Men vad härligt! Segla på kraften du gått från hypnosen. Som du säger så kan den ha gett dig den där extra procenten du behövde för att ta rätt beslut. Och varje nyktert val ger dig nån procent till.

Går in på 6'e dagen som nykter och är på väg mot min första nyktra vecka på... flera år. Jag mäter min sömn och senaste tre dygnen har den dessutom fördubblats i kvalitet.

Jag är faktiskt lite chockad. Förstår inte vad som har hänt, men hade inget sug igår heller. Bara någon väldigt flyktig tanke som seglade förbi, men jag förstår inte, var tog mitt enorma beroende av A vägen?!

Jag har försökt på så många sätt och vis att bryta vanor och beroende till A på egen hand senaste 1-2 åren men har kanske klarat 1-2 dagar max, sedan har jag druckit igen. Nu är jag på väg mot att få en helnykter vecka och det känns inte ens som om jag behöver kämpa för det?

Det kan vara flera faktorer som avgör. Jag kanske bara befinner mig i en fas precis nu där jag har energin och motivationen att pressa över pendeln åt andra hållet till fullo. Det i kombination med att jag ska lämna blodprover framöver. Jag suktar dessutom efter en revansch på livet och en nystart.

Jag kan dock inte släppa den där hypnossessionen. OM den faktiskt har ett finger med i spelet till att jag kan stå emot A nu, så var det mina absolut bäst investerade 2000 kr i hela mitt liv. Alltså placeboeffekten ska man inte underskatta, så det kan ju vara så att mitt undermedvetna vill att jag ska få ut något från de tusenlapparna med. Alltså att det inte var någon "hypnotisk effekt", utan bara min hjärna som spelar mig ett spratt.

Samtidigt kan jag inte släppa känslan av när jag öppnade ögonen där i stolen och kände "jaja, det här var ju bara hitte på" och när jag sedan skulle röra fingrarna så var dem som bly. Det tog ett tag innan jag kunde röra på mig riktigt och det bara snurrade i huvudet. Jag tror aldrig jag upplevt en sådan muskelavslappning någonsin i vaket tillstånd, så vad som än hände där under hypnossessionen, så det enda jag vet är att jag gick in i ett extremt avslappnat tillstånd.

Det hela kan också påverkas av att jag faktiskt ännu en gång erkände mitt beroende och pratade om det för någon främmande person. Visade mig sårbar. Jag har känt innan att det gör mig starkare att prata om problemet med någon annan. Oavsett vilket, så senaste tre dygnen har jag mått bättre än jag mått på över 2 år.

En anekdot; nu har jag inte handlat alkohol sedan i måndags och jag roade mig nu på morgonen med att logga in och kolla korttransaktioner, dvs vad jag handlade _förra veckan_. Dvs om jag bortser från i måndags och tänker att denna vecka har jag inte handlat något från måndag till söndag.

Förra veckan måndag till söndag, handlade jag A på bolaget för 1069 kr.
Dessutom några folkisar i mataffären, så säg 200 kr till.
Dessutom så har jag kört totalt sett runt 20-30 mil över hela veckan just för att handla A (jag har alltid handlat för ett enda tillfälle, aldrig för flera dagar).

Det är inte långsökt att se att denna vecka har min nykterhet sparat mig en bra bit över 1800 kr, kanske närmare 2000 kr. Två sådana här veckor till och jag har en "gratis" utlandssemester som "belöning".

Går in på sjunde dagen som nykter. Varje söndagskväll har vi ett online event där alla som deltar dricker mer/mindre (en del tror jag faktiskt är alkoholberoende med tanke på mängden de drar i sig kvällen innan sin nya arbetsdag). Jag har själv varit påverkad samtliga söndagskvällar på det eventet i säkert två års tid.

Igår var jag det inte och jag kände inget sug på A, men jag har köpt hem ett favoritgodis och det var rätt skönt att sitta och tugga på det lite istället.

Jämför man kalorier från det godis jag åt kontra hur en vanlig söndagskväll hade sett ut; en vanlig söndagskväll hade det blivit alkohol som är sprängdfylld med kalorier. Därefter hade jag gjort "nattmacka" eller något annat innan läggdags och jag blir alltid fruktansvärt hungrig/sugen på fett, salt osv efter alkohol. Så jag överäter alltid. Sedan hade jag lagt mig i sängen med alkoholen i kroppen som ska processas + massa mat som kroppen inte mäktar med att ta hand om utan bara lagrar in som fett.

Nu äntligen har jag förutsättningarna för att återfå min tidigare vältränade kropp för inget annat slår ut ens kropp så stenhårt som alkohol + överätning pga alkohol + förstörd nattsömn också till följd av alkohol. Det är vårt livs största kroppsfördärvarbomb.

Hej,
Fy vad coolt det är att läsa dina inlägg, blir så himla imponerad av er som bara köttar på- och med sån kraft. Ta vara på varenda liten positiv flinga och spara, växer till mäktiga murar.
Jag har inte haft så många fler ärliga försök än detta- den 6 januari 2020 när jag smög in här och startade min tråd. Men av vad jag läst så upplever många som lyckas- att den HÄR gången- är det på allvar. Läs @torns tråd eller @axiennes och bli inspirerad. Eller ja, kontoutdrag är ju en annan bra grej 💪🏻
Heja dig nu! 🤗

@Frihetsjakten Du gör ett riktigt bra jobb med nykterheten! Det finns verkligen goda förutsättningar att återfå en vältränad kropp som nykter och att slippa alla kalorier det för med sig. För att inte tala om hjärnan som får återhämta sig och bli balanserad igen. När jag slutade dricka började jag att träna istället och idag löptränar jag ca tre dagar och går på boxning två dagar. Det får mig verkligen att må bra och viljan till att äta nyttigt. Det har även medfört minus 10 kg på vågen. Även psykiskt mår jag så oerhört mycket bättre vilket gör mig mer tillgänglig för min familj och även för mig själv. Och det påverkar även till bättre arbetsprestationer. Så allt blir helt enkelt bättre som nykter😁

Fortsätt som du gör, det ser verkligen bra ut!💪💕

@vår2022 Tack snälla! Jag tränar redan 5-6 dagar/veckan, men jag har lyckats göra det (och tävlat!) trots att jag haft alkohol i kroppen. Jag har egentligen gjort helt sjuka saker utan att alkoholen hunnit gå ur. Som nykter blir det en helt annan femma, dels prestationsmässigt, men också om jag kan bli kvitt lite alkoholkilon. Brukar på skoj säga att en av våra största folksjukdomar är "baginbox"-vikten, för bra många svenskar är just överviktiga pga alkoholbruket även om de inte har alkoholproblem.

En helvit och nykter vecka avklarad och jag har inte ens kämpat för det. Vilket känns.... konstigt. Jag hade en strimma av sug igår och idag, det kom en svag, svag tanke som seglade förbi, men tidigare när de har kommit så har liksom hjärnan gått igång på högvarv och bara forcerat mig till att åka och handla. Det känns som om jag har fått en hög tröskel till det där och jag fattar fortfarande inte om det var hypnosen eller vad som hände.

Oavsett är jag mest bara tacksam. Min löparklocka har visat på den bästa sömnen och HRV-statusen sedan jag köpte den.

Gick en vecka så här bra, så är det bara att fortsätta en dag i taget och sikta på att få fira två veckor som nykter. Som anekdot, så klarar jag av en hel månad som nykter (vilket jag ska göra), så kommer jag ha sparat pengar till en Thailandsresa för mig själv eller åtminstone en resa till Medelhavet. Vilket jag tror att jag kommer att slå till på dessutom.

@Frihetsjakten Jag är öppen för och tror att hypnosen säkert kan ha medverkat till att det fungerar så bra för dig att stoppa drickandet. Tänker att det har påverkat din hjärna samt att du både är motiverad samt att du öppnade upp för att du har alkoholproblem. Olika meditativa tillstånd påverkar systemet i vår kropp och hjärna, vårt psyke. Riktigt häftigt är det!

Det är bra att du ska unna dig själv en gåva för din prestation, men pass opp för alkoholen där😁.

Ha en fin kväll!💕

@vår2022 ja om inte annat så kanske det åtminstone var "knuffen över kanten" som behövdes. Jag har gått 12-stegsprogrammet innan och pratat om problematiken, blev nykter, men föll åter tillbaka och sedan dess har jag behållit problematiken för mig själv.

Idag kom det ett litet kraftigare sug på A på eftermiddagen. Fortfarande inget som fick mig att _agera_, snarare bara _reagera_ på det. Det var precis samma skitkänsla som jag upplevt innan en typisk sådan här dag. Regnigt väder ute och inget kul "uteväder" överlag, mer som gjort för hemmamys. Bara se på film, spela datorspel eller surfa liksom. Precis sådant jag älskar att göra lullig långt inne i dimman.

Jag tror att jag har en grej här som jag måste jobba på. Inget som vi ens berörde när jag gick 12-stegsprogrammet för några år sedan. Jag har nog en riktigt, riktigt hårt inpräntad vana vid att just hemmamyset och just regniga dagar eller "trötta dagar" efter stress, jobb mm, då har alkoholen gått hand i hand med hemmamyset. Särskilt till datorspel och filmtittande. Ett slags sätt att koppla av (koppla bort) extra mycket. Vanan finns liksom också att ha det där glaset nära till hands.

Här vet jag inte riktigt vilken taktik jag ska välja. Antingen köper jag hem något alkoholfritt, som snarare avskräcker, men typ jag är inte så mycket för bitter dryck och det skulle kunna vara något jag spiller upp och har bara för att när jag då smuttar lite så kommer jag reagera negativt mentalt på det. Det är en väg. En annan väg är bara att skippa det helt och försöka t.ex. se på film så mycket jag bara kan helt utan dryck, inte ens vatten, bara för att nöta in en ny vana.

Oavsett så tacksam för ännu en nykter dag. Fixar jag resten av veckan och helgen ut så kommer jag att ha sparat över 2500 kr om inte 3000 kr redan. Jag har också fått mer gjort på 1 veckas tid nu på min fritid mot för säkert flera månaders tid totalt när jag var berusad. Så skönt.

@Frihetsjakten Jag har också haft en inpräntad vana att alltid ha ett glas vin i handen i nästan allt jag gjorde hemma. Jag bytte ut vinet mot bubbelvatten från min sodastream, ibland med fun light i eller koffeinfritt te. På dagtid kaffe. Det tog inte alltför lång tid att byta ut den dåliga vanan mot detta. Nu är mina kaffestunder på morgonen och på dagtid mina mysstunder och på kvällen njuter jag av bubbelvatten vid en film eller annat och en alkoholfri öl till middagen. För att bryta en dålig vana är det bra att ersätta den med en ny istället och efter ett tag blir det en ny vana och rutin.

Tänk vad mycket man få gjort som nykter och hur mycket pengar man sparar😁. När jag tidigare kunde få vinflashar stannade jag upp, registrerade att tanken fanns där, men fäste inte större uppmärksamhet än så på det, sedan försvann det snabbt igen. Bra jobbat!

@vår2022 ja precis, det sköna är att jag ligger på diet just nu för att minska kroppsvikt och skala av fett och jag är förvånansvärt nöjd med mina proteindrinkar faktiskt. Även en fredagskväll som denna. Underbart.

Då var det helg igen och jag är på väg med stormsteg mot mina två första veckor som spiknykter sedan flera år tillbaka. Helt. Jävla. Otroligt. Och ofattbart.

Jag håller på med ett projekt hemmavid som gör att jag måste besöka köpcentrum hit och dit för att handla saker till projektet. Igår var jag på två köpcentrum, det ena brukar jag inte åka till speciellt ofta, men där finns ett systembolag som jag har besökt innan. Det andra köpcentrumet har ett systembolag som jag säkert besökte 50 gånger förra året. Nästan fyra mil hemifrån, så jag har verkligen kört 8 mil då och då dit för att handla.

Igår passerade jag dessa bolag utan en tanke på att stanna och handla.

Idag blev det ett ännu större "test" då jag var på en löprunda i grannkommunen och precis just där ligger det systembolag som jag har närmast till hemifrån (lite mer än en mil). Jag har nog besökt det bolaget över 150 gånger förra året. Har känt mig pinsam och skamsen när insett att de känner igen mig som en stammis och jag vet ju att personalen vet att jag har alkoholproblem. Ändå ler dem och tar betalt så artigt. Tänk om någon bara hade sagt "du, detta behöver inte du, inte idag, inte imorgon heller"...

Jag tänkte knappt på att jag passerade det systembolaget idag.

Alltså, på riktigt, det ÄR något som har hänt med min hjärna efter den där rackarns hypnosen. Ett mer troligt scenario hade varit att jag hade övervägt att stanna och handla "inför fredagskvällen" och sedan påbörjat den inre debatten med mig själv, där jag försökt stålsätta mig för att stå emot impulsen - men impulsen kommer inte. Jag vill inte blåsa upp detta för mycket så någon annan luras att prova hypnos och så fungerar det inte, men tamejfan, något har hänt med mig för suget är som natt och dag efter den sessionen.

Hypnoterapeuten bad mig kontakta hen efter ca 2v och meddela hur det hade gått. När jag först kontaktade denne så fick jag till svar att det var 50/50 om det kunde fungera med hypnos. Det hängde rakt upp och ner på mig själv, vilket ju stämmer i alla möjliga behandlingsformer överlag. Viljan måste finnas, sedan måste man hämta styrka osv. Jag har viljan och jag har styrkan - men det är precis som om jag fått hjälp med att blockera suget eller blockera impulsen som normalt fått mig att handla.

På torsdag nästa vecka är det exakt 2v sedan sessionen, så då ska jag kontakta hypnoterapeuten och meddela att jag är uppe i 2,5 vita veckor.

Positiva reflektioner hittills;
- Jag sover nu SÅ sjukt mycket bättre
- Jag är piggare när jag vaknar, energin kommer tidigare på dagen mot för zombieläget jag hade innan
- Jag svettas inte ut alkohol nattetid och lakan, säng osv är fräschare
- Mitt liv är nu helt utan ångest. Som jag sa till hypnoterapeuten; den enda ångest jag har är den alkoholen skapar
- Jag behöver inte kolla sociala medier imorgon bitti för att se om jag skrivit något dumt (vilket jag 9 av 10 dagar på fyllan gjorde och ibland var jag faktiskt rätt elak mot random anonyma människor fast att jag är en snäll person innerst inne).
- Jag har bättre återhämtning i träningen
- Jag kommer att lägga undan så mycket pengar från lönen denna månad som annars hade gått till sprithelvete

Underbart.