Ja jag tror det @varafrisk, imorrn ska det bli 10 grader och jag planerar för att hänga lite i parken med storasyster och en god kaffe. Tack för krya 🤗 Jag tar en dag extra hemma imorgon, mycket skönt! Kikar in hos dig och hejar på, det vet du!🌸

@Se klart Ibland tror jag att vi blir sjuka för att kroppen på så sätt tvingar oss att vila. Lite så upplever jag att det är med min värk i kroppen. Är jag trött mentalt får jag en himla värk överallt, kan knappt gå. Det är min kropp som skriker åt mig: ”Ligg ner människa!”

Kryakram 🐘

Goddagens mina forum-bffs @andrahalvlek och @sattva för insiktsfulla kommentarer som denna fullvuxna person behöver gnugga in både en och två gånger.
Precis så, @andrahalvlek, kroppen pratar sitt eget språk- eller börjar med svenska- jag lyssnar ej- fortsätter med förkylning- jag lyssnar med ett halvt öra men sen måste jag vara på plats pga diverse möten som inte ”går” att skjuta på, HR-året tickar, etc. Sen skriker kroppen till så man blir lite rädd, varvar ner, tänker: vad var det för möte som var så viktigt? Vad var det för sysslor som inte gick att delegera?
Till mitt försvar, när min kropp pratar högt med mig- så har vi varit extremt dåligt bemannade. Det är en fråga som inte löses av att jag jobbar när jag är sjuk, utan en viktig fråga för min bransch och vårt företag.
En annan viktig fråga som hänger mig i hasorna sedan lång tid, är att endast Jag själv kan dra gränsen, säga stopp och det räcker. Ibland famlar jag efter ”nån”? (kanske har den där nån aldrig funnits?) som skulle kunna hjälpa mig.
Men den där nån gjorde inte jobbet för länge sen, och nån är ingen annan än jag- idag.
@sattva jag kom faktiskt till både sans och vett med hjälp av just att tanka det goda. Att göra saker och ting lite långsamt. Att känna efter när det räcker. Att inte stretcha i onödan. Utan tvärtom, behålla lite sömsmån.
Jag är ofta liksom så ”glad” i det jag gör. Jag gillar mitt jobb, ungar, hämta och dona. Men ofta har jag lite för tunna marginaler. De brukar uppenbara sig när jag är igång och springer. Försiktigt ska ta köra igång när kroppen orkar.
Parallellt- se över mitt ”flängande”, haha, jag flaxar ofta hit och dit, hämtar barn, hälsar på, åker till min kurs, åker till landet- hem igen. Ja, lite enkel stillhet tror jag att jag längtar efter och behöver.
Tack 🙏🏻❣️🌱

@Se klart Du kanske skulle boka in vilopauser med dig själv i kalendern? Att verkligen ta fikapaus fm, em och lunchrast med gott prat med kollegor berikar mig oerhört mycket. Saknar det när jag jobbar hemifrån 🤔 Samtidigt är det skönt att slippa resorna.

”Mind the gap” som en föreläsare sa, fast ur positiv mening. Hon menade att vi ska prioritera och värdesätta gapen mellan allt vi gör hela dagarna. Stanna upp och djupandas, spela fin musik. 15-30 min paus och vila mellan våra åtaganden, istället för att ruscha från det ena till det andra.

Allt det här är SÅ viktigt för mig att tänka på. Jag vill inte stressa mig sjuk en gång till.

Kram 🐘

PS. Jag är inte ett dugg avundsjuk på HR-biten. Inte ens pyttelite. 15 år räckte och blev över. Idag har jag lunchat med min nya efterträdare. (De förra gick upp i rök efter ett år cirka.) Riktigt bra snack - jag har noga påtalat flera gånger att hon när som helst får fråga mig om högt och lågt. Vi bondade riktigt bra!

Ja livet vinner @geggan, så är det.
Idag fick jag in i en kyrka och tände lite ljus för en släkting som gått bort efter ett långt liv. En kyrka mitt i stan, ett stök med massor av luggslitna människor, Ikeakassar och diverse annan packning. Mitt i allt stod volontärer (min gissning) hällde upp kaffe, bjöd på macka. Pratade snällt med de här små människo-skärvorna. Allt det där goda finns också, och jag blev glad att bli påmind. Swishade en hundring. Mina små sådder sträcker sig mot ljuset nu. Min mysbelysning är tänd dygnet runt pga kan ej stå ut med lysrör. Sätter mitt hopp till vintersådden…
Idag har jag gjort något unikt och det är att jag har sjukskrivit mig. Jag chattade med vårdcentralen för att typ fråga om lov.
Jag ska vara hemma en hel vecka till för att bli stark och pigg. Ska inte flänga så mycket men gå promenader och göra absolut minimalt med arbete. HR-året får helt enkelt vänta. På mig.
Kram forumkompisar!

