Hej!

Jag är 57 år gammal, kvinna, och beroendet tar mitt liv. Det måste bli ett slut på detta. Skammen och ångesten varje gång det spårar ur - hemsk, ändå trillar jag dit igen. Utan att älta detaljer, det har jag gjort tillräckligt för mej själv, så känner jag nu att botten är nådd. Jag lever ett bra liv med snäll make och bra jobb. Det är skönt att hitta detta forum och få känna att man ändå inte är ett alldeles hopplöst monster. Den här gången ska jag klara det, finns ingen annan väg. Min man säger inte så mycket, han dricker själv för mycket ibland och vågar väl därför inte slå näven i bordet. Man nu känne jag att hans tålamod börjar tryta. Hur kul är det att ens fru slocknar framför TVn på kvällen?
Jag bor på en liten ort där det är svårt för att inte säga omöjligt att vara anonym så jag känner inte att jag kan söka professionell hjälp. Jag tror också att man kan klara det själv. AA är hur som helst inget för mej, det känner jag.
Jag vet att jag kan och nu har jag bestämt mej. Ska följa med forumet och er andra.

Kram!

att när jag åkte för att handla middagsmat idag så sa jag till min man att "du får gärna dricka vin till maten om du vill men du får åka och köpa det själv för jag gör det inte". Nej, han sa att det gick bra utan. Så han har några öl endast idag, det är väldigt lite för honom också. Det är ju skönt att vi kan dra ner tillsammans fast jag bryr mej ine om ifall han dricker, det är hans val. Man måste lära sej att leva med att alkoholen finns omkring en.

Maria42

Kände mig irriterad hela dagen igår, spec på maken. Ser han väldigt nyktert nu, ibland kan det vara jobbigt. Tror nog att alkoholen har fått mig att inte bry mig om det som irriterar mig hos honom. Men var inte sugen på att dricka, bara på att få vara själv. Sovit sådär inatt, tror att mina känslor håller på att komma tillbaka.
Hoppas det går bra för er, dag 8 idag, vad duktiga vi är! Kram

dom känslor vi dövat med alkohol kommer nu fram och vi får ta itu med dom. Det kommer nog att bli tufft framöver. Min man drack på fredagskvällen och jag tyckte han var fånig, sånt man inte märker när man själv hänger med. Fast i vårt fall kommer nog han att minska sitt drickande automatiskt när han blir ensam om det. Och visst får vi hitta på annat att fylla kvällarna med men det måste ändå vara bättre att ha tråkigt än att supa tänker jag.
Imorron ska jag börja jobba igen och det känns helt ok om det inte vore för att min blåtira ännu syns ganska mycket. Jag sminkar över så mina kunder kommer nog inte att reagera men däremot mina närmaste kolleger och jag har inte bestämt riktigt hur jag ska förklara den. Tänk att det ska vara så svårt! Tänk att man orkar bry sej om vad andra ska tro, det spelar väl egentligen ingen roll. Jag kan väl bara säga at jag slagit huvudet, that's it. Ändå är jag nervös och studtals lite deppig över att det gick så här. Så onödigt. Men jag får tänka på att jag säkert behövde detta för att äntligen nå botten och börja klättra uppåt. Sugen på vin är jag verkligen inte, vill bara komma in i normala gängor. Ska gå på zumba imorron + att jag ska promenera till jobbet, det tar 30 minuter en väg. det blir nog bra med alltihop.

kalla

Kan bara små le, Maria och tänka på att det är nog många saker som man kommer se med nya ögon när dimman skingras.Går ju inte att komma ifrån att man dövar allt när man dricker och att man säkert kommer att ändra på sig under resans gång. Eftersom man blir piggare så kräver man ju mer av livet och nu gäller det att göra förändringarna i lagom takt.
Men som du säger Maria, dag 8 och det rullar på. Heja oss och ha en toppen dag alla!

Andas

Jag vill bara säga att jag blir så glad när jag läser era inlägg. Jag blir stärkt i min övertygelse att alkohol bara är något för dem som kan hantera den. Vi andra mår så bra utan!

Santorini, jag har också vurpat och fått en blåtira då jag druckit för mycket hemma. Jag sa bara att jag ramlat och slog i en kant. End of story. Ingen frågade vidare, utan jag fick lite sympati, och sen var det bra så. Den blåtiran du fått tycker jag verkar vara det bästa som hänt dig på länge! Vårda den ömt och tacka den för ditt uppvaknande. För visst är det lite så? :-)

Tack Andas för dina uppmuntrande ord! Du har alldeles rätt i att blåtiran nog är en välsignelse som verkligen fått mej att nå botten. Jag trodde jag var färdig med alkoholen flera gånger i höstas efter blackouter och bortgörningar men de hjälpte inte. Nu har jag verkligen fått nog och jag känner mej så underbart nöjd och trygg i mitt beslut. Jag ska säga att jag slog i en kant, det gjorde jag nog också.
Hur länge har du varit nykter?

