majken_r

@Andrahalvlek Grattis, glad för dig att du lyckats hålla en bättre kost! Jag har ju också fokus på det och det har gått riktigt bra✌🏼 Inspirerande att du lagar mat efter nyfikenhet! Bigos låter spännande 😅

@Andrahalvlek Ja, fan vad bra du är, grattis till minus 6,6 kg🥳. Det är sex och ett halvt mjölkpaket mindre att bära på😁. Det är så nice när kost och motion ger utdelning för jobbet. Sen är det nice när det blir en vana och livsstil. Den där Bigos rätten verkar riktigt god.

Ha det gott!❤️

@vår2022 Tack ❤️ Det känns så bra på alla sätt med kosten. Precis som med alkoholen så behöver jag nolla sockret. Mersuget som väcks är SÅ likt. Jag mår helt enkelt bäst av att nolla sockret helt. Och vetemjöl.

Kram 🐘

En riktigt fin Alla hjärtans dag önskar jag alla mina fina forumvänner ❤️❤️❤️ Gör något snällt och hjälpsamt för någon annan - och tänk snälla tankar om er själva ❤️❤️❤️ Du är den viktigaste personen i ditt eget liv! Jag börjar dagen med att lämna blod - och det känns som ett helt perfekt sätt att fira dagen ❤️❤️❤️

Kram 🐘

PS. Jag kan rekommendera dokumentären om Lee aka Snickar-Björn. SÅ jävla bra! SÅ mycket kärlek.

Detta underbara badkar 😍 Jag kan inte bo utan badkar, så är det bara!

Idag har jag stressat för mycket. Dels med jobbet (där teknikstress i form av nätverksstrul nästan knäckte mig en stund), dels två timmars utbildning kl 13-15 i ekonomisystem på video i överförmyndarnämndens regi, och sen skulle jag köra till yngsta dottern och laga mat till oss.

I bilen hem läääääängtade jag efter mitt badkar 😍 Och efter 45 min i det blöta känner jag mig lugn och fin igen.

Kram 🐘

Alltså min hjärna. Jag hade bekymmer med nätverket här hemma igår. Snabbaste lösningen: Jobba på kontoret tor-fre där nätverket är stabilare. Det bestämde jag igår. Sen släppte jag jobbet, körde till dottern och lagade mat, njöt av skön stund i badkaret, stickade och tittade på tv. Kom ner i varv.

I morse, innan larmet väckte mig, väcktes jag av min hjärna. ”Du, jag har tänkt på det här. Om du gör si och så kommer du runt problemet.” Och lösningen är klockren. Så klockren att jag nästan är sugen på att stanna hemma och testa den i skarpt läge. Men jag har bestämt att köra till jobbet idag, så det ska jag göra. Men framöver ska jag testa min hjärnas lösning på problemet, och jag tror att det funkar galant.

Hjärnan är överjävlig på att klura ut problem. När den får sova nykter och koppla in den kreativa hjärnhalvan. Hade jag hällt alkohol på min hjärna igår kväll istället hade den aldrig klurat ut det här.

Kram 🐘

Kräkstrött 🤮 Och svinnöjd med min arbetsinsats den gångna veckan. Udda kombo. Det kräkströtta har jag delvis tvättat bort i badet 😍 Det svinnöjda bär jag med mig som en trofé hela helgen.

Trevlighelgkram 🐘

Cyklat 9 km både igår och idag. Är så glad att det funkar utmärkt att cykla med artrosknä. Strålande vackert väder 🥰 Lite kyligt, men det ska det vara i februari.

Hasselhängen är det enda vårtecken jag såg i hastigheten när jag svischade förbi. Nya bromsarna funkar utmärkt, och på torsdag ska jag få nytt styre. Trött på att halvligga framåt, vill sitta upprätt.

Kram 🐘

Tack @Seklart och @majken för en fin klapp på axeln ❤️

Lite värk i benen igår kväll, men jag har sovit gott och det är huvudsaken. Självklart ska det kännas i benen om man cyklat 9 km två dagar i rad. Fysioterapeuten sa att på en smärtskala 1-10 så bör jag ligga på 3-4 både under tiden och efteråt. Men nästa morgon ska det kännas okej igen.

På onsdag börjar artrosskolan. Kl 13-15 blir det föreläsning. Mån 6/3 börjar träningen. En timmes träning varje måndag och onsdag i sex veckor. Det blir toppen! Vi brukar få gå på läkarbesök på arbetstid, utan löneavdrag. Är det kutym även i sådana här fall? Det blir ju två timmar per vecka i sex veckor.

En liten investering för företaget om det kan få mig på banan igen kan jag tycka. Jag får maila lönekontoret och kolla vad som är brukligt.

Kram 🐘

Min sömn har verkligen redat till sig efter att jag slutade med zopiklon (immovane) den 31/12. Jag tar fortfarande 1/2 tablett propovan (och en hel på söndagar) men när tabletterna är slut så tänker jag inte hämta ut fler. Jag känner mig riktigt trött vid 22-tiden, även på helgen. Lägger mig och lyssnar på en ljudbok (just nu Sockerbomben 3.0) och vips somnar jag. Minns ingenting av handlingen i boken, kan lyssna på samma kapitel kväll efter kväll.

Igår kväll var jag iväg med min mamma på en föreläsning. En äldre man som visade bilder och berättade om sevärdheter i vår hemkommun. Inte Netflix direkt. Det var skitjobbigt för benen att sitta still i 1,5 timme, jag visste knappt hur jag skulle härbärgera krypet i benen. Vi promenerade dit och hem, så totalt blev det 7.949 steg igår. Jag dök nästan ner i badkaret när jag kom hem strax efter 21.

Först jobba hela dagen, promenera till och från bilen och dessutom umgås med min nya närmaste chef hela dagen, och sen gå på föreläsning på det och umgås med min mamma. Jag var SÅ mentalt och fysiskt trött igår kväll. Gick och la mig direkt efter badet, kl 22. Somnade som en stock 🪵 Vaknade inte förrän mobillarmet väckte mig kl 6.15. Känner mig utvilad både mentalt och kroppsligt.

Det är så häftigt när sömnen funkar. I så många år av mitt liv har den ofunkat. Jag vilar mig pigg i både kropp och hjärna när jag sover, samtidigt som jag drömmer och processar och löser problem på löpande band. Den mänskliga kroppen och hjärnan är fantastisk!

Att jag i så många år dränkte min hjärna med alkohol är så sorgligt att det knappt går att ta in. Men gjort är gjort och går inte att göra ogjort. Men jag kan göra rätt nu - och som min hjärna belönar mig för mina ansträngningar. Du och jag hjärnan ❤️

Kram 🐘

Ännu en jobbvecka avklarad. Inte lika trött som förra fredagen. Trots att jag flängt hit och dit på allt möjligt. Blodprovstagning för dottern, Artrosskola, föreläsning kvällstid, laga mat hemma hos dottern, hjälpa mamma med räkningar. Hit och dit.

Jag klarar av kvällsaktiviteter mycket bättre nu. Jag orkar med hela jobbdagen och hela arbetsveckan bättre också. Jag är kanske redo för heltid från den 12/3. Men då måste jag vara mer noga med att fika både fm och em. Jag måste pausa från skärmen.

Imorgon ska jag resa med tåg till en grannstad och se ”The Phantom Of The Opera”. Det är jag om min kulturtantkompis som ska dit. Det ska bli så himla roligt 🥰

Kram 🐘

@Andrahalvlek Skönt att allt rullar på åt rätt håll! Lustfyllda pauser är bra, så att pauserna inte blir ytterligare något att "bocka av", utan verkligen blir en återhämtning!
Ha så kul på föreställningen😊🍃🌸

@Andrahalvlek Fint att det funkar bra med din upptrappning av arbetstid och att du lägger in pauser när det blir heltid. Vad kul att se fantomen på operan. Minns att jag såg den för typ 30 år sedan, herre gud vad tiden har gått!, och den var helt fantastisk! Härligt att ha en kulturtantkompis att gå med, ha så kul!❤️

@vår2022 Föreställningen var SÅ bra 😍 Helt tagen efteråt. Vilka sångare! Vilka musiker. Fantastiskt ❤️ Efteråt tog vi tåget hem och gick på restaurang och åt en sagolikt god planka. En riktigt nice lördag!

Kram 🐘