@Himmelellerhelvette Hipp, hipp, hurra 7 månader idag!🎉🥳🌺. Härligt att du mår så bra och att familjen är mer sammansvetsad. Tänk vad underbart att få en ny chans att vårda och värna om sitt liv. Kram❤️

@Himmelellerhelvette Grattis till 7 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Det är alltid lika roligt att följa forumvänners utveckling i positiv riktning. Du har haft dina svackor - men som du har tagit dig igenom dem 🤩

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Stort Grattis till 7 månader🥳🥳 Det är fantastiskt gjort👏🏻👏🏻 Ja…livet kommer tillbaka till oss genom nykterheten…ett bättre liv utan ångest och oro, bättre sömn mm.
Önskar dig en fin torsdag☀️

Kram🥰

Livet traskar på! Motgångar i det vardagliga livet kommer som på räls men jag tar mig igenom oron och försöker tänka positivt och landa i lugnet.

Jag försöker ge av den energin jag får, försöker tillgodose mig själv först och ge av det som finns kvar. Det ger mig även energi att ge av den lilla jag har till andra men när jag verkligen inte orkar försöker jag acceptera att jag måste ta hand om mig själv först för att kunna finnas för andra.

Jag är tacksam över att jag är nykter, att jag tog mig igenom glipan som öppnades för mig och tog tag i mitt problem med alkoholen. Att det skulle komma så många motgångar under denna resan var jag inte beredd på men motgångarna har nog egentligen alltid funnits men förr har jag dränkt och förträngt, nu går jag igenom, processar, känner och jobbar på att läka.

En sak jag tänker på som jag måste fråga er som går före:

Jag får så otroligt många minnen som poppar upp hela tiden! Kan bli helt paff! ”Va! Hur kom jag och tänka på det?” Det är som om hjärnan går på högvarv med att bara öppna upp fler och fler minnen! Kan ni känna igen er i det?

Kram

@Himmelellerhelvette Hej! Jag minns att jag hade väldigt många aha-upplevelser, och att det poppade upp saker som jag liksom aldrig hade tänkt på förr.😃 Jag såg även saker som jag aldrig lade märke till förr. Kunde studera fina byggnader och saker i naturen. Och även minnen från min barndom. Det var som en helt ny värld som uppenbarade sig. Det var nog mest under mitt första nyktra år, men även under det andra. Det kändes lite konstigt och ovant, men jag såg/ser det enbart som positivt.
Riktigt häftigt! 😍

Kram

@Himmelellerhelvette Men herregud vad bra att du passerat 7 månader! Skulle vilja skriva siffran 7 med gigantisk stor siffra, i fet stil och lysande färg! Siffran gör sig inte rätt så litet och försynt som den uttrycks här i texten. 7 månader! Helt grymt! Jag är nu på 6 mån, en vecka och en dag! (But who’s counting? 😄) Trodde jag aldrig när jag började min resa. Du ska vara så stolt över dig själv! Vi är värda allt det tänkbart bästa med vår hälsa efter alla år som dränerat oss, både fysiskt och psykiskt. Du har också klivit in här, på detta forum. Det vågar jag inte ännu. Kanske när jag är uppe i 7 mån.. 8.. 9.. eller nåt, när jag känner att vågskålen tippat över mot ett år. Läste in lite tvivel och känsla av ensamhet i din tråd för ett tag sedan. Tänker att våra tvivel osv nog inte bara är en del av processen som någon slags fras att häva ur sig, utan verkligen är viktiga för oss att ta oss igenom. De behöver passera vår väg för att vi ska hitta våra egna verktyg för att hantera dem framgent också. För mig var det negativa som följde FAR FAR AWAY sjukt mycket sämre och mycket längre tid än det lilla jag fick ut av alkoholen. Först nu har jag själv kunnat börja bearbeta mina dåliga minnen av rusen, av allt dåligt jag gjorde och alla pinsamheter och all skam jag ådrog mig. Men nu har jag å andra sidan också kunnat börja slappna av lite mer i min nykterhet. Känna ett större lugn i att veta att det ju går att vara nykter där det förväntas annat, tex middagar osv (men inte har det blivit mkt middagar eller partajer precis nu mera!). Men än vågar jag mig inte på att starta en tråd här. Där är jag helt enkelt inte än. Därför är du extra imponerande! Wow och stort grattis! 🎉🥰

@Himmelellerhelvette Vad bra att du tar av din energi till dig först och sedan det som blir över till andra.
Något jag också lärt mig att göra för att orka och för att kunna ge. Som uttrycket ”du måste älska dig själv först, för att kunna älska andra”. De orden får en innebörd nu och som tillämpas. Att känna medkänsla med sig själv och därmed även med andra. Att man ska vara snäll mot sig själv, den viktigaste huvudpersonen i ens liv. Det är så skönt och härligt när man är snäll mot sig själv. Man skulle aldrig vara så taskig mot någon annan som man lätt kan vara mot sig själv, med tex tankar om att man suger och inte duger. Det skulle man ju aldrig säga till någon annan. Nä, man ska vara snäll mot sig själv❤️.

