@Anoto
Påt igen. Finns här o kan bolla.
Jag har en resa till Frankrike bokad i slutet på mars. Tänkt lite att jag vilm hålla upp tills dess.
Innan har jag gett upp när jag kommit på att jag ej kommer kunna hålla mig en resa. Tänker annorlunda nu. Ger inte upp av tanken. Tänker det är bättre att vara nykter hemma tills det bär av. I framtiden kanske man inte behöver fylla på resa. När hjärnan inte är lika fokuserad på alko

@Tropa Ett bra sätt är att gripa sig an sådana utmaningar med nyfikenhet. ”Hmm, nu ska vi se hur det blir att resa nykter” 🤔 Se det som ett tillfälle att samla på dig nyktra erfarenheter. Samla på dessa som om du skulle plocka smultron och sakta trä dem på ett grässtrå. Andaktsfullt ett smultron i taget. Efter ett tag blir helheten så fin att man inte vill sabba den. Till 80 procent handlar den nyktra resan om att skapa nya nyktra vanor. Och öva, öva, öva på dessa.

När vi dricker är det endast alkoholen som kan ge oss kickar av välbehag. När vi slutar dricka tar det några veckor upp till några månader innan vi får kickar av livet istället. En vacker vy, trevligt sällskap, god mat osv. Allt detta ger oss kickar av välbehag efter ett tag 🥰

Kram 🐘

Blev "bara" tre vita veckor.
Blev ca 10 öl i fredags. Inget dumt hände väl egentligen. Mer än minnesluckor.
Nu ska jag ge mig på 3-4 veckor igen.
Har en smula kemisk ångest idag fortfarande. Ska dra till gymmet o svettas bort en del förhoppningsvis.

Dag 8. Sambon drack några öl(8 st). Framför tvn igår.
Jag gick i la mig kl 22. Utan a klarar jag verkligen inte av att vara uppe sent. Blir ju annars pigg av a. Kan vara uppe o hålla igång till 04 utan problem.
Hur som. Skönt att vakna obakis!!

@Tropa Bravo! Helt rätt taktik att fokusera på fördelarna med nykterheten. I början kändes helgerna aplånga. Vaknar tidigare som nykter dessutom. Helt plötsligt var jag morgonpigg och kvällstrött.

Det är bra att sysselsätta sig alla vakna timmar man plötsligt fått till skänks. Utöva en hobby tex. Och när man sysselsatt sig hela helgen längtar man nästan lite efter jobbet. Söndagsångesten inför jobbmåndag är som bortblåst!

Kram 🐘