@ISE, ja - det gör vi! Dag 3 idag alltså. Gårdagen var mestadels ganska jobbig. Svårt att hålla fokus på jobbet. Konstigt nog blev det lite bättre på kvällen. Somnade lätt och sov bra. Idag går det bättre. Det finns ett sug, absolut. Men jag gick lätt förbi Systemet på väg hem. Funderade inte ens på att gå in där. Det kändes bra. Just nu lockar inte alkoholen. Även om jag kan tröttna på de fysiska känslorna i kroppen som jag vet skulle försvinna med alkohol. Men de är ju övergående. Förr eller senare kommer de att försvinna.

@Tusenfoting Hejadig! Modigt av dig att möta dina rädslor, inne på min 15 dag nykter
och är livrädd för precis allt men lite mer hanterbar rädsla för varje dag finner styrka i kampen
En bra metod som jag fått höra och använder mig av själv av är ”en dag i taget”
Annars blir det för svårt och stort
Nykterhetslöfte varje morgon fungera bra för mig också och reflektion och tacksamhet innan läggdags
Lycka till 💪

@återfallaren Tack, och detsamma! Ja, en dag i taget är nog receptet. Det känns enklare att klara en dag och bara fokusera på den, än att redan från början tänka på att klara alla dagar.

Min dag 4 föregås av en natt där jag hade otroligt svårt att somna pga oro i kroppen. Till sist lyckades jag. Idag är känslan betydligt bättre. I vart fall just nu. Det är också ganska skönt, när man tänker på det, att inte ha känslan av bakfylla och seghet i kroppen av den anledningen. Så, nu klarar vi även denna dagen. Det är jag säker på.

Inne på dag 6. Mycket av de fysiska besvären har försvunnit. Även om de känns lite mer idag än igår. Kanske för att det är fredag? Mentalt sug ligger och pyr. Tankar dyker upp om att ”lite grann kan man ju alltid ta”. Försöker trycka ner dem så fort som möjligt, för jag vet att hjärnan försöker lura sig själv. Gäller att hålla i nu!

@Tusenfoting och @FriNu Spela hela filmen, en, två öl sen en till, en till och vad händer sedan och hur mår vi imorgon?

När alla på jobbet fick sin fredagsfeeling och studsade runt och var lyckliga över att få dricka fredagsölen tänkte jag på hur den ölen skulle bli för mig och hur det blir imorgon. Kul för dom, kanske? Men inget för mig!

Kram på er

@FriNu Det är väldigt frustrerande när man känner att man inte mår så bra. Jag har mått mycket dåligt och gör fortfarande men det går upp och ner. Det vi får tänka på är att vi inte hade mått bättre av att dricka och att det tar lång tid att läka. Det jag också tänker är att alkoholen var det jag la på det jag egentligen brottades med. Jag dämpade och förträngde med alkohol, jag lyssnade inte på kroppen och jag tror det är det jag fortfarande lider av. Vi får jobba med oss själva, försöka hitta energin och vila även om det är tråkigt. Lyssna på kroppen, reda ut i huvudet och ha tålamod. Det är en process, vi måste ha tillit till processen. Mycket gammalt har kommit upp för mig som jag fått lära mig att handlas med nykter. Dagarna då jag är fylld av energi är helt underbara. Att slippa dricka och lära känna sig själv och förstå att alkoholen inte kommer göra det bättre är viktigt att tänka på.

Kämpa på❤️

@Himmelellerhelvette.... och mitt i måendet står du emot A. Så starkt av dig. Du vågar att möta det jobbiga, även om det är jobbigt. Jag minns en period när jag hade ångestattacker, först blev jag rädd, sedan lärde jag mig att välkomna känslan, jag kurade ihop mig i sängen, blundade, visualiesraderade att jag var i en tunnel, eller i en storm, och längst bort fanns ett ljus och ett lugn, dit var jag på väg. Jag tänkte, detta är inte farligt och snart är det över. Detta är bara en känsla och snart är det över, precis som en storm, och jag måste rida igenom det. Ja, det tog några minuter varje gång,. Det är många år sedan nu, men jag använder tekniken ännu
Konditionsträning gör gott not ångesten.
Sök hjälp om du behöver prata eller få medicin. Om du är kvinna vid 50 års åldern finns andra faktorer som påverkar måendet och det är ju hormonerna.

Styrka till dig♥️

@FriNu Väldigt bra teknik du fick till dig❣️Jag lär mig att känna och sedan släppa taget istället för att trycka undan. Tycker det är häftigt att gå igenom alla processer i nykterheten. Nu är jag ute på den ljusa sidan igen, älskar livet och tar lärdom av alla deppiga perioder jag gått igenom sedan jag startade min nyktra resa för snart 7 månader sedan. Träna är A och O i min psykiska hälsa❤️

Kram

Den var oxå bra, lär känna, släppa taget.,gillar den.
Härligt att höra att du älskar livet och stort grattis till 7 månader.🎉✨

Upp och ner går det för oss alla i olika grader. Man får hitta olika vägar att komma fram på. Finns så många här som lyckas och alla hjälper alla. Helt underbart.

Ta hand om dig och alla ni ute på tråden ♥️