Hej.

Första gången jag är här och behöver nu hjälp.
Har sedan många år varit beroende av alkohol och har bestämt mig för att sluta.
Detta är min tredje nyktra dag, och även tredje vakna natt. Är det ett vanligt symptom på abstinens att inte kunna sova?

Hej tragiskt!
Vad starkt av dig att skriva här! Det är ett stort steg!
Jag har hängt här på forumet i några månader och varit nykter i snart 3 månader.
Att inte kunna sova är det nog många av oss som kan skriva under på.
Rekommenderar att du surfar runt här i diskussionstrådarna. Det finns massor att läsa!
Vad var det som gjorde att du orkade ta detta stora beslut att försöka göra slut med alkoholen?
Välkommen hit ☃️

@Samsung50 @tragiskt

Min sömn har förbättrats avsevärt sedan ett par dagar tillbaka (är uppe i 12 dagar nu). Kan sova en hel natt nu vilket jag nog inte gjort på åratal. Inledde det nya nyktra året med hjälp av imovane vilket hjälpte till att somna men sedan har det gått rätt fint utan. Var ett par stökiga nätter utan imovane men det släppte för några nätter sedan så hoppas det håller i sig.

Kämpa på, sömnen kommer!

Jag har också haft svårt att somna, eller varit jättetrött och sovit jättemycket. Jag tänker att det också beror på mycket tankar och känslor i omlopp… och säkert en del trötthet för kroppen att ta igen.

Jag hade det också i början. Nu när jag skutar med piller. eller försöker så vaknar jag mitt i natten och känner mig utvilad. Det är en helt annan abstinens som inte gör mig skakig eller sugen på något. idag blev det kl 01.21, så det fick bli flingor och kaffe på sumpen från igår för att jag glömde handla det igår. Kolla på apoteket efter receptfria insomningstabletter. Kan hjälpa att ta nån extra när du vaknar och vänta en halvtimma. elt ofarliga och icke beroendeframkallande. Ta en långpromenad om det inte regnar på tvären ett par timmar innan läggdags, Det hjälper också.

@BEATNGU gammalt kaffe på sump mitt i natten är lite rock’n’roll. Hade aldrig vågat det om jag vill somna om 😉

Melatonin är väl det du syftar på? Sjukt överprissatt i Sverige och kostar en tiondel utomlands där det dessutom ofta säljs som kosttillskott. Hursomhelst så håller jag med om att det funkar bra att somna på. Melatonin är ju kroppens eget hormon för att somna. Varm mjölk hjälper även till att frisätta kroppseget melatonin om man inte vill ta tabletter.