@Andrahalvlek Vi har också artrosskola på mitt jobb. Just det att få kunskap är så viktigt. Och i gruppformat gör att det blir bra diskussioner, erfarenhetsutbyte. Lycka till!!

@Sattva Jag tror det blir toppen! Jag har tränat fem knäövningar direkt nu på morgonen. Heja mig! Innan har jag undvikit smärtan så gott jag kan, för jag har varit orolig att det skulle förvärra. Knäppningarna fick jag svaret på också, att det är ofarligt. Det låter mer än det är liksom.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Massa grattis till dina 3år! En sån styrka du har! Du är så inspirerande! Att veta att man inte kan lägga alkohol på depression är så bra, att inte göra det är ännu bättre! Motgångarna i din träning och ett jävlaranamma för att ta reda på hur du ska kunna fortsätta träna istället för att ge upp! Du är en otrolig tillgång på forumet! Du inspirerar till att förstå att allt är möjligt bara man lägger manken till!
Stor kram❤️

Hej @Andrahalvlek !
Stort grattis till dina 3 år🎉🥳
Grym du är som fortfarande tränar trots knäont. Hoppas det löser sig snart så du slipper ha ont. Sent omsider har jag äntligen kommit igång så smått. Ett par hantlar och ett gäng övningar som jag försöker göra varje dag!
Ha en fin fredag☀️

@Vinägermamman Tack ❤️ Idag blev det lunchpromenad med stavar - och bannemej att jag gick lite mer som ”vanligt”. Det är svårt att halta med ena benet när man går med stavar 🤣 Och nu vet jag att smärtan inte är farlig. Dock ska jag inte överbelasta knät. Cirka 4.000 steg/dag är lagom just nu.

Kram 🐘

Efter den här första veckan på ”nya” jobbet känns det riktigt skönt att känna att jag har mycket erfarenhet att bidra med. Både vad det gäller hantverket och hur man får folk att göra det de ska i rätt tid.

Min förmåga/vana vid att coacha kollegor på ett positivt sätt behövs. Man får ta problemen på studs när de uppstår, återkoppla ofta, och lyfta positiva exempel. Och tydligt visa när man märker att folk anstränger sig! Credda dem offentligt, men också skicka personligt beröm.

Så får man nya kompisar rätt så snabbt 🥰 Kompisar som i början av veckan bara var en diffus röra med för mig okända namn. Kompisar som VILL göra rätt innan de skickar vidare till mig. I rätt tid. Okunskap är okej, men nonchalans är aldrig okej. Och jag har inte märkt av ens en tendens till nonchalans under veckan.

Alla vill verkligen jobba järnet och göra ett riktigt bra jobb. Men det är samtidigt flera olika företagskulturer som ska giftas ihop. Större och mindre orter. Plus en massa smått, 12 titlar totalt.

Väldigt mycket att hålla reda på. Väldigt många rutiner som måste sättas. 19 personer som ska lära sig att jobba på samma sätt ungefär. Fast vi alla sitter utspridda geografiskt på en yta av 15 x 30 mil.

En hög chef på en av enheterna skickade ett sms till min nya chef igår. Han skrev: ”Det nya är succé!” (Just han gödslar inte med beröm annars.) Det känns otroligt nice att vara en liten del i det 🥰 Den känslan av enorm nöjdhet och tillfredställelse tar jag med mig in i helgen.

Kram 🐘

Cykla är perfekt träning vid knäartros! Jag är härligt genomsvettig efter 6,5 km. Lagom nivå just nu. Inte plättlätt men inte heller svinjobbigt. Smärtan i knät på en skala 1-10 klassar jag till 1-2. Mycket lägre än vid promenader. Tjoho! Simma eller cykla blir det lördag och söndag. Cykla kan jag göra även på vardagskvällar, men jag inväntar lite ljusare kvällar först.

Cykla till havet och bada är ju en riktigt nice kvällsaktivitet 😍 Just den rundan är 9 km. Jag har cyklat mycket historiskt, men efter cykelvurpan i september 2014 (då jag flög över styret och landade på huvudet, med hjälm på tack och lov) blev jag otroligt rädd för att cykla. Ungefär samtidigt blev jag sambo med en mellanpudel som inte vill springa bredvid cykeln. Så cykeln blev stående i cykelrummet.