kalla

Jag tycker du skall vara glad att det hände Santorini, att uppvaknandet kom nu och inte om ett år eller ännu längre fram. Till din kollega kan du väl bara säga att du ramlat, som med allt annat vi oroar oss för så är det väl så att dom skiter i vilket. Jag har haft turen att min man valt att inte dricka något hemma under en tid, på fest och när han reser får han göra som han vill. Så var nu jätte stolt över dig själv och var lycklig över att du nu tog chansen till att få ett bättre liv, kram

Jag önskar er alla en riktigt bra dag. Jag ska strax gå till jobbet och det känns riktigt bra efter min julledighet. Sovit gott, mår bra och som ett mirakel så har min blåtira minskat så pass att jag tror jag lyckats sminka över det som är kvar. I alla fall är den inte iögonfallande:-)
Det känns fanastiskt att ha kommit så här långt, att ha klarat av drygt en vecka. Det värsta är gjort när man klarat av en lördag tycker jag. Nu ska det gå av bara farten.

Carlin

Kalla, jag råkade trycka på "anmäl kommentar" istället för besvara ditt inlägg den 2 januari. Hoppas de som ansvarar för forumet inser det. Förlåt - det var verkligen inte meningen.
Jo, angående det där att ställa krav på andra om att inte ha alkohol hemma. Min man tycker också om att ta sig en whiskey, en öl eller ett glas vin ibland. Men vi har pratat om det här. Faktum är att det är riktigt förrädiskt att ha alkoholen tillgänglig i sitt hem åtminstone det första året, men helst inte senare heller. Det är alltid det som stökat till det här hemma. Efter ett tag står det något där i skåpet. Det funkar INTE för mig ännu. Så småningom kanske, men jag vet inte om jag någonsin vågar ta den risken igen. Jag är så himla rädd att det ska braka igenom igen. När vi pratat om det här, så väljer min man mig framför "nöjet" att kunna ta sig ett glas. Visst är det för sorgligt att han inte ska kunna göra det, men så ser hans frus sjukdomsbild ut. Om han blir allergisk mot pälsdjur, så kan vi inte ha husdjuren kvar heller här hemma. Jag vet inte om det är så svåra krav egentligen. Om det handlar om sin partners liv, och i mitt fall är det så, så borde det vara ett ganska lätt beslut. Egentligen. Tror säkert han kommer att sakna det ibland, men han försäkrar mig att det inte gör något.
Idag är det min andra nyktra dag. Nu ska jag ta ett bad, gå till jobbet och förhoppningsvis är jag i stånd att sova normalt nästa natt. Jag önskar alla en nykter dag! En dag i taget...

kalla

Vi har gjort som ni Carlin, barskåpet ner plockat och bort kört då jag inte litar på mig själv. Hade nog gått bra nu när jag är på min vakt, men vill inte chansa. Vi har väl resonerat fram att stod han ut med mig när jag dricker så är det här ingenting att avstå alkohol hemma. Sen får vi väl se om ett tag hur vi gör, men just nu så känns det här bra.

Maria42

Vad kul det var att vakna en måndagsmorgon utan att vara helt slut efter helgen. Lite trött är jag men jag har sovit lite dåligt. Vad kul Santorini att blånaden håller på att försvinna, och vad kul att det går så bra för oss alla i våran nykterhet. Min man stöttar mig och dricker ingenting, för han är det självklart även om jag säger att han kan dricka så vill han inte det med hänsyn till mig. Han är en normaldrickare så det är ingen stor grej för honom. Bra jämförelse med allergi Carlin, min man blev allergisk så vi fick göra oss av med våran älskade katt för några år sedan. Nu är det jag som har drabbats av en sjukdom. Valet känns lätt idag, dag 9. Idag väljer jag att vara nykter. Kram på er!!

att det går så bra för oss! Jag har haft en bra dag på jobbet, ikväll ska jag iväg på zumba. Så mycket piggare man är!

Maria42

Somnade kl 23.00 har tränat ikväll och kände mig härligt trött, men vaknade 00.30 och har varit vaken sedan dess. Sov dåligt igår också men inte så här dåligt. Har detta med avvänjningen att göra tro?. Försökte somna om ett tag men har givit upp det nu, är klarvaken.
Ligger och läser i trådarna här, mår så bra i min nykterhet att det börjar kännas avlägset hur jag har betett mig, se vad fort man glömmer. Men när jag läser andras berättelser så känns det som om någon beskriver mitt liv, oerhört viktigt att jag inte glömmer bort min bakgrund. När jag gör det är nog nästa glas nära. Imorgon (idag) är det dag 10. Helt fantastiskt. Hoppas ni andra fått en bättre natt än mig, jag kommer vara ett vrak på jobbet imorgon men ett nyktert vrak, alltid något! Kram

och tänkte "vad har Maria gjort här mitt i natten"! Ja det här med sömnproblem hör till processen, det kommer jag ihåg från tidigare försök. Men hellre ett nyktert vrak än ett bakfyllevrak som sovit eller? Inatt sover du nog bra istället.
Vi får nog aldrig glömma vår bakgrund och att vi inte klarar av att dricka måttligt. Men samtidigt ska vi inte behöva älta det som varit heller utan kunna se framåt med tillförsikt. Mitt sug kommer att slå till på fredag gissar jag när arbetsveckan är slut och man vill slå sej ner med ett glas vin (som man säger fast i vårt fall menar vi väl en flaska minst). Kom an bara, jag kommer inte att ge efter. Jag mår så bra och är så nöjd med mej själv. Det ironiska är att jag tyckte att jag klarade av att dricka även vardagskvällar och inte känna av det dagen efter. Nu märker jag hur mycket bättre jag mår och så mycket piggare jag är, redan. Ha en bra dag alla!

kalla

Heja oss dag 10 och vaknade till ett vinterland, nu är ju snö inte min grej men ett par dagar skall man väl stå ut.
I dag skall jag och hunden på en riktig långpromenad och bränna lite kilo igen, lätt träningsverk sen igår men ändå pigg.
Hoppas ni alla får en toppen dag!

Maria42

Jobbat, kommit hem just tränat och ätit, känner mig helt slut, läste att det var fullmåne inatt, jag och äldsta dottern är känsliga för det och hon hade också legat vaken inatt. Suget kom idag, när jag var på väg ut genom dörren på jobbet, kände mig jätteseg, då kom längtan att gå förbi bolaget och dricka vin ikväll. Började även tycka att jag har ju inga problem!!. Men jag sansade mig och åkte hem, nu är det borta. Ska nu duscha och sedan se del 2 på hinsahäxan eller vad det hette, den var riktigt bra. Det blir citronvatten till. Kram på er!

kalla

Heja dig Maria, men visst är det konstigt att hjärnan helt plötsligt säger; du har inga problem, klart du klarar lite vin. Skulle så gärna se vilka vägar tanken tar för att undvika ångest och allt annat :-)
Kram på er alla nu tar vi ett steg till!

Hej alla! Inatt är det jag som sovit dåligt, omöjligt att somna men det är som sagt fullmåne och jag är också känslig för den. Sen tror jag också att det kommer att vara upp och ner med sömnen ett tag framåt tills allt är utrensat. Jag drömmer såna galenskaper utan reson men det är för all del riktigt intressant. Inte drömt att jag druckit vin. Annars bra, inga sug. Ja nog är det konstigt hur vi kan få för oss plötsligt att vi kan dricka utan problem, det är ju bara att spola bandet lite bakåt så ser man ju hur det ser ut med det. Nej det är en sak vi ALDRIG får tro mera. Vill vi dricka så vill vi men problem det får vi. Men dricka alkohol vill vi ju inte eller hur?! Nya tag!

Maria42

Vi vill inte dricka alkohol mera. Vi har druckit så det räcker livet ut. Tråkigt att du sov dåligt inatt, jag somnade direkt efter Hinsahäxan och har sovit hela natten. Inatt drömde jag att jag var på fest och det blev riktigt fylleslag. Har nog aldrig varit på ett sådant fylleslag, det brukar vara sansade fester med några däribland jag som blir för fulla. Vi är sällan på fester, mest dricker jag hemma. Otäck känsla var det, skönt att vakna och vara nykter dag 11. Ha en bra dag alla!

Ännu en dag har snart gått. Idag var jag ett ärende in till centrum efter jobbet och parkerade på systembolagets kundparkering, centralt och bra. Då kände jag en kort stund ett litet sug, en liten tanke på att det skulle vara trevligt att gå in och köpa vin. Jovisst, vi vet ju hur "trevligt" det skulle bli sen! Nå jag skulle inte göra det och tanken for snabbt förbi. Man kanske ska utmana sej lite så där lagom men inte mer.
Jag roade mej med att göra en sammanräkning idag på vad jag/vi handlat på bankkortet från systemet. Summan blev hisnande! Jag räknade från kontoutdragen så det stämmer nog. Nu har jag ju inte druckit allt själv men ändå. Det var mer än jag kunde trott. Så nu har jag tagit fram en sparbössa där jag ska lägga summan varje vecka som jag fick när jag dividerade årskostnaden med 52 veckor. Det blir en redig slant när året är slut att göra nåt roligt för. En resa så småningom, 5-stjärningt hotell räcker det nog till...

Det ska bli spännande att se hur min man kommer att göra till helgen. Hans konsumtion kommer nog att minska betydligt när inte jag hänger med. Han får göra som han vill, jag vet att han inte köper hem mer än vad han tänker dricka under helgen i alla fall. Vi har lyckligtvis inget barskåp som står här och kan stressa mej. Spännande tider.

Trots att jag sov dåligt inatt så har jag varit pigg och energisk på jobbet. Ingen baksmälla, det är en stor skillnad. Jag trodde inte jag led av baksmälla fast jag ofta drack på vardagarna, jag tyckte det gick lika bra ändå. Men det gör det inte, nu känner jag skillnaden. Vad det är skönt att slippa det!
Intressant Maria att du drömt om fylleslag, jag bara väntar på liknande drömmar. När jag fastade en vecka en gång i tiden så drömde jag om hur jag åt princesstårta, kunde nästan känna smaken! men bättre att ta det i dömmen än i verkligheten. Kalla och Maria (kanske fler), som följs åt mot nykterheten, vad duktiga vi är!