Hej!

Nygammal medlem, jag började skriva lite här tidigt under 2022. Då var det illa, nu är det katastrof. Från att ha varit helgdrickare har jag numer börjat ta mig friheten att dricka på vardagar och det ska inte få ske. Har tappat kontrollen och behöver återfå den - nu.

Ska inte beklaga mig, tycka synd om mig själv eller komma med undanflykter. Det enda som finns nu är ett helnyktert liv - en dag i taget. Kanske är jag kaxig som startar en ny tråd just för det? Tänkte återvända och skriva en uppdatering dagligen till en början och sedan får vi se.

Ska vara ärlig - om jag inte slutar nu kommer jag ta skada av detta - om det inte redan skett.

Någon som känner igen sig?

28 dagar idag, var faktiskt lite sug jag kände igår men ingen som inte gick att säga nej till. Har dessutom kommit ut bland vänner, kolegor och den lilla familj som finns kvar att det inte ska drickas mer. Reaktionen? Få visste att jag drack i första läget liksom så blev många "Vaaaa?".

En månad snart, och många fler ska det bli. Men vi tar en dag i taget.

Snart uppe i 50 dagar. Faran är inte över och detta kommer blir en kamp, men suget i helgen har inte alls varit tuffare än att ett bestämt "NEJ" hjälper. Saken är samtidigt den att jag mår inte mycket bättre, sover kopiöst mycket och kroppen känns fortfarande som ett urladdat batteri. Känner mig även psykiskt fullständigt utmattad. Mycket att ta itu med andra ord, men alkoholen har ingen plats och kommer inte att ha igen.

Tre steg fram, ett steg bak i total hälsa. Men nykterheten är här för att stanna :)

Hoppas allt är bra med er andra. Kämpa!

@Ursus starkt jobbat! Att inte ta till A fast det kanske varit lätt med lite falsk "energi ". Kroppen och hjärnan behöver säkert sömnen för att återhämta sig

@Ursus. Grattis till dina dagar 🌷
Känner absolut själv igen det där med att det inte känns som att det blir bättre. Tänk på att det är sår som kan ta lång tid för att läka. Blir förbannad ibland när jag ser artiklar att såhär bra kommer du må efter en månad utan alkohol! Det är olika för alla. Ofta har vi ju andra psykiska besvär med oss i bagaget men som med tiden brukar bli lite enklare att hantera. Det kan handla om en sådan liten sak att frukosten smakade godare en morgon än vanligt.
Lite klarare blick än tidigare.
Kanske att du nu har möjlighet att se lite klarare på annat som varit jobbigt.
Bra kämpat!

@Ursus. Grattis till dina dagar 🌷
Känner absolut själv igen det där med att det inte känns som att det blir bättre. Tänk på att det är sår som kan ta lång tid för att läka. Blir förbannad ibland när jag ser artiklar att såhär bra kommer du må efter en månad utan alkohol! Det är olika för alla. Ofta har vi ju andra psykiska besvär med oss i bagaget men som med tiden brukar bli lite enklare att hantera. Det kan handla om en sådan liten sak att frukosten smakade godare en morgon än vanligt.
Lite klarare blick än tidigare.
Kanske att du nu har möjlighet att se lite klarare på annat som varit jobbigt.
Bra kämpat!

Hej alla! Ett år sedan trådstarten - exakt.

Det har gått uselt, sommaren och hösten. Våren gick rätt bra men det är mycket som inte stämmer. Jag har ett jobb jag inte gillar, veckopendlar trots att jag inte vill. Min min arbetsort känner jag ingen, i min hemstad sedan 20 år ett fåtal. Alkoholen blev ett uttryck för allt som gick åt skogen för 8-9 år sedan. En jobbig separation och farsan gick bort och jag stod helt ensam igen.

Men är inte död än, har fått psykologhjälp nu, var nykter en tid men i helgen brakade det loss utan vara helvetet och jag har druckit nästan en månadsranson på tre dagar. Rent och skärt självskadebetende. Så mycket är fel och alkoholen är ett uttryck för något som är tokfel. Har abstinens från helvetet och mår pyton. Kanske slog jag i botten nu? Kanske var detta katastrofens katastrof för min del nu?

Jag vill ju inte dricka - men det känns som det enda som ger mig ro och därför är man den idiot man är och står där på sysset igen nån vecka senare.

Nåja - lever och lär vara hyggligt pigg imorgon. En dag i taget ...

Så, där har ni mig. Han som verkligen inte vill dricka men som ändå gör det. Dumt va?

