9 månader idag. Nutid, dåtid, jag minns knappt hur det var vid denna tid förra året. Man läker obemärkt, ganska fascinerande. Jag är glad att jag är stark, både fysiskt och mentalt men lycka - vad det nu är - kommer inte automatiskt. Nästa vecka har jag iaf en tid med min beroendeterapeut. Ska bli skönt att få prata av mig litegrann.

@Tvången Grattis till 9 nyktra månader! 🥳🥳🥳

Visst är det märkligt att tänka bakåt. Hurdan man var. Var det där verkligen jag? Man skäms å sina egna vägnar i efterhand. Men gjort är gjort och går aldrig att göra ogjort. Livet levs här och nu, nu, nu.

Kram 🐘

10 månader idag. Mår fint, ingen saknad, ingen lust. Tittade tillbaks ett år i kalendern - jag gjorde rödmarkeringar varje dag jag drack förr. 26 röda dagar i oktober 2021, 22 röda i november och alla dagar i december fram till avslutet. Jävlar vad jag drack. Och nu inte ens en klunk på 10 månader. Sjukt. Jag vet inte om jag är lyckligare men jag är tryggare. Hur jag än mår nu från dag till dag, så har jag alltid ryggen fri och jag har möjligheten att välja hur jag förhåller mig till de känslor jag känner. Det är nån form av frihet, det.

11 månader igår. Att jag glömde skriva igår är nog ett tecken på hur normaliserat mitt nyktra liv har blivit. Men kan också känna en liten iver efter att nå 12 månader. Bara för själva grejen. 365 dagar utan att ens ha haft en droppe alkohol i min mun. Lite fantastiskt är det ändå. Lite stolt känner jag mig.

@Tvången Grattis till 11 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Du ska vara stolt - att uppnå ett år är riktigt stort! Årsdagen blir liksom en ny födelsedag, nästan mer betydelsefull än födelsedagen faktiskt.

Kram 🐘

1 år har jag nu officiellt "klarat av". 365 dagar utan ens en klunk öl eller vin i min mun. Jag ångrar ingenting. Tror att jag på något sätt har blivit ett bättre jag. Starkare. Tydligare och sannare. Kanske borde jag ha åstadkommit mer under året, nu när jag haft chansen men men.
Det är lätt att inte dricka nu. De senaste 4-5 månaderna har det verkligen satt sig, blivit standard. Nyligen följde jag med en arbetskamrat på systemet. Hen köpte en bib samtidigt som jag såg mig omkring lite och det kändes helt ointressant, allt där. Den där jakten är skön att slippa.
Borde kunna sammanfatta mer än så här men jag är för trött. Avslutar med orsaken - något som var möjligt tack vare nylterheten: Sonen ringde och väckte mig kl 2 inatt och bad om hämtning flera mil härifrån. Jag släpade mig iväg ut, borstade och skrapade bilen osv. Åkte och tankade men turligt nog fick han tag på en taxi samtidigt. Jag återvände hem och värmde på mat åt honom till hemkomsten. Och väl hemma hade vi en mysig nattlig pratstund med käk och julbelysning. En fin stund. Men idag är jag seg, naturligt seg. Det kan jag ta.
Ha en skön 3e advent, ni alla.

@Tvången Grattis till 1 år som nykter! 🥳🥳🥳 Och till att du känner dig starkare, tydligare, sannare. En perfekt grogrund för att skapa underverk i det lilla när tiden är mogen. Att bara vara är rätt gött det också.

Kram 🐘

Stort grattis till ett år @Tvången ✨✨✨ Inatt kom jag själv hem samtidigt som mina ungdomar, spik nykter och glad! Det blev ett fint möte i köket, kändes genuint stort😊

Fint att läsa om ditt besök på systemet, så skönt det måste kännas att vara ointresserad av varorna på hyllan!!

@Allegra @Andrahalvlek
Tack tack 🙏
Idag har det gått 13 månader. Har inte mycket att säga om det men känner mig bra. Jag låter det bara rulla på. Har aldrig tänkt vara nykter resten av livet men det är bra som det är, har inga påträngande tankar om att testa, har ingen längtan eller tomhet jag behöver alkoholbehandla. Det är så fascinerande att något som hela livet faktiskt handlade om på ett eller annat sätt, kan försvinna helt med lite mentalt jobb och tålamod. Rökningen blir nästa projekt.
Hoppas ni alla mår bra och klarar era mål ni också!

@Tvången Grattis till 13 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Ja, visst är det märkligt att något som tidigare uppfyllde en stor del av ens vakna tid, plötsligt är helt borta! Så mycket tid och energi vi har frigjort för att leva livet ❤️

Kram 🐘

15 månader har gått och jag är fortfarande nykter. Lika tråkigt som det var att lägga ner och stå ut massa månader, lika tråkigt är det nu att skriva om det. Det har blivit en detalj i livet som finns med mig obemärkt. Standard, normlt, vardag. Känner mig nöjd med mig själv som gjorde valet och än så länge inte fått andra tankar men jag är glad att ha passerat förbi tiden där mitt val blev min "identitet". Nu är jag bara som en grå säl som glider framåt i varandet. Det är inte alltid roligt och det är aldrig det minsta spännande. Inget har heller blivit kopiöst mycket bättre men - jag är jag, jag har mitt och jag har nån form av kontroll. Mitt lilla liv har sina små viktigheter och det är dem jag lever för nu. Det är en form av acceptans av att inse skillnden mellan dröm och realistisk förhoppning. Jag lär mig fortfarande i alla avseenden.

@Tvången Ledsamt att du ska se dig själv som en grå säl som glider genom livet. Finns det inget du kan göra åt det? Jag tänker att vi som nyktra ska fylla våra liv med roligheter 😍 Men det är vi själva som måste göra jobbet, inga stekta sparvar landar i vårt knä med automatik.

Och känner du dig oförmögen att göra något åt det så är du kanske deprimerad? Du kanske ska be att få boka tid på en vårdcentral och prata med en läkare? Även om livet är mellanmjölk så är det ”normala” att då och då känna glimtar av glädje.

Kram 🐘