@Himmelellerhelvette Om mina knän piggar på sig så ska jag bli en hurtbulle! Om? När menar jag förstås! Det är klart att mina knän på något sätt ska pigga på sig, men det kanske tar lite tid. Det får göra det. Det är okej.

Kram 🐘

Tredje dagen på ”nya” jobbet. Skönt att jag jobbar hemifrån just nu. Jag kan verkligen koncentrera mig på allt det nya i lugn och ro. Det behövs. Jag märker dock att det flyter lite bättre dag för dag. Om två veckor sitter det som en smäck 😉

Det som verkligen glädjer mig är att alla inblandade, 19 personer, går all in och hjälps åt. Alla ger järnet - och gör ett kanonjobb. Anstränger sig verkligen för att få jobbet att gå smooth, samtidigt som vi lär känna varandra. Och det sker enbart via videomöten och Slack. (Kommunikation internt. 16 nya Slack-grupper krävs för att ha stenkoll. Och då har jag sen innan 10-15. Pust.)

Det går förvånansvärt bra faktiskt. Häftigt att få vara en liten del i detta. Det är korta beslutsvägar, min närmaste chef är väldigt sympatisk och kunnig, högste chefen gick in och jobbade idag när någon vabbade. Jag gillar det - chefer som kan hantverket och kavlar upp ärmarna.

Idag har jag också åkt till min yngsta dotter och vi lagade mat ihop. Onsdagsmys 🥰 Mycket trevligare än att äta på McDonalds. Och nyttigare! Idag hade dottern ”beställt” prinskorv och potatis/morot i ugn. Till det paprika och zucchini.

Kram 🐘

Hipp, hipp hurra hurra hurra hurra för mig idag! På min 3:e nykterhetsdag! 🥳🥳🥳 Och hipp hurra för @TappadIgen också, som firar nykter 2,5-årsdag! 🥳🥳🥳 Vi följs åt ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek Stort varmt Grattis🥳😘🤗 Det är så himla strongt gjort💪🏻Å du som dessutom har varit nere i en depression och kravlat dig upp igen utan att dricka en droppe! Så målmedveten!
Allt gott till dig🙏🏻

Kram🥰

Grattis kära @andrahalvlek till ditt ÅR 3! 🤩 Så glad för dig, du är en förebild på så många sätt för oss här. Inspirerar och gör skillnad, delar med dig.
Tid och omsorg in i forumet- det är så betydelsefullt.
Önskar dig en riktigt fin dag utan krämp och kämp 😍 kram ❤️

@Andrahalvlek Stort grattis till 3 år i frihet! 🤩🤗 Du började ju skriva här på forumet någon månad innan mig, med ett kort försök till att dricka kontrollerat. Men du insåg snabbt att det inte var något att satsa på. Jäklar vilket bra beslut! Nu har du sluppit att dricka i 3 hela år pga det beslutet.😍 En riktig storvinst!

Kram

@Torn Tack ❤️ Ja, tänk att jag också tänkte så. Att jag kanske kan dricka måttligt 🤔 Det är därför den typen av inlägg väcker så mycket igenkänning hos mig. Det var en gåva när jag kom på att det är tusen gånger lättare att avstå helt än att hålla på och försök dricka måttligt. Tack för att du gör mig sällskap på den här förunderliga resa.

Kram 🐘

Som jag trodde. Artrosknä. Inget fel på menisk och dyl. Skönt. Jag vägra träna mer om jag vet att det inte är något som är trasigt, som kan bli värre av att jag tränar. Jag fick ett träningsprogram med sex knäövningar som jag ska börja med direkt. Blev även inbjuden till Artrosskola med gemensam gruppträning två dagar per vecka, med start 6/3. Inleds med föreläsning om artros ons 22/2 kl 13-15. Jag är verkligen supernöjd med den hjälp jag har fått av vården. Och så snabbt!

Fysioterapeuten sa att vissa är hjälpta av tex VitaePro, som jag tar, och nyponkapslar. Hon rekommenderade mig att ta kosttillskottet i fyra veckor, och sen sluta och se om det blir en försämring. Och då inte göra annat samtidigt. Förutom träning då, som jag ska göra dagligen. Simma är bra, liksom cykla och gå med stavar.

Jag är tydligt svullen. Allt mest i knävecket konstigt nog. Hon sa att det beror på att ledvätskan i brosket läcker ut på något sätt. Hon sa att jag kan ta en Ipren-kur på 5-6 dagar och se om det lägger sig. Jag bör inte belasta knäna för mycket, så att knät blir jättesvullet så jag får problem att sova.

Det ska göra lite ont att träna sa fysioterapeuten. På en skala 1-10 ska jag ligga på 3-4, både under tiden jag tränar och på kvällen efteråt. Men det ska ha lugnat ner sig inom 24 tim efter träning. Så 7.000 steg är nog för mycket just nu, och 4.000 känns mer lagom. Ska se om jag hittar mina stavar någonstans 🤔

Jag gick ju ner mig i muskelmassa rejält i samband med depressionen, så jag behöver verkligen bygga muskler. Vikten spelar roll också förstås, så fortsatt viktminskning är givetvis önskvärd. Jag ska även fylla i en enkät som sen ska följas upp. Sex veckors träning SKA ge resultat. Nu gäller det att hålla i det här bara. Inte fuska.

Som sagt. Är det artrosknä jag har, så kommer jag att bli expert på det också. Jag kan inte göra något halvdant, inte ens ha ont i knäna 🤣 Två knäövningar ska jag göra dagligen (liggande i sängen) och de fyra andra knäövningarna ska jag göra fyra gånger per vecka.

Jag ska fixa min cykel pronto, den måste få nya bromsar. Och luft i däcken. Luften kan jag fixa själv, sen cyklar jag till en cykelverkstad och får hjälp med bromsarna. Simma på lördagar och cykla en dag per vecka. De andra fem dagarna blir det knäövningar och lite andra styrkeövningar. Så får det bli.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Stort grattis på 3-årsdagen!🥳🎉🌺 Du kommer absolut att bli atrosexpert! Bra sätt du fick så bra hjälp av vården och att du är nöjd. Ha det gott och fira dig själv idag❤️

@Andrahalvlek Vad skönt att du har fått hjälp! Jag ska också ringa en sjukgymnast för mina knä och ben. Du och @sattva har inspirerat mig. Jag tänker att du kommer bli expert på artros. Lycka till m träning! Jag tänker att du kommer skriva och berätta vilket är bra för då lär även jag mig🙏🏻

Kram 🥰