@Himmelellerhelvette bara att kämpa på! Jag ser det som att det är en sorgeprocess med sina olika stadier. Ilska förnekelse förhandling innan man kommer till acceptans. Tyvärr, jag har insjuknat i alkoholism och det får jag leva med. Det är obotligt men jag kan leva bra så länge jag inte dricker. Alkoholen och jag måste gå skilda vägar. Good bajs på dig! 🐳❤️😇

@Himmelellerhelvette Jag förstår att denna resan är omtumlande för dig.❤️ Du har inte varit nykter så länge ännu, så det är extremt ovant för dig att vara nykter i sådana sammanhang. För egen del så var jag alldeles för ”otränad” efter bara ett halvårs nykterhet, för att våga mig i väg på en sådan resa. Men försök att slappna av. Du kan ha precis lika kul utan alkohol, det är bara det att du inte tror det pga ovana. Du kommer ha stor nytta av den här erfarenheten vid senare tillfällen. Och då menar jag positiv nytta.🤗 Passa på att njut av värmen, och som sagt, ta det lugnt. Bry dig inte så mycket om de andra stackarna som tror att alkohol ger dem något positivt. Dom är bara lurade av den beroendeframkallande drogen.

Kram

@Geggan Jag tror som du Geggan! Det är en sorgeprocess. Man ska igenom stadier av ilska, vanmakt och nyorientering många gånger. I början varje dag, sen då och då, och därefter vid enstaka tillfällen som tidigare har varit förknippade med just alkohol. Som en semesterresa.

Jag lovar dig @himmelellerhelvette att du inte kommer att känna så för alltid. Nu är nu. Längre fram kommer du nästan att skratta åt dig själv: ”Hur kunde jag tänka så?” Men 6 månader är som @Torn skriver väldigt tidigt i den nyktra processen.

Försök fokusera på det positiva! I förrgår var dina inlägg väldigt happyhappy 😍

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Ja, det är lätt att hamna i en negativ spiral av tankar och känslor. Om man reflekterar kring att det blir så i vissa sammanhang så synliggör man det. Som du gör. Då kan man få fatt på det bättre och tänka att det är bara tankar som skapar dessa känslor. När en tanke uppstår så kommer en känsla automatiskt och den går inte att stoppa. Det är efter när detta skett som man kan stanna upp och tänka att det var bara en inlärd tanke som skapade känslan. Försöka förstå att det sker automatiskt i hjärnan som spelar ett spratt med en. Tankar är bara tankar, inget annat och inte verkligheten. Tror också att vad det gäller nykterhetsprocessen så är det tid som kommer att hjälpa till med att förändra dessa automatiska tankar och skapa nya hjärnbanor.

Njut av solen och tankar är bara tankar❤️

@Geggan @Andrahalvlek @vår2022 Tack underbara ni❤️
Det hjälper så mycket att kunna ventilera med er här på forumet, att kunna skriva hur tankarna och känslorna går och få så fin respons som är så stärkande❤️

Idag har dagen varit helt underbar igen🙏Jag har tänkt mycket på hur de andra tar dopaminförstärkning medan jag behöver klara mig på mitt egenproducerade. Jag har tänkt på att vara ”här och nu” och stanna i det vackra, i de härliga känslorna när de infinner sig.
Jag har tänkt mycket på hur det skulle vara för mig om jag drack, hur mycket mer påverkad jag hade varit än de andra och hur trött jag skulle bli efter några dagar som inte går att råda bot på. När jag inte dricker får jag istället dåliga dagar som kan bli mycket bättre dagen efter just för att jag inte lägger alkohol på. Jag kan somna en stund vid poolen och tanka energi, hade jag druckit hade jag inte vetat om jag behöver dricka mer för att bli pigg eller pausa drickandet så jag drack alltid mer vilket ledde till att jag alltid var den som var fullast! Jag slipper tänka på hur jag ska hantera alkoholen och det är jag oerhört glad över, där sparar jag mängder av energi ❤️
Stor tacksamhetskram till er❤️

@Himmelellerhelvette Det är så häftigt och fascinerande att läsa om andras erfarenheter. Herregud, få tankar och upplevelser är unika (i det stora iaf). Så mkt jag känner igen mig i tex det du skriver, i dina erfarenheter och tankar. Håller också med i reflektionen om att det inte kommer några dopaminkickar, men fruktansvärt härligt nog heller inga avgrundsdjupa dalar - och det väger upp tusenfalt för mig. Och jösses vad både fascinerande och ytterst sorgligt det är att betrakta och samtala med berusade personer. Då fattar man verkligen hur tragiskt det är att bälga i sig eländet. För vilken poäng, liksom?! Känner också sådan extrem lättnad i (och stolthet över) att inte längre behöva gå in på Systembolaget.

Hoppas din helg är fin!

Kram 🥰

Tack @DRacker ❤️

Detta har varit min bästa semester på väldigt många år! Det har varit väldigt viktigt för en del av min nykterhetsprocess att göra denna resa! Mycket reflektioner och lärdomar och jag är så oerhört glad åt att jag valt den nyktra banan i livet! Tänk att jag är pigg och utvilad efter en semester, precis så som det ska vara! Tänk att jag mår så bra! Så dåligt jag hade mått nu annars, jag hade behövt dricka återställare efter jag kom hem om jag fortfarande hade varit en som dricker! Det är så tragiskt! Tragiskt att jag varit så övertagen av alkohol att jag tidigare inte förstått att man kan bygga nya banor i hjärnan, lära den att man kan göra detta nykter!
Nu är jag taggad på att lära om allt annat så min hjärna slutar koppla ihop olika aktiviteter med alkohol helt!

