Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Vinäger,du får ett ❤️ tillbaka, för att du är så klok och förstår hur viktigt det är med vår sargade självkänsla och att vi behöver bygga på det som är bra. Vi är alla värda att få känna oss som lucior, även om det finns starka krafter både här och där som försöker släcka ljusen. Några tycker inte att andra ska få vara lucior. Men vi som fattat, vi vet att ljuset kommer inifrån och det ljuset kan ingen släcka. Vi får jobba på vårt inre ljus. Kramar till er alla!

Godmorgon Vinäger 💕🤗
Längesedan vi hördes av här men jag tänkte titta in lite oftare nu och heja på VaraFrisk.♥️
Och kära PimPim, som råkade ut för så dramatiska händelser.😥
Ja, det är då en djävulsk drog, denna alkohol när den tar över.
Vad jag förstår så håller du kontrollen och din medelväg för att inte hamna i missbruket igen. Samma här, håller på att aldrig dricka hemma men ibland ute på någon tillställning eller någons födelsedag.
Och ja, det gäller fortfarande om att jag gärna ses vid något passande tillfälle. Hade varit så kul att ses igen 🙋♥️

Kramar🧡💗🧡

@Vinäger hej! Tittar i till dig med en hälsning från mig också. Tack för den fantastiska dikten. Och vad kul att se att du är tillbaka Finalisa! Har saknat er som jag hängde med så mycket i början. Mitt liv levs som planerat. Går det som ni vill också?
Kram!

God morgon, alla fina vänner! 💗 Så kul att höra från er.

Tack för fina ord och för att ni visar omtanke. Har lovat att jag ska göra en uppdatering, men det verkar ta tid... Jag som aldrig haft svårt att formulera mig.

I vilket fall som, jag är numera helvit och mår efter omständigheterna riktigt hyfsat. Inkasserar helnykterhetens fördelar och trivs med tillvaron i stort. Som sagt, jag vill gärna berätta om sensommaren och hur jag kom fram till beslutet att välja att avstå alkohol helt.

Men det blir en lång historia, dessutom energikrävande, så det får bli en annan gång. Måste av olika anledningar hushålla med mina resurser.

Ni ska dock veta att ni ofta finns i mina tankar, även om jag inte orkar skriva så ofta. 💗

Hoppas på en forumträff snart, skulle vara sååå kul att ses igen. (*Pling* Admin).

Kram kram

@Vinäger, du gjorde ett ärligt försök i alla fall. ❤️
Ibland får man kapitulera för den bistra verkligheten. Jag hoppas att de ”omständigheter” du har haft är på väg att bli bättre, och det hjälper säkert att vara helt nykter när det gungar!
Skulle vara såå roligt att träffas på zoom-träff, men även lite läskigt !
Kram,.. jag tror på dig!

Så fint att du är här Vinäger! Och skönt att höra att det går bra med alkoholen. Jag har tänkt mycket på ”din modell”, eftersom jag och du har haft lite likartade förhållande till alkohol under en period. Av och På. Jag känner av små mängder alkohol och de 9 glas ”rekommendationer” som finns anser jag ör för mycket. Det går inte att komma ifrån att att dricka är att leka med elden och att alkoholen påverkar mer än man tror. Tänker på både dig och pianisten och tror att alkohol varje vecka bibehåller en del stress i systemet och att det inte är särskilt positivt. Samtidigt måste ju livet gå att leva och du har ju varit väldigt tydlig med att du har behövt ventilen. Jag tror att vi behöver hitta våra ventiler. Det är svårt med kemiska substanser inblandade i ekvationen och vissa behöver medicin, men att hitta balans är en jäkla konst tror jag och jag tror mer och mer att flera av oss härinne får extremt dåliga effekter av alkohol även i mindre mängder. Men det är inte så jäkla enkelt som flera skriver som att bara sluta för om ventilen är där måste den ersättas. Vi har inte samma ventiler eller samma förutsättningar, men jag tycker att vi alla ska se på oss själva med blida ögon och försöka förstå oss själva och försöka hitta nycklarna till ett liv här och nu och att få det ok då. Önskar dig en fin fortsättning!

Men vad kul att du är aktiv igen, Sisyfos. Läste om det tragiska i familjen. 💗 Så oerhört sorgligt.

Men prinsessa och FinaLisa, jag missade att ni skrivit. 💗 Tack för att du tror på mig, prinsessa. (Nu fick jag något att fundera över. Ja, alltså vem du skrivit som förr. 😁). Och FinaLisa, blir det ingen anordnad fysisk forumträff, så får vi planera in några dagar på västkusten. Vi måste ses igen. 💗 Som sagt, åtminstone Varafrisk och PimPim hänger på. Kanske någon mera som finns i krokarna där nere.

Pinsamt tjatigt att skriva det igen, men jag vill verkligen berätta den sista delen av min A-resa. Men det får bli vid ett annat tillfälle.

Eftersom helvitt alltid varit mitt mål blev mina ca två år med kontrollerat lördagsdrickande endast en (min) strategi att inte riskera att hamna i det dagliga tvångsdrickandet. Knäppt och bakvänt, jag vet, men det fungerade för mig - tills jag bestämde mig för helnykterhet igen. Och upprepade mitt återfall och dryckesmönster på exakt samma sätt som tidigare efter några månader. Mycket knepigt och direkt livsfarligt den här gången.

Men nu är det över!

Kram och på återseende 💗

Kul att få en hälsning från dig, Charlie. 💗

Inser nu att det kan verka som att jag försökt bygga upp lite spänning, men det har aldrig varit min mening. Skrev att jag vill berätta om tiden från i somras mest för att påminna mig själv om att verkligen göra det. Eftersom den är både jobbig och pinsam (jo, den kan kännas så - åtminstone för mig - trots att jag lagt skammen på hyllan. Det finns grader i helvetet) så vill jag att den blir som jag vill förmedla den; rak, naken och ärlig.

Kram på er, alla kämpar! 💗

Vill bara skicka en solig och nykter hälsning till er alla.

Livet pågår, glöm aldrig det!

Försök att tänka på allt bra du gjort och gör, istället för det du känner skam över.

Kram 💗

Godmorgon Vinäger 🌞🌷

Tack detsamma till dig!
Nej, att skämmas ger ingen bra energi, bättre att fokusera på det goda och positiva en gör för sig själv och andra. Det är lätt att glömma bort sig själv som ju är den viktigaste personen i ens liv.
Kramar till dig 🤗 och alla andra forumvänner!
💜🌷💚🌷💜