Godmorgon @Allegra!

Kikar in och undrar hur du har det?
Fick också en helg som kantas av ledsamhet utifrån att en ung, skinande vacker ängel steg till skyn. Oerhört ledsamt.

Och veckan innan mina första dagar på arbetsträningen startade också med besked om att en gammal kollega jag haft innan min sjukskrivning och tyckt väldigt mycket om inte heller fanns kvar hos oss. Det är inte samma arbetsplats som jag hade innan men sprang på en klient som gav mig beskedet lite i förbifarten.

Har köpt fina gravljus och ska ägna en lång stund i minneslunden ikväll när det mörknar 🕯🕯🕯

Stor varm kram ❤

Hej @Natalia , delar din ledsamhet. I mitt fall var det en bekant, inte en nära vän, som lämnade jordelivet. Men det grep tag i mig p.g.a. sorgliga omständigheter som hade kunnat förhindras. Fint att du tänder ljus🕯️, jag var på en minnesstund för några dagar sedan. Så vackert och hjärtskärande.

Men annars går det bra här, lite svajigt med energi bara, vaknar ofta utmattad som om att sömnen varit orolig (sover dock som en liten gris). Tänker att kroppen läker och behöver tid att bli stark.

Hoppas du har det bra, tittar in i din tråd imorgon, tänkte släcka lampan strax.
Kram💜

Känns orättvist att vakna med känslan av att ha sovit i en torktumlare trots att jag inte har druckit. Funderar på vad det beror på och tänker att det har att göra med brist på fysisk aktivitet. Det gråaste vädret nånsin gör mig så jäkla trött att jag inte orkar röra på mig. Det blir en ond spiral. I väntan på ljuset har jag beställt en stegräknare för att tvinga mig själv att åtminstone promenera överallt. Det har funkat förut, blir peppad av statistiken i den tillhörande appen - motsägelsefullt nog, är verkligen ingen ”sifferperson” annars.

Känner mig låg, funderar mycket på de senaste åren, hur mycket energi, tid och pengar jag har lagt på att missbruka. Jag hoppas och tror att det kommer en dag när jag kan lägga ner dessa grubblerier och njuta av att min tillvaro inte kretsar kring alkohol längre.

@Allegra Jag tror precis som du att det kan saknas fysisk aktivitet, det påverkar sömnen också. Sedan sker en återhämtning hos hjärnan också samtidigt. Att promenera är jättebra. Jag har en aktivitetsklocka som motiverar mig till fysisk aktivitet, är inte heller någon sifferperson annars. Vill gärna uppnå mina aktivitetsmål och känner mig så nöjd när jag gör det. Såg en undersökning där ett gäng som tränade regelbundet jämfördes med ett gäng nybörjare. De fick varsin aktivitetsklocka. Efter några månader visade resultatet att nybörjarna tränade mer än de andra och det berodde på att de blev motiverade av klockan. Det var faktiskt efter att jag läst om detta som jag köpte min klocka för snart ett år sedan, några månader efter att jag slutat dricka och började träna regelbundet. Och det funkar, det har motiverar mig och fysisk aktivitet fick mig att sova bättre.

Ha en fin söndag!💕

@Natalia & @Varafrisk , tack för omtanke! Låg däckad i influensa ett tag och halkade ut ur alla dagliga rutiner, bl a att logga in här.

Att vara nykter går bra, har gjort en handfull sociala aktiviteter och upptäckt att det är faktiskt lätt att inte dricka på middagar, konserter, festligheter m.m. Känns tvärtom som en lättnad. Dagen efter slipper jag vakna med ångest och fundera på hur jag betedde mig, om jag varit otrevlig, patetisk eller bara allmänt slirig. Senaste åren har jag börjat få minnesluckor efter bara några glas, obehagligt och ett tydligt tecken på att jag blivit ”allergisk” mot alkohol.

Mitt största problem när det gäller att inte dricka är: ångest. Skall erkänna att jag köpt folköl några gånger och halsat två stycken med ett enda syfte; att ta udden av ångestens vassa kanter. Det är bedrövligt att det skall vara så, men så är det.

Är så tacksam för de senaste dagarnas solsken, allt - precis allt, känns bättre!

Ska läsa ikapp litegrann, hoppas ni har det bra: @Varafