Jag behöver hjälp. Har grova alkoholproblem och allvarliga tankar på att avsluta mitt liv. Jag vågar inte söka vård för detta av flera anledningar. Jag gjorde bort mig ordentligt igår. Vill dö nu!!!! Hur kan jag ha blivit sånhär? Jag tror jag har fel på levern, typ skrumplever så har kommer ändå dö tidigt. Gode gud hjälpe mig!!

@rubius
Tack Rubius för ett fint och peppande första inlägg! Det känns som att du kommit en bra bit påväg och har styrkan att vilja klara av det! Kommer gå jättebra! För min del, kan jag inte söka vård av flera anledningar (jobbar själv i vården dessutom). Jag vet hur saker och ting fungerar. Jag vill inte ta dem konsekvenserna, då dör jag hellre. Risken för anmälan till soc är stor (vissa läkare anmäler för minsta lilla) och jag vill inte bjuda min exman på detta. Vi har ett gemensamt barn och han vill mig detta. Han var mycket elak och vill se mig sluta såhär. Jag vägrar bjuda honom på det. Jag tycker det är helt sjukt. Man pratar om sekretess i vården, men det är skitsnack. Kommer en anmälan till soc så får även den andra vårdnadshavare information om ens tillstånd. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Exempelvis, jag blev våldtagen en gång för tre år sedan (jag var absolut ej påverkad/full eller what so ever). Jag var påväg hem från jobbet. Mitt barn var på sin pappavecka. Så jag sökte vård för dokumentation och polisanmälan. Men så har vården en rutin att alltid göra en orosanmälan vid våldtäkt. Så min exmake fick reda på precis allt, han som själv utsatt mig för skit en gång i tiden. Sen kommer han med nedvärderande kommentarer till mig att det var rätt åt mig osv. Så vården, sekretess och allt är åt helvete. Jag tog kontakt med sjukhusadvokaten och ifrågasatte detta, jag gjorde en ivo anmälan och fick rätt att driva det vidare. Men jag var i så dåligt mentalt skick att jag inte orkade.

Därför har jag ingen möjlighet att söka vård. Jag vet att min exmake kommer börja att trycka ner mig igen, mobba mig, skratta åt mig och säga att jag är nobody utan honom osv. Jag kommer återigen bli djupt deprimerad och vi är igång igen. Jag vägrar bjuda honom på detta. Plus att jag känner de flesta här i vården. Jag har ett brett kontaktnät. Jag förstår de som inte vill/vågar söka vård. Finns så många anledningar och det är så synd. Jag tänker att så många fler hade kunnat räddats och fått hjälp om man hade vågat. Exempelvis, kommer jag aldrig mer söka vård om jag blir våldtagen igen. Så är det bara. Så jag tror att man måste göra om systemet till det bättre. Det finns stora brister här i mycket! Skulle gynna både individen själv och samhället i stort om folk söker. Men nu är det vad det är. När jag blir tillräckligt frisk och orkar så har jag full möjlighet att dyka in i dessa brister och försöka driva till en förändring så att fler vågar söka. Jag har full insikt, både som patient och vårdpersonal. Just nu försöker jag att bli frisk på egen hand och med hjälp av denna grupp samt aa. Funderar även på att söka vård utomlands, håller på att planera för det. Där är jag anonym iaf.

I övrigt, jag lever ett ordnat liv. Har barn varannan vecka. Många fina vänner. Högutbildat jobb. God ekonomi. Inget fel på mig som person, varken till utseendet eller personlighet. MEN jag lider av denna sjukdom. INGEN i min närhet skulle tro att detta är jag. Ser man mig ute så skulle man inte tro att min text tillhör mig. Så tragikomiskt på något vis. Ganska sjukt egentligen. Jag tycker det är sjukt.

Jag slår gärna följe med dig och kämpar ihop! Jag behöver någon att kämpa med. Dag 4 idag! Och tack alla ni andra! ❤️

@LauraE Fyfan, man blir mörkrädd 😳😳 Även om jag hade på känn att det är sisådär med sekretessen från andra här på forumet. Man blir ju fundersam på vad man gjort nästan då man själv tagit hjälp av vården och hur det eventuellt kan komma att slå tillbaka på mig.

Fruktansvärd situation du har med ditt ex.

Hoppas du hittar styrka i AA och här att fortsätta på den nyktra stigen. Du är en kämpe som orkar med det här. Heja dig!

@LauraE Är helt överens med dig, jag arbetar också inom vården, välutbildad och inser hur vården idag ofungerar. Om du läst min tråd så ser du att vi tänker på samma sätt om detta, jag dör också hellre än få orosanmälning och att alla får veta. Jag önskar att du klarar dig igenom den här skiten. Och att din exman inte trycker ned dig. Du är visst värdefull, och det är han det är fel på. All styrka till dig

@Laura hur går det för dig? Jag dricker men trappar ned… rejält.. tycker typ jag är duktig som bara dragit i mig en vinare…och inte två.
Frän och med i morgon kör jag mitt nyktra race. Kollat upp AA möten hela helgen. Trodde aldrig jag skulle hamna där… men bara göra. Med stöd härifrån så vågar jag. Behöver hjälp om jag ska klara det.

@Me Det kommer du fixa så bra så!! Tycker du har en bra plan för helgen.

Visst är det sjukt när man tycker 1 vinare inte riktigt räcker… varit där också. Försök att förklara det för en som dricker måttligt. 😳

Hoppas du får en bra helg 🤗

Nu är det exakt en vecka sedan jag drack senast och min hemska incident. Ångesten är fortfarande påtaglig. Men jag känner ändå ett visst hopp i aa möten och denna grupp. Jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och kommer använda denna tråd då och då för att skriva av mig

@LauraE Ångesten kommer att minska med tiden och du kommer säkert att se det på ett annat sätt om några veckor. (Talar av egen erfarenhet:)) Det viktigaste är att du nu kan skapa ett nytt, bättre liv. Ta chansen och om beroendet börjar prata i ditt öra, kan du ju ta fram det här minnet som en påminnare om hur det går när A är inblandat.
Det finns sååå mkt bättre sätt att leva känner jag på mig. Snart tre veckor för mig och har inte ångrat mig hittills:)
Bara att vakna pigg och nykter och utan oro eller ångest... att fundera lugnt på vad dagen kan komma att innehålla. Igår var jag på en rolig tillställning med vänner. de drack vin och jag drack läsk. Utan att vara sugen på att byta. Jag vill fortsätta på, men behöver också alla andra här. Så fint att hitta pepp och stöd:)

@LauraE
Du har verkligen kämpat.
Glad att du känner stöd i aa. Det hjälper faktiskt även om det kan vara tungt. Du är som sagt inte ensam. Bra att läsa o skriva här också. Ta hand om dig o ta en dag i taget❤️✌️

@LauraE Du är den första jag stött på som står så rakt. Säger som det är utan krusiduller. Att saker går fel är till viss del naturligt. Det är vad man gör av det som betyder något.

Jag ser att du inte har dig själv i åtanke. Att du driver det för allas väl kanske emot ditt eget bästa ibland tom. Det hade varit enklare att bara följa strömmen. Du kör på trotts att vissa kanske hoppar till och inte är beredda. En väldigt fin sida hos dig. Beundransvärd..

Jag tror vi båda kan nå fram. För att göra det måste man nog öppna upp ännu mer. Folk hänger inte med. Har inte stått där vi står. Det vi kanske ser och har erfarenhet av har inte andra sett. Det är enkelt att tro att vissa saker ska vara självklara för alla. Man tar lite lätt på egen erfarenhet och bara antar att andra ser det man själv ser. I dessa fall kan man behöva vara övertydlig och säga saker om och om igen. Du har det i dig. Det är ganska ovanligt. Jag beundrar det!

Dag 9 sedan det hemska.
Fortsatt mycket tankar kring det hela och min livssituation. Känner av emellanåt när autopiloten mot bolaget vill slås på. Försöker i nuläget att identifiera tankar och händelser som gör att autopiloten vill gå igång. Skriver ner en lista och kör nu en identifieringsperiod. Om några veckor/månad ska jag se över denna lista och analysera och sammanfatta vad det är för mönster som gör att jag vill ta till A. Därefter måste jag jobba med mönstret och bygga nya rutiner/tankar som gör att autopiloten sakta dör ut.

@LauraE Jag skriver ganska utförligt i alkoholkalendern också. Tänker att jag kanske kan se ett mönster om jag skriver upp vad jag tänker och gör varje dag. Eftersom jag också ska fylla i sug mm på samma sätt. Jag tror det är bra som du gör att hitta vad som triggar… Kram!❤️

@LauraE du har ju kommit jättelångt redan, med att medvetandegöra den där automatiska reflexen att åka förbi Systemet, och att identifiera vad som triggar att du tar till alkohol. Och det efter bara drygt en vecka! Du är stark och målmedveten.

@LauraE Skammen är inget som döden tar bort. "hon gjorde si och så" kommer det låta. Tänk inte ens tanken. Du vill inte dö. Längre ner än botten kommer man inte. Det finns en väg. Uppåt! Tro mig. Har tänkt i dom banorna själv för inte så längesen. har ett syskon som aktivt gjorde ett försök men ångrade sig tack och lov. Känner folk som gjort verklighet av det. Nä! Tänk på det som är bra i livet även om det inte känns att det finns. Hur ska du tackla problemen och vilken hjälp kan du tänka dig. Jag tog all hjälp från alla håll. Erkände allt med mitt beroende och körde på. det ångrar jag inte en sekund. Kämpa! Du fixar det!!!

@LauraE Kan du klara dig med programmet här och Forumet?
Skulle AA kunna funka?
Kanske också poddar och böcker kan hjälpa? Kanske sagt det, men mig hjälpte Tänka klart en hel del, då den förklarar hur hjärnan funkar.
Hoppas du kan ta dig igenom detta.
Och får en fin helg🐥❤️🐥