril i magen. ^^

Mina tre månader har passerat nu och detta känns verkligen superbra. Att jag inte gjorde detta tidigare va. Vilken jävla reflektionsresa. Jag har en liten paus från mitt experiment men hoppar på det igen efter nyårsafton. Det är kul att ha ett mål att sträva mot alltid. Det ska bli extra spännande att dejta seriöst utan alkohol. Det har jag aldrig gjort förut, så det blir säkert riktigt kul!

Har inte tagit något beslut kring om jag ska fortsätta dokumentera mitt liv här eller inte. Det jag vet är att jag må bättre när jag skriver. Kanske är det pga det blir en aktiv reflektion och lyssna inåt på mina egna tankar.

Jag vet inte helt vad som hände under dessa tre månaderna, men jag växte och lämnade bekymmer bakom mig. Släppte taget om tidigare erfarenheter och blev ”vuxen”.
Jag misstänker att hjärnan fick läka ordentligt och sömnen förbättrades.
Jag fick läka.

Med detta sagt så önskar jag er alla en fridefull jul och ett riktigt jävla gott nytt år.

Ta hand om er!
/Ella ❤️

Detsamma till dig! Själv har jag landat i ett balanserat sällandrickande. Över en månad sen jag tog ett glas. Tiden är viktig tror jag, att det går lång tid mellan gångerna man känner för att ta ett glas. Skulle jag bli sugen oftare skulle jag bromsa helt igen.

Ta hand om dig du med!
Jag tror att systematiserade livsreflektioner är en del i framgångssagorna. Om det är härinne, ien dagbok, en god vän eller kurator etc spelar kanske inte så stor roll, men när man inte reflekterar och bara presterar är det farligare. Närmare till hands att ta till nån osund lösning. Hoppas det är nån bra du har hittat nu. Det är du värd! Och om du skulle dricka, känn efter ordentligt, det får många effekter i kroppen och konsekvenser på måendet som man aldrig var medveten om när man drack oftare. Lycka till nu! Känns som att du är på en bra plats.

Tack Sisyfos. Jag är på en bra plats, en ny plats. Visst har även jag småbajsiga dagar såklart. Men baseline är god och stark. Jag litar 100% på mig själv.
Och jag tror att du har helt rätt. Systematiska reflektioner är nyckeln till framgång. Just skrivandet verkar fungera för mig. Det riktigt privata skriver jag i en låst dagbok, här skriver jag mer öppet. Någonstans har jag en önskan att det kanske kan hjälpa någon annan på något vis.

Hoppas du har det fint✨
/Ella

Torsdag!
Och ett nytt kapitel i livet som Ella har påstartats. Jag har funderat en helt del på hur jag ska hantera dejtandet och kommit fram till att mina tidigare år och dejter alla har innehållit (okej kanske 97% -av fallen) någon typ av alkoholhaltig dryck. Delvis för att det är ”så man gör” men oxå för att underlätta för mig själv oxh ”släppa på spärrarna” ”slappna aaaaav” osv. Ni hänger med. Grejen är ju den att jag inte vill dricka längre. Detta gör att det blir lite av en mental Fuck i huvudet. Hur gör man nu? Jag vet inte men jag antar att det ungefär är som att sluta röka. Man bara inte röker tills det blir normalt att inte röka.

Det är så lätt att gömma sig bakom ett glas rött när saker känns lite läskiga, som att träffa en ny människa och vara sårbar.
Men jag vet att den versionen av mig som jag ibland blir efter några glas rött är en person som jag inte vill vara. Oxh det är inte den versionen som jag vill visa en potentiell partner heller.
Nu blir jag varken elak, dryg eller aggressiv när just jag blir berusad, utan jag kan få väldigt mycket ångest och självskadande tankar. Vilket kan generera i panikångestattacker.
Detta är såklart skitjobbigt för alla involverade.

Samtidigt så har jag kommit till insikt de senaste månaderna att den nyktra jag är väldigt stark, fin och en bra människa. Någon man kan lita på, någon jag kan lita på.

Jag vill ju gärna lära känna den andra människan nyktert oxå. Att allt vi gör är medvetet. Att skratten är äkta och attraktionen lika så.

Vi ska ses ikväll igen och jag tänkte fråga om vi ska dela på en flaska vin, men jag kommer inte göra det.
Ska vi bygga en grund på en relation han och jag så bygger vi den så som vardagslivet brukar se ut. Dvs nyktert. Popcorn i soffan med cola zero och en serie. Hålla hand och bara vara. Romantiskt för mig.

Det är spännande vilken debatt det ändå blir i huvudet mellan obekvämt/rädsla och modet/viljan att gå ifrån tidigare beteenden och tankemönster.

Jag vill ju ge mig den absolut bästaste chansen att hitta någon som passar just mig. Han känner inte mig och mina tidigare erfarenheter , och den versionen finns inte längre.

Den jag blivit och är nu är som dag och natt mot vem jag en gång varit. Idag är jag trygg, stabil och har drömmar om framtiden. Och för det klappar jag mig stolt på axeln.

Det blir lite som att både han och jag lär känna mig samtidigt, i den nya situationen som nu faktiskt är. Det är spännande, jag tycker det är kul och läskigt samtidigt.
En liten reflektion sådär på morgonkvisten.

Ta hand om er!
/Ella

@Ella90 Tycker det låter häftigt ”Det blir lite som att både han och jag lär känna mig samtidigt”. Det är ett modigt och moget beslut att dejta nykter. Att lära känna varandra och se vilka ni är innerst inne utan en fasad av alkohol. Du vill leva på nyktert sätt och då är det bra att göra det klart från början. Det är också svårt att veta hur alkoholvanorna ser ut hos den man dejtar annars.