Nu ska jag möta våren med min fräscha solbränna😁

@Himmelellerhelvette Så härligt med nykter semester! Hade det, mitt livs första sedan tonåren, i höstas. Wow vilken upplevelse. Wow vad mycket mer jag kunde göra och uppleva. En ny värld! Eller kanske dimension av livet. Samma men verkligen ändå inte. Tänk vad man gått miste om! 😵‍💫👏⭐️🙏

@DRacker Ja, jag minns när du skulle iväg, du var först väldigt orolig innan resan du också och sedan blev det så underbart bra❤️
Det känns lite som jag gjort något, som en tävling jag vunnit eller nått! Jag är stolt🥰

@Se klart Tack❤️
Det är så härligt att kommunicera med er på forumet, ni är min ända ventil som förstår och som kan stötta.

Kram

@Himmelellerhelvette

Bra slutsatser 👌🏻👌🏻

Just den där transportsträckan (om man lyckas hålla den) mån-fre blir ju en pina och gör ju tyvärr vardagen ännu gråare än vad den behöver vara. Iallafall för mig.

@Torparn_76 Visst är det så! Och så frustrerande att jag inte kunde ta tag i det långt tidigare, att jag förnekade det för mig själv gång på gång! Alla perioder jag lyckades hålla mig till ”bara helgen” var jag stolt, för det var inte ofta det lyckades mer än två, tre veckor sedan var jag inne i spiralen med att vara nykter 2-3 dagar per vecka och sedan noll dagar per vecka, för att sedan börja om! En nykter månad, sen bara helger, sen 2-4 dagar nykter, sen dricka alla dagar igen!
Jag viste flera gånger de sista åren att det är fel! Jag lyssnade på ljudböcker och poddar om det och kunde likställa mig med dom som skrev/pratade men ändå kunde jag aldrig ta till mig att det går att sluta dricka helt!

Kram❤️

Inatt drömde jag att jag drack alkohol och att jag kom på mig själv med att göra det och tänkte att nu kan jag lika gärna köra på när jag ändå börjat men när jag stod med mitt andra glas i handen var jag inte ett dugg sugen! Jag hällde ut det och kände skammen/ångesten över att jag hade brutit min nykterhet och så tänkte jag på er som följt mig här på forumet. Kändes så jobbigt att skriva till er att jag hade fått ett återfall! Längesedan jag drömde att jag drack A.

Imorgon är min dag 200🥰

@Himmelellerhelvette Grattis till 200 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Du är så grym! Du får full pott på tentan ”leva alkoholfri” 🥰 Det är alltid lika roligt att följa nykomlingar från ax till limpa, och din resa har verkligen varit en fröjd att följa. Du är en stor inspiration för många.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Hipp hipp hurra för 200 dagar idag!🥳🎉🌺. Helt fantastiskt arbete du gör! Håller mer, det är fint att få följa med på din nykterhetsresa och din utvecklingsprocess. Hur du vridit, vänt, våndats, glädje, reflektioner, poletter som trillat ned och jävlar anamma. Du är en sann inspiration och ett fint stöd i forumet.

Njut av din storartade resa och för att du tagit ansvar och hand om dig själv❤️

Tack @Varafrisk @Andrahalvlek @vår2022 ❤️

Den nyktra resan är verkligen helt fantastiskt! Så otroligt mycket vi förändras i vårt tänk! Allt vi går igenom de första dagarna, veckorna och månaderna med upp och nedgångar. All oro för hur det kommer bli att gå mot normen när det serveras alkohol vart vi än kommer i olika sammanhang. Att sedan komma ut på andra sidan och förståelsen att livet blir så oändligt mycket mer innehållsrikt utan alkohol! Det är som att födas på nytt! Världen öppnar sig med allt den har att erbjuda, hitta nya intressen som verkligen ger något och jämföra det med att alltid fundera på när jag kunde dricka nästa gång, när tankarna varje dag slog in på vägen om alkohol!

Kram

majken_r

@Himmelellerhelvette Missade ju gratta dig till dina 200 dagar!! Du är grym, så imponerad av hur du arbetat med dig själv. Modig🙌🏼 Ha en fin lördag, kram❣️

7 månader idag🙏

Jag är så nöjd med livet, allt är bättre! Jag sover fantastiskt! Jag har noll ångest, oro kan jag få men den grova ångesten jag hade är helt borta! Träningen går som på räls, familjen har blivit mer sammansvetsad och harmonisk, vi umgås mycket mer och det visas mer kärlek och omtanke.

Senast idag några timmar efter jobbet då jag förmodligen hade fått i mig alkohol förr ringde grannen som skadat sig och bad mig komma och hämta henne. Då fick jag en snabb tanke av hur pinsamt det hade varit om det var förr, vad skulle jag hitta på för ursäkt!

Tänk alla lögner och allt planerande som jag tidigare la så mycket energi på!

Jag vill åter igen tacka alla er som stöttade mig när jag behövde er som mest! Ni är guld värda!🙏❤️