Nej men jag får väl beklaga mig lite över:
Förkylning delux
Jobb (trots förkylning, och jag VET att det är fel att inte kunna delegera men så är mitt jobbläge vissa perioder- som nu)
Missat/glömt/förträngt att betala in en skatt- pengar som sitter fint på ett konto och väntar på att betalas in- men icke. Imorrn. Måste. Detta. Göras.

Glädjer mig över
Mina katter
Att jag bor så fint så det är njutigt att vara hemma från jobbet- obs inte lyxvåning på Östermalm men ”mitt” fint
Ja det var väl det.
Kanske är det lite bra och plus för dieten att sjukdom inte direkt triggar hunger för jag är trött på att dra runt på mina +5 kilon nu. Som att den här rumpan som varit smal hela livet har fått ett eget andra liv vid mogen ålder och vägrar ge med sig. Vill vara mig själv inte bara i själen utan också i kroppen.
Imorrn är det iallafall fredag, inget landet för denna host-gumma, men om hostan går över ska jag fixa naglarna som börjar se bedagade ut.
Ja ni hör ju, en sån torsdag i mars.
Kram på er 🤧😍

@Se klart Krya på dig!! Men det låter ändå som en helt ok plus- och minuslista. Hoppas jobbanhopningen har ett slut i sikte. Är det ditt nya jobb du börjat, eller hur var det med det nu igen?
Här är det snön som är den stora snackisen. Som cyklare är det ingen hit. Dubbdäcken har ingen chans på cykelvägar som inte blir plogade. Så idag har jag bilen. Det är vardagslyx för mig😊
Och imorgon sovmorgon!
❣️🌼🌟

@Se klart Krya på dig! Många som är förkylda nu, peppar, peppar så har jag klarat mig än så länge. Hoppas du kan vila en del också mellan jobbinsatserna. Skönt ändå att det inte triggar hunger ändå. Ja, den där rumpan (min) har liksom ”ramlat ned” lite med stigande ålder😂. Har nått dit jag vill med vikten och inser att kroppen ser lite annorlunda ut vid 55+. Den blir lite slappare, lite mindre elastisk och mindre fyllig. Mår ändå bra i knopp och kropp och känner att kroppen är ok och fungerar bra. Behöver tänka på vad jag äter och röra på mig för att behålla trivseln.

Hoppas hostan går över och att du får fixa till dina naglar, det ger välmående. Kram❤️

Ja helt ok @sattva
06:15 är väl nästan sovmorgon för dig? Då vaknade iaf jag och ska försöka rida på vågen av utsövd och jobba undan det jag måste innan lunch.
Nygammalt jobb kan man väl säga- men väldigt mycket just nu pga uppsägningar och sjukdom. Men det ska räta ut sig lite redan på måndag.
Ha en god dag @sattva, imorrn sover vi ikapp! 🙏🏻😴

Tack @andrahalvlek 🤗 Under ett av danspassen betalade jag även in min försenade skatt. Surdeg som dragit så mycket energi helt i onödan? Vad är det för rester från livet som struts som sitter kvar… kram 🌱

Godmorgon @Se klart☀️

Hoppas att du mår bättre/bra idag! Och, att du fick naglarna fixade. Jag har varit och fixat mina naglar nu några gånger och gläds av det. Jag har förstått att du bor i centrala Stockholm och för mig är allt där fint. De flesta hus är äldre, vackra byggnader. För mig känns det så lyxigt el vad ska jag säga en förmån att få bo där och det märks verkligen att du är så tacksam för ditt boende. När du pratar om ditt sommarhus får jag inte känslan av att den ligger i ett område av sommarhus men ligger det vid havet? Även om historia inte är ett stort intresse hos mig så finns det ju ändå så mycket historia i centrala Stockholm.

Tack för att du tittar in hos mig då och då med uppmuntrande ord🙏🏻

Önskar dig en fin lördag☀️Kram🥰

Tack för påhälsning @varafrisk ja jag håller med dig att det är lyxigt att bo centralt i stockholm- men det är ju sannerligen inte alla som vill göra det å andra sidan. På landet bor jag i en by vid en sjö, men inte så långt till havet. Jag är glad varje gång jag öppnar dörren till landet- och varje gång jag kommer till stan igen. Många gånger blir det- att glädjas. 😃 Nä något nagelfix eller ens utevistelse har det blivit pga förkylning och rejäl hosta. Var länge sen, som tur är. Försöker att inte hasta iväg och ut för tidigt, en prövning för det mesta men just nu känns det nästan omöjligt att tänka sig. Vila- och podd här, kram 🥰

@Se klart Det låter som om du bor i de bästa av världar för dig. Så gott🙏🏻
Nej, alla vill inte bo centralt så är det. Jag för min del vill inte bo i Stockholm men skulle gärna åka dit lite oftare och stanna lite längre när jag är där. Hoppas kunna åka igen i slutet av våren/försommaren. De senaste gångerna som jag har varit i Stockholm har varit vintertid vilket också har sin tjusning men nu vill jag annat.