Lycka till och strongt av dig❤️

Tisdaaaaaag!
Nytt år, samma jag 😋

Tänkte skriva något reflekterande men hjärnan vill inte riktigt producera något snart och det är okej det med :)

Det går bra med dejtandet. Vi närmar oss varandra fort men oxå precis exakt så som det ska kännas. Känns det som.

Jag har inte trauma dumpat på honom insåg jag idag. Kanske är det så att det inte längre behövs. Kanske kommer jag vilja berätta mer sen. Just nu trivs jag väldigt bra att bara vara nu och dela vardag med en annan person.

Vi pratar om planer för framtiden. Som att åka på semester till sommaren. Kanske ta in på ett spahotell i februari. Han är trygg och han bekräftar mig på ett sådant naturligt och självklart sätt att jag inte känner någon oro på ”vad är vi” eller ”tycker han om mig”. För det gör han.
Han höjer mig inte till skyarna och sätter mig på en piedestal, och han trycker inte ner mig eller får mig att ifrågasätta verkligheten.
Han har bokat in oss på resturang på i veckan och jag ser så fram emot det ❤️

Jag har högre standard nu, och kanske tuffare murar. Men han möter dem med ödmjukhet och han förväntar sig samma tillbaka.
Han är beviset på att snälla män fortfarande existerar.

Tack ödet för att du visar mig kärlek. Jag uppskattar det massor.

Ta hand om er!
/Ella

Åh så bra det låter Ella. Det du skrev om ”höjer till skyarna” är troligtvis det som händer innan de börjar ifrågasätta allt och trycka ner. Ett rätt vanligt mönster. Skönt att han inte verkar vara sån. Du förtjänar verkligen en bra och stabil person och du gör klokt i att skippa alkoholen. Särskilt eftersom du inte verkar må bra alls av alkohol. ”Att dela en flaska rött” är på sätt och vis en illusion om nåt som låter trevligt, bra och normalt, men sanningen är ju egentligen att man blir lite trött och seg av en halv flaska vin. Dämpar alla känslor. Om man tänker efter är det så galet egentligen att lära känna någon med alkohol i kroppen. Önskar dig all lycka till!

@Ella90 Jag är så glad för din skull 🥰 Det låter som du har träffat en riktigt bra man.

Läste i tidningen häromdagen om ett ungt par som fick en son på nyårsdagen. 8 månader efter deras första dejt via Tinder. ”Det kändes bra från början, och det fanns ingen anledning att backa när vi förstod att hon var gravid”, sa den lyckliga pappan. Nu menar jag inte att du ska få barn, men jag blir glad varje gång jag hör om personer som hittat sann kärlek via dejtingappar.

Jag har under flera år försökt hitta kärleken den vägen utan framgång, så när jag blev nykter för snart 3 år sedan så raderade jag även alla dejtingappar. Jag mådde för dåligt av det. I medelåldern finns det många lycksökare, av båda könen, och jag hade nog en väldig otur som bara fick tag på dåliga män. Hellre vara själv, än att må dåligt över män som beter sig som svin.

Kram 🐘

Onsdag! Några dagar in i semestern i Asien nu. Väldigt skönt och varmt men inte sådär varmt så man avlider. Stabila 30° 🫶
Första dagen drack jag öl på kvällen pga Chang är i min mening gott, och i min andra mening hjälpsam att somna på.
Andra dagen drack jag oxå öl i samma hjärntanke att det behövs/hjälper för att somna. När jag vaknade morgonen där på (ej bakis) så insåg jag att om jag fortsätter såhär är jag snabbt i samma hjulspår igen. För det eskalerar fort, och det vet jag.

Så istället gick jag mer mina tidigare coopingmönster och beteenden kring rädslan att sova borta och sket i ölen.
Det har funkat i två nätter på raken nu (har med mig mina sömntabletter). Så jag är tacksam för att jag vågar gå emot det snabba och enkla spåret.

Det blir första gången som jag är här nykter flera dagar på raken istället. Jag upplever det på ett annat sätt än tidigare. Då har det varit öl både till lunch, strand, middag och ute. Som man gör på semester helt enkelt om man gillar alkohol.

Igår valde jag en mojito virgin istället när de andra tog drinkar och den var svingod. Maten har varit riktigt god än så länge och jag trivs i nykterheten och de äkta sinnesintryck som jag får.

Det har varit just sömnen som varit min riskpunkt och trigger här i Thailand.

Jag noterar en tanke som dyker upp i mitt huvud lite då och då under dagarna och sen är ”vem vill du vara Ella”.

Samma tanke dyker upp när jag väljer snacks eller mat. För jag har noterat ett ökat överätande inför resan och de första två dagarna här oxå. Kanske har ett samband med alkoholintaget eller så är det något annat min hjärna vill ha dopamin till.

Vilket som, det var skönt att gå emot ”semesteröl” och semesterchips osv osv osv. Men jag unnar mig annat, inte det att jag avstår och blir martyr. Väljer istället fruk för det är så jääääääkla gott här nere. Fruktslush. Drack en passionsslush idag som var så god att munnen exploderade av smak ❤️ eller en extra sidorätt till maten.

Så resan går bra. Jag väljer vem jag vill vara och så är jag den. För jag bestämmer över mitt liv 🌸

(Dejtandet går bra fasten han är i Sverige. Kort uppdatering ❤️)

Ta hand om er!
/Ella

Låter skönt! Och bra att du tänkte till. Vem vi är förändras av de val vi gör, håller med om det. Massage och yoga kan hjälpa dig att varva ned också. Och unna dig lite vila mitt på dan om nattsömnen uteblir.. Ta hand om dig!