Var ute och käkade med en kompis.
Det är intressant att det går så bra att beställa alkoholfritt "för att jag ska upp tidigt dagen efter", men svårare "för att jag inte kan sluta när jag väl börjat".
Som tur är bryr sig min kompis inte, hon ifrågasätter aldrig vad jag dricker. Kanske sitter spärren mer i mitt huvud? Är det kanske jag själv som lägger in värderingen att det är så jobbigt att beställa utan alkohol?
Har iaf märkt nåt litet med att ju mindre grej jag gör av det, desto mindre reagerar omgivningen. Och jäklar vad gött det är att vakna utan ångest, bakfylla och minnesluckor!
Sol någon skrev, hur många gånger har en vaknat upp och tänkt "fan också att jag inte drack igår". Eller "åh vad jag ångrar att vi inte öppnade den där vinflaskan". Hur många årgångsviner ångrar vi att vi aldrig smakat? Jag har iaf inget sånt som jag bär runt på. Jag har bara tillfällen som jag är tacksam för att jag inte druckit.
Kram på er

Håller med om din beskrivning att omgivningen inte bryr sig om vad man beställer att dricka. Min erfarenhet är att de enda som ifrågasätter att man beställer alkoholfritt är de som själva har en problematisk relation till alkohol. Numera känner jag mig nöjd när jag beställer alkoholfritt. Det känns bra att simma mot strömmen och följa sitt sunda förnuft.

@Surkärring Hoppas ni hade en trevlig kväll. Det enklaste är nog, som du säger, att inte göra någon stor grej av det. ”Jag ska upp tidigt i morgon” är ju klockrent. Man behöver inte ursäkta sig eller ge fler förklaringar om man inte vill.

Testa något gott alkoholfritt och lite chips. Det är ofta snarare själva stunden att sitta ner och vila samt lite blodsocker man behöver...

@Surkärring Tänk på hur skönt det är att vakna nykter imorgon bitti, utan ångest. Drick något gott alkoholfritt eller ta ett bad eller varm dusch. Gå en promenad. Vila. Kram💕

Drack inget igår.
La mig med sprängande huvudvärk, vaknade med samma sak.
Har en rejäl dipp och tycker det mesta suger. Det är skitjobbigt att försöka göra saker när huvudet känns som att det ska sprängas. Har kronisk huvudvärk med inslag av migrän ibland. Det har varit likadant sedan jag var 20, i princip och hittills har jag inte hittat något som hjälper.
Har provat massage, akupunktur, spikmatta, träning, avslappning, alla möjliga tabletter (vissa receptfria, andra på recept) men inget ger effekt. Det verkar omöjligt att få hjälp. Har läst om botoxinjektioner i muskler för att spärra smärtsignaler/spänningar men det är otroligt svårt att få tid hos någon som gör det.
Jag är så trött på detta. Dagarna med huvudvärk är en plåga, ibland tänker jag att jag lika gärna kan dricka, jag vill bara lägga mig ner och domna bort ifrån allt. Men det gör jag förstås inte. Jag vet att alkohol inte gör det bättre på något vis alls så jag låter ju bli. Jag vet bara inte vad jag ska göra.

@milady @kennie tack för fina inlägg.
Fördelen med att inte ha förbud är att jag slipper känna mig nere om jag skulle dricka.
I förrgår ville jag verkligen kämpa mig igenom kvällen utan, för det ska inte vara depp och sug efter avslappning som styr, det känns väldigt bra såhär i efterhand, precis som ni skrev.
Det känns också helt ok att jag drack vin till maten igår på restaurang m familjen- och en irish koffee till desserten. Det var det. Vi hade inget alkoholaktigt hemma och vinet triggade inget vidare sug så efter maten gick vi hem och jag var nöjd. Det var väldigt odramatiskt, gott, trevligt och ingen bakfylla eller ångest idag.
Ikväll blir det konsert och alkoholfritt. Som vanligt. Det är gött med en alkoholfri standard och endast enstaka undantag av måttligt drickande. Får se nu om jag verkligen håller detta. Det är nu risken att falla tillbaka till slentriandrickande är som störst för mig; när jag druckit måttligt och tror jag kan fortsätta så. Ca 40-50 dagar får det iaf vara tills nästa gång. Så blir det nog bra.
Det är en fin dag idag, nu ska jg njuta av den..