Tycker att förkylningsbacilluskerna vill hälsa på dig lite för ofta men hoppas att de försvinner snabbt nu!

Kram🥰🐬

Nja, @varafrisk, har gått en kurs sedan början av november och inte varit sjuk en enda gång så jag har varit ovanligt frisk denna tid.
Idag har varit så-söndag + sås-söndag.
Sått ett gäng frön som ska växa inne- för tänk om hela min utesådd misslyckas.. men sen har jag trots det fina vädret försökt att ta det lugnt.
Jag tänker som många här i Det Vidare Livet att vi har lätt att vända oss mot solen. Det händer något med ens mindset- eller snarare så MÅSTE det hända något med inställningen till egentligen allt, när man vänder ryggen till alkoholen. Det är omöjligt att stå kvar på samma plats- för man måste resa. I backspegeln ser jag hur otroligt mycket fokus, tid och tankekraft som krävts- för något som idag känns helt självklart.
”Brukar du iallafall lukta på goda viner?” frågade en vän. Jag blev helt ställd. Varför skulle jag göra det? Jag befattar mig liksom inte med alkohol som konsumtionsvara. Länge kunde jag se på människor som satt på nån uteservering och känna avundsjuka över ”varför just jag” eller ”aldrig mer?”. Det är tankar som hör till då, aldrig nu.
Kram på er 🌸

Haft några skaviga dagar— > som nästan alltid kommer när jag känner mig lite kraftlös. Har himla dåligt tålamod- fortfarande- med mig själv. Men bättre med andra, och har ofta rätt bra förståelse för andras trötta dagar, förkylningar eller annat. Har en återgång i arbete efter sjukskrivning och fick så mkt bra feedback från HR för hur jag/vi planerat för detta.
Men det är som om jag då och då återfaller i att ställa väldigt höga krav på mig själv, och inte riktigt klarar att ta ansvar för mina gränser och så.
Något att fundera på lite mer tror jag.
Nu har jag tagit en vila-paus, tittar på regnet, pratar med en kurrig katt.
Men allra mest; glädjs över en liten människa kommit till världen, mitt lilla barnbarn. Så fin 🌸
Nu ska jag ägna några mintuter åt @vår2022 mantrat- dvs fokus och tillväxt och kopplingen däremellan.
Ha en fin dag alls forum-kämpar, kram 🤗

@Se klart Grattis till lilla barnbarnet! Så härligt!!
Hoppas du snart kommer på fötter o skavet försvinner. Att känna sig otillräcklig (?) är ett av mina jobbigaste skav.
Här på min kust ser det ut att bli en solig dag, det njuter jag av!❤️🌼🌸

Tack kära @sattva- ja det stämmer, otillräcklighet är en bra beskrivning. Tar det med mig till tänka-hörnan.
Imorgon ska jag besöka den lilla lillasystern. Livet alltså 💙😴🌱🙏🏻

Tack @charlie70 🌸 En riktigt liten söt nöt denna bebis. Och frisk. Och alla tår och fingrar. Lik sin gulliga pappa.
Tampats med stress och med den efterhängsen förkylning, min kropp säger stopp och jag lyssnar oftast med ett halvt öra ”ska bara”, idag tänkte jag att på samma sätt som man/jag kapitulerat för att alkoholen är en för svår motståndare- är ju detta med att ”fixa allt” ett svårt måttband.
Så nu är jag hemma och utloggad, snyter mig och sover middag ihop med katterna som ju inte är några ungar längre men väldans fina.
De här vinterns eftervärkar tar hårt på en, men idag är det sol, äntligen. Och torra gator. Jag behöver ner i varv. Ordentligt. Så det blir ett viktigare uppdrag kommande veckor snarare än den tjatiga dieten som förvisso givit resultat.
Läser runt på forumet och försäkrar mig om att det mesta är som det ska, nyktert och bra. Allt annat kommer efter det. Tvekar aldrig någonsin.
Kram på er alla ❣️☀️🌸

@Se klart Ja, det är faktiskt inte självklarhet att alla kroppsdelar finns där de ska eller har den funktion de ska ha det har jag insett sedan jag började på barn- och ungdomshabiliteringen. Men så fantastiskt att ditt lilla barnbarn t sötnöt har det🥰
Så härligt med sol hos mig är det lite mer grått. Solen kanske kan hjälpa din förkylning på traven att bli bättre🤔

Må så gott och här kommer en varm kryakram🤗🥰