Nu känner jag mig redo att cykla mig pigg och stark. Och en storpudel kommer väldigt gärna springa bredvid cykeln 🚴‍♀️ 🐩 Jag får vänja den så sakta helt enkelt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Cykla är verkligen givande och skonsamt för knän. Låter roligt att ha en storpudel springandes bredvid cykeln. Min äldsta hund brukar springa före mig när jag är ute på löprunda, det är ett härligt sätt att umgås på och ger även kondition till oss båda. Valpen håller jag på att lära gå i koppel och denna gång ska jag vara noga med att han lär sig gå fot. Den äldre är det lite si och så med och beror naturligtvis på mig som inte orkat vara konsekvent. Vi bor så till att han kan gå lös framför mig, han håller sig där, och han gillar inte kopplet alls. Bor man i stan blir det en annan sak än på landet.

Ha en fin lördag!🌞❤️

@Andrahalvlek Är du inne på år 3 som nykter?? WOW! Så fruktansvärt starkt och bra gjort! Jag är sannerligen imponerad. Längtar tills jag står där du gör. Dagarna masar sig annars fram. Är inte alls fullt ut trygg i att inte trilla dit igen. Långt ifrån! Men varje dag känns dock lättare och lättare. Börjar lite bli en vana nu, 5 månader efter dagen D då jag valde livet. Du betyder mer här på forumet än du förmodligen kan ana. Din styrka är extremt inspirerande och har varit en av de som fått mig att hålla ut och fortsätta när vinet pockat och som fått mig att nå dit jag är nu, 5 mån senare. Tack! Och GRATTIS! 🎉🤩🙏🤗❤️

@Andrahalvlek Är du inne på år 3 som nykter?? WOW! Så fruktansvärt starkt och bra gjort! Jag är sannerligen imponerad. Längtar tills jag står där du gör. Dagarna masar sig annars fram. Är inte alls fullt ut trygg i att inte trilla dit igen. Långt ifrån! Men varje dag känns dock lättare och lättare. Börjar lite bli en vana nu, 5 månader efter dagen D då jag valde livet. Du betyder mer här på forumet än du förmodligen kan ana. Din styrka är extremt inspirerande och har varit en av de som fått mig att hålla ut och fortsätta när vinet pockat och som fått mig att nå dit jag är nu, 5 mån senare. Tack! Och GRATTIS! 🎉🤩🙏🤗❤️

@DRacker Tack ❤️ Ja, nu kan jag ärligt säga: ”Jag har inte druckit på flera år” 🥳 🥳🥳 Jag pratar numer sällan om det IRL. Ikväll var jag ute med en relativt ny vän. Jag drack alkoholfri öl och cola, hon drack prosecco. Ingen av oss kommenterade den andres dryckesval med ett ord.

Du har helt rätt tänk. Och att vara lite orolig för att ramla dit är nog lite nyttigt, då behåller man skärpan. Det dummaste man kan göra är att ta för lätt på det, för alkoholdjävulen är en listig typ.

Det är viktigt att påminna sig ofta om hur illa det faktiskt var. Ett bra sätt är att hänga här, stötta nykomlingar och heja på sina forumkompisar. Det är numer i princip enda gången jag ens tänker på det.

Mitt motto: Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. (Till och med lättöl och lättglögg har jag lämnat tillbaka, av princip.)

Kram 🐘

Sen nystarten den 9/1, med bättre kost och mer rörelse, visade vågen i morse totalt -4,6 kg, tjoho! Sen den 1/9 i fjol totalt 6,6 kg. Fan vad jag är bra! Jag ska strutta runt som en mallgroda hela dagen 🐸

Jag tycker inte att jag bantar just nu, jag är bara lite mer strikt med kosten. Äter varje dag frukost, lunch och middag plus dadlar, nötter och frukt/grönsaker/smoothie som 3 olika mellanmål. Är inte hungrig alls. Det viktigaste för mig är nog dock att jag har nollat sockret. En kanelbulle åt jag hemma hos yngsta dottern förra söndagen, men det är det enda undantaget på sex veckor. Helg och vardag är same-same för mig - och jag mår bra av det.

När jag slutade dricka hade jag inte längre lika stort behov av att fira varenda jävla fredag och lördag, och söndag och lillördag och you name it. Varenda speciella dag skulle ”firas” med vin och godsaker. Extra god mat, efterrätt eller vad jag nu kunde komma på. Jag har inte det behovet längre. Veckans dagar rullar på, det känns helt rätt att både äta och dricka ungefär samma saker varje dag.

Jag har den senaste tiden lagt lite krut på matlagningen. Jag tycker att det är roligt att laga mat igen 🥰 I fredags blev jag influerad av ”På spåret” där de berättade om Bigos, en polsk köttgryta med vitkål, surkål, griskött, rökt fläsk, bratwurst, lagerblad, enbär, svartpeppar, nejlika, tomatpuré och persilja. Så jag letade upp receptet och lagade det igår. Minst sagt en salig röra - men så gott det blev! Och jag fick fem matlådor att äta senare.

Kram 🐘