@Ursus Du är inte ensam. Vi är många som dricker fast vi inte vill. Som tar till alkoholen som medicin, vilket gör allting ännu värre. Ångesten växer och så är vi där igen. Men det går att bryta sägs det. För mig går det lättare när jag tänker på det positiva med att vara nykter, än det negativa med att dricka. Blir som självskadebeteende.
Jag är på dag 1

Visst är det så, man betalar pengar för att skada sig själv och må skit. Må det ta ett slut, för dig, mig och alla de andra som hamnat så djupt.

Så, på dag tre - igen. Men det är mer än två, imorgon är vi på fyra och har ett nytt psykologsamtal. Ser fram emot att vara nykter, eller va 17? Har jag något val numer.

Jo, ett val har man alltid - men vill jag leva är det valet enkelt.

Hur har det gått för dig ISE?

@Ursus Alkohol är en dålig medicin som bara ökar på ångest och dålig sömn mm.
Men det går absolut att bryta den onda cirkeln.
Självklart kan det finnas andra saker som också måste förändras, man kan ha haft problem under uppväxten, dålig självkänsla mm. Men för att komma tillrätta med det måste man först sluta bedöva si med alkohol.
Det kan vara jobbigt de första veckorna, men kommer du igenom det så blir det snart lättare.
För att klara sig nykter över tid är det också viktigt att bygga upp nya, goda vanor. Träning är alltid bra, men kan också vara något annat som man gillar att göra.
Att bryra gamla vanor kan också hjälpa en att må bättre i största allmänhet. Alltså göra det lättare att lösa de bakomliggande problemen.
Böcker hjälpte mig i början, Skål tamejfan och Annie Grace bok Tänka klart.
Det är lättare att hålla fast vid nykterheten när man förstår hur beroendet fungerar och varför man gör och tänker på ett visst sätt.
Jag hade stor hjälp av det i början.
Nu efter snart tio månader är nykterheten en del av mitt nya, lugna och närvarande liv.
Ingen kamp längre då suget och tankarna på alkohol är borta. Saknas ej!🥳

@Ursus Härligt att höra att det går framåt! Jag har nog nått min botten den här helgen. Min man säger att han inte orkar mer. Hemskt att det är jag som får honom att må dåligt.

ISE: Jo, men hade tur i oturen. Lyckades dra på mig Covid vilket var drygt, men vilken rivstart på nykterheten det blivit. Så ska försöka hålla flaggen högt: Och du klarar det ISE!

Tack Amanda! Ja, är ju hela grejen med att hitta anledningarna till drickandet och börja där, inte i något fall av en idealistisk världsbild där man bara inte dricker. Min tanke är nu 2024 att verkligen gå till botten, tänka nytt, städa ut och göra vad som går för att bygga nya vanor.

Så. är rätt trött i mössan så ska avrunda, men tack! :)

Så, jag önskar att jag kunde säga att saker bir bättre men tyvärr, drickande och ångest - nystart på nystart och sedan pang bom ner i dyn igen. Jag har verkligen inget liv, ingen familj och inget som kan fungera som livboj. Det som finns är rester av mina gamla liv (eller livskapitel kanske man ska säga) som lever vidare på olika platser men ingenstans känns hemma längre. Jag menar - jag vill inte dricka. Ändå gör jag det bara för att få en tillfällig sinnesfrid. Jag vet att det är fel och kommer ta skada men nånstans har jag slutat bry mig och det skrämmer skiten ur mig.

Så, omstart nystart igen. Men hur ska jag lyckas? Jag vill ju så oerhört men faller ändå tillbaka.

Ja, var deppigt detta men det känns kört nu.

:-(

@Ursus Har du tagit hjälp av vården eller beroendecentrum? Det verkar vara svårt för dig att klara av detta på egen hand. Tänker att det finns tex antabus så att du inte kan dricka och att få mer stöd för att klara av att vara nykter. Sen finns ju AA där du kan få stöd och en kontaktperson. Det finns hjälp så ring imorgon. Du kan även ringa alkohollinjen 020-84 44 48 och fråga om råd.

Sköt om dig!

@vår2022 Tack, ja börjar misstänka det själv. Hamnat i en negativ spiral där självhjälp och appar inte liksom hjälper. AA brukar jag gå på ibland men andligheten där krockar lite med min egen trosuppfattning, så jag gillar gemenskapen men programmet känns lite svårt. Ska inte gå in på för mycket varför - då avslöjar jag mycket om vem jag är och gör :)

@Suburra Tack för din kommentar - ja, mycket tillfällig. Och följd av en avgrund som får det brinnande Gehenna att framstå som paradiset. Men för att nå dit måste jag nog bända loss allt som skaver och börja om på nytt. Frågan är bara hur det ska gå till. Nåväl, den som lever får se.