Ja, tycker också att minnen och känslor poppar upp. Tänker att vi processar mycket som inte bearbetats klart, att vi som nyktra får en chans att göra det för att komma vidare. Att kunna tänka om det i flera olika perspektiv. Jag var med om detta för några veckor sedan.

Jag riktade min uppmärksamhet på min kollegas dåliga beteende som gjorde att jag blev ilsken och fastnade i dessa tankar. Ju mer jag tänkte på det ju argare blev jag. Det i sin tur gjorde att jag fick negativa känslor som energi och jag började rikta den energin mot mig själv, började få dåliga tankar om mig själv. Jag fastnade ett tag i detta. Insåg att jag måste rikta om min uppmärksamhet mot den riktningen jag vill gå mot. Till att börja med inte ge min kollega någon energi och uppmärksamhet för jag kan inte påverka hennes personlighet. Jag riktade den mot, hur jag vill känna och må igen och mot att jag vill komma vidare ta tag i saker jag kan påverka positivt. Mitt fokus var på att försöka hitta en lösning på hur jag ska bete mig i förhållande till kollegan. Typ skärma av hen och inte låta mig bli påverkad och dras in i hens energi. Fokusera på min arbetsuppgift och mitt mående. Jag skyddade mig själv från att bli ilsken och tycka illa om mig själv som följd och sätta gränser. Det gav tillväxt i positiva tankar och känslor om mig själv. Tidigare satt jag i en båt utan styrning i en storm, nu sitter jag still i båten i ett vindstilla vatten och ror lugnt framåt.

Ha en fin torsdag❤️

@Torn Ja jag tänker att det är en del av processen i att hjärnan läker?❤️Kram

@DRacker Det är så härligt att du håller i lika fast besluten som jag om att alkoholen inte längre är en del av livet, att vi fått livet tillbaka❤️ Du hoppar över i detta forumet när det känns rätt, det är olika för oss alla när det känns rätt❤️ Jag har också de senaste månaderna haft många minnen och det poppar upp nya hela tiden med hur dåligt jag hanterade alkoholen, det är bra att alla de minnen kommer upp till ytan för de får oss att ännu mer förstå att A inte bör vara en del av våra liv❤️
Ja nu när det gått såpass lång tid för oss blir vi mer och mer övertygade om att vi absolut inte behöver A för att gå på festligheter! Jag känner mig ofta berusad under de tillställningarna ändå av någon anledning som jag inte ännu förstått?
Stor kram❤️

@vår2022 Det är då häftigt hur vi kan lära oss att på ett medvetet sätt gå till botten med varför vi berörs så av vissa situationer och hur vi sedan lär oss att processa situationerna och gå till botten med vad vi behöver göra för att vi själva ska må bäst i situationen. Jag hade också en jobbsituation som jag reagerade på med olika känslor som jag behövde ta mig igenom genom analyser av mitt eget beteende och varför jag reagerade som jag gjorde efter jag jobbade mycket på att förstå mig själv och ta en ställning där jag själv mådde bra av situationen, löste den sig. Älskar detta med allt nytt vi kan lära om oss själva och i förhållande till andra❤️Kram❤️

@Himmelellerhelvette Jag är ju lite påverkad av mina utmattningsdepressioner, och i den senaste smällen rök en stor bit av mitt namnminne. Eller så är det åldern 🤔 Till min enormt stora glädje och tacksamhet kom jag ihåg hur man utförde alla mina arbetsuppgifter, men jag kommer knappt ihåg vad mina gamla kollegor heter. Just namnminne måste ha en speciell plats i hjärnan, som jag nu har fått en fläckvis skada på.

Men jag minns plötsligt andra saker. Situationer då jag eller någon annan agerat si eller så. Minnen som jag nu filtrerar genom mitt nya nyktra tänk. Som då plötsligt får en helt annan mening och syfte. Jag förstår plötsligt varför vederbörande betedde sig si eller så, eller varför jag betedde mig si eller så. Det är som om min hjärna sparat dessa minnen och nu plockar upp dem igen för beskådande, när jag har helt andra glasögon på mig. Mina nyktra glasögon. Dessa minnen handlar nästan alltid om relationer historiskt.

Kram 🐘

Blir så glad när jag sätter på Nyhetsmorgon och där pratas om cancer till följd av även låg konsumtion av alkohol! Allt är igång! Mer och mer går informationen ut till svenska folket om risker med alkohol! Vi är på väg in i en framtid där fler och fler kommer avstå alkohol och där det inte är konstigt att vi tackar nej🙏Jag ser ljust på framtiden ❤️

Tänk att man kan gå från att tro att man kommer vara sugen på A och läskas av det till att man helt och fullt inte vill ha! Att det nu är motbjudande! Luktar illa!

Vilken befrielse att känna att jag verkligen inte vill ha, det är verkligen som att någon skulle bjuda på typ bensin! Lika självklart att tacka nej till A!

Jag tänker inte längre att jag kommer vilja ha framöver. Jag tänker fortfarande på A nästan varje dag men nu handlar det alltid om hur tacksam jag är över att ha slutat!

Livet är fantastiskt utan A! Mer och mer får jag lust till nya saker! Livet blir mer och mer innehållsrikt! Jag älskar livet och allt det har att erbjuda! Alla nya saker jag intresserar mig av och lär mig om!