Hej,
Ja, det funkar för mig, just att typ 19 gånger av 20 välja nyktert när andra dricker, låta det gå långt mellan gångerna. Och någon gång per kvartal ta ett glas vin. Men anledningen till att det funkar för min del är också att alkoholen har slutat vara viktig, nykterheten har blivit normen. Jag har gjort en helomvändning i min syn på alkohol, från att ha varit en riktig alkoholromantiker till att tycka att det är tragiskt när människor inte förstår att man kan njuta lika mycket nykter.

@Kennie jag gillar verkligen din inställning och tänker att jag hakar på. Har läst runt på forumet lite då och då, och har ett flertal gånger sett vad du skrivit. Du formulerar dina tankar på ett sätt som är lätt att ta till sig och jag känner till stor del att jag håller med, vill haka på din grej och göra som du.
Så nu gör jag det 🙂

Roligt att höra! Hoppas du också hittar en balans som funkar! Mycket fokus på nykter njutning tror jag är bra. Kaffe, vakna obakis, alkoholfritt i fina glas, sånt njuter jag av nu.

@Påvägmothälsa jobbigt när det är tufft, oavsett vad det gäller. Hoppas du hittar ork att ta dig igenom, och komma ut oskadd, kanske rent av starkare på andra sidan.
Fint när det blir att vi kan inspirera varandra. Jag hittar massa kloka tankar här av så många. Tror på dig, ge inte upp ❤

Dagarna rullar på. Ibland känns det som att dagarna går vansinnigt fort, men tiden långsamt... märklig känsla.

Jag har så mycket att pyssla med, och på något vis mer energi när jag inte dricker, samtidigt som jag blir trött på kvällarna och bara inte pallar vara uppe. Jag tror det är ok.

Det känns sunt att lyssna på kroppen. Innan var jag uppe för länge, ett par glas vin och sen ville jag sällan gå och lägga mig, med konsekvensen att vara toktrött nästa dag. Nu låter jag kroppen styra.
Skippade konserten härom kvällen, ville vara hemma m barnen. Det valet ångrar jag inte.
Igår hade jag inte huvudvärk heller. Varje sådan dag är helt underbar.

Helg!!!
Jag var sugen på ett glas vin igår fast egentligen var det nog bara iden om ett glas vin som lockade, för sen när jag tänkte att ja jag kan ju ta ett glas, så lockade det i sig inte alls.
Drack alkoholfri öl och la mig i tid, sov som en stock och var ute halva dagen idag.
Ikväll blev det också en alkoholfri öl till maten, jag hade köpt hem och lagt alkoholfri drink (läsk med ginkänsla) i kylen men nä, den får ligga även den.
Vad är det som gör alkoholen så efterlängtad?? För mig är det känsla av avslappning, men jag har märkt att den är falsk. När jag druckit sover jag sämre, pulsen ligger högre, kroppen uttrycker stress. Inget romantiskt skimmer över det. Te i en vacker mugg, detta grejer det!
Fortsatt trevlig helg!

@Surkärring , det var lördag i går mem min lockelse att ta ett glas för att koppla av har också lagt sig. Känner att jag inte vill ta ett glas i tid och otid - det blir som du säger sämre för måendet och framför allt sömnen.
Ska på opera i dag och det har retat mig att det även där serveras vin och öl. Varför ska man trubba av sin själ både före och under en föreställning?

Åh vad kul, vad ska du se?
Jag förstår inte heller tanken med alkohol till musik, om publiken vill ha förfriskningar går det ju bra med alkoholfritt.. det kan ju serveras i festliga glas med. Dessutom brukar de ta hutlöst betalt...
Hoppas du får en fin upplevelse!