@andrahalvlek tack för påminnelse om pauser och luncher. 💕 Jag äter ju aldrig lunch- alltså avsätter tid- men ska börja med det nu. Och nån liten yoga. Lite omtag på denna tåliga kropp. Känna hur det känns att ta det lite lugnt. Kram 😍

Så himla klokt @Se klart! Det var nog ett utav allt det bästa som du gjort👏🏻🥰
Se till att få en stund efter en annan dvs många stunder då du vilar, myser i ngn go filt, dricker ngt gott te och om solen skiner se till att få lite D-vitaminer☕️☀️

Varm innerlig kryakram🥰

@Se klart Jag har inte grattat till det nya underverket, grattis🥰. Låter verkligen bra att du blev sjukskriven så du kan ta igen dig i lugn takt mellan småpromenaderna och bli riktigt frisk igen. Det är fint att bli påmind om det goda som finns i samhället och att det ändå gör lite skillnad. Att ta pauser är verkligen viktigt för att fylla på och hinna stanna upp och reflektera en stund. En paus jag alltid tar när jag jobbar hemifrån är hundpromenaden, den går inte att hoppa över och det är lika skönt varje gång att gå sin runda i skogen. Det är grön rehab🌱.

Krya på dig och unna dig både pauser och vila. Kram❤️

Ja helt sant @sattva. I början av nykterheten minns jag att jag var SÅ noga med pauser. Jag blev jättebra på att känna efter- att inte stressa- jag minns otaliga promenader (med lånehund då) och att jag var så fokuserad på att verkligen vila när jag behövde. Det där har skavts av under åren men minns nu! Bra grej.
Nu har jag jobbat klart för dagen- gjort lite smått så att det inte blir alltför stressigt sen, men inga möten eller annat. Nu ska jag ta en promenad. Njut av dagen, grått här men iaf inte regn. Fredag, det är skönt. ✅💕

Äntligen rör sig den sabla vikten nedåt. Inte för att jag varit så notorisk sista veckorna men ändå hållit igen. Stått och stampat, men nu minus 1,2 och totalt nånstans mellan 6 och 7 kilo. Vågade ju inte väga mig förrän jag hade kört min diet ett par veckor… Jag har ungefär 3 kilo kvar jag räknar med ett par månader, de sista brukar vara sega.
Ska ut en promenad i detta gråväder nu. Till middag kommer lite familj, men flera är sjuka så vi ska beställa pizza och sen grädda våfflor. Alldeles lagom. Kram alla finingar här! 🌷

@Se klart det där med sega kilon kan jag bara skriva under på. Jag tränar och jag håller igen och ibland fuskar jag iofs. Ligger nu precis på gränsen att komma under BMI tjock. Jag som alltid legat långt under den gränsen har lite svårt för att 1. acceptera och 2. fatta att kroppen samarbetar så dåligt med mig. Men det är bara att fortsätta ligga i tänker jag. Upp ska det inte gå i alla fall.

Låter som att du har en fin kväll framför dig!

Kram!

Vad fint att du kikar in @charlie70! Ja segt är det, men ja sen kommer dessa fuskdagar med pizza och ostbågar.. känner dock att fusket får orimlig återverkan, jag fått vara supernoga för att hålla den nedåtgående trenden.. när jag var 30 gick det i princip att blunda och tänka sig ner ett par kilo.
Nog om vikten, inte livsnödvändigt men jag tycker att det är så skönt när kläderna sitter som de ska och jag inte blir rädd för mig själv när jag ser mig i ett skyltfönster…
Laddar smått för måndag med lite olika sysslor, lite jobb ingår. Samt lite sociala grejer som jag försummat ett par veckor och som ska bokas in lite längre fram.
Vintervädret dröjer sig kvar, tröttsamt. Gick en snabb promenad längs vattnet idag, iskallt men så skönt med luft efter en inne-vecka. Nya tag imorgon! 💕

Ja streta på är ordet @geggan, det var länge sen det var en så seg vår (men jag minns iofs dåligt). Smärre snöstorm idag. Kallt och blåsigt. Ikväll börjar succession, man får hanka sig fram med små delmål denna oxvecka. Kram på er!