Tack!
@Kennie
@Andrahalvlek
@vår2022

Detta forum och ni som finns här har en stor del i att jag är där jag är idag. Ni har tagit er tid att läsa och kommentera det jag skriver/skrivet, trots att jag sjäv inte varit så bra att respondera. Det betyder mycket, väldigt mycket❤️!

Jag hoppas jag kan ge tillbaka (litegrand iaf) genom att delge min historia, och förhoppningsvis kan någon finna hopp, inspiration eller något annat som hjälper till att komma in/fortsätta på den nyktra banan.

6 månader idag. För 6 månader sedan nådde jag min personliga botten. Aldrig hade jag trott att det 6 månader efter det skulle bli så bra. Även om det var ett smärtsamt uppvaknande är jag tacksam att det inträffade. Annars hade jag fortsatt harvar i gamla hjulspår.

Tack alla ni därute för att ni hjälper mig genom att dela med er av era erfarenheter!

En dag i taget, idag ska jag vara nykter!

Tack för uppmuntrande kommentarer.
Idag har det gått 200 dagar, känns helt galet när jag tänker efter. Jag har haft, och har mycket hjälp av detta forum. Jag har läst mycket klokheter om att arbeta med sin nykterhet men även fått insikter av de som tagit återfall. Vad gäller klokheterna som skrivs i detta forum har det givit mig insikten att det inte är alkoholen som varit det stora problemet, utan det är jag som varit problemet. Den insikten gjort att jag valt att jobba med mig själv snarare än att försöka "hitta en lösning där alkoholen är involverad".

Återfall verkar många gånger vara en del i processen så det behöver absolut inte vara ett misslyckande men när jag läst om återfall har jag blivit medveten om hur stark drogen är och att jag behöver arbeta aktivt med min nykterhet.

Summa summarum för min del och vad som gäller idag. Imorgon tar jag sen....

Det blir bara bättre och bättre.
Ta inte nykterheten för givet.
En dag i taget.

Kram på er alla!

@Svart kråka Hej. Jag har inte druckit någon alkohol sedan 1 januari. Jag har tagit tag i detta som ett långsiktigt hälsoexperiment med mig själv. Så jag äter inget godis och dricker ingen alkohol just nu. Det säger jag till alla som frågar om jag ska ha en öl eller ett glas vin. :-) Någon har frågat hur länge? Då har jag svarat ”Åtminstone några månader så att jag kan utvärdera.”

@pebo66
Hej
Bra att du har hittat något som passar dig, en utvärdering är nog alltid bra. Det kan säkert sätt fingret på vilka problem som finns för en själv (för jag antar att alla som är här inne på forumet har något som skaver kopplat till alkohol). För mig hade det gått så långt att jag alltid hamnade i samma hjulspår efter mina "bättre perioder".

Jag tror att det viktiga är inte att göra det på ett visst sätt, utan att hitta ett sätt som passar en själv, som fungerar i längden.

För mig var nyckeln att kapitulera mot alkoholen, jag hade kämpat i 20 år och A vann alltid fighten i långa loppet.

Och för att inte det ska bli några missförstånd. Jag vill inte påstå att jag har någon enskild lösning för alla. Jag delger bara min historia, det kanske kan hjälpa någon, på samma sätt som jag har tagit del av andras som har gått före.

@Svart kråka Grattis till 200 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 För de flesta av oss är alkoholen ett symtom. När den är borta måste vi hitta orsakerna - och åtgärda dem. Ofta är det stress som är problemet, men även bristande självkänsla tex.

Bra jobbat!

Kram 🐘

7 månader idag!
Tacksam att jag hittade hit
Ta kram för all hjälp jag fick när jag kraschade
Tacksam för alla er som läser, kommenterar och skriver er egen berättelse.

Tack för att ni hjälper mig att vara nykter.

Idag ska jag inte dricka.

Hej
Jag tittar in här och skriver ibland. Främst för att förhoppningsvis kunna inspirera någon. Det går att välja bort alkohol utan att livet blir grått och tråkigt. Det kommer kännas bättre med tiden jämfört när du börjar din resa (även om det är svårt att tro är allt känns nattsvart).

Idag firar jag 8 månader, det känns fint.

Längden på tide blir dock mindre viktig, en dag i taget blir desto mer viktigt.

Även om livet går upp och ned så har jag fått ett helt nytt liv, jag kan hantera livet (oftast iaf:)) på livets villkor.

Idag ska jag vara nykter, vad som sker imorgon, det tar jag då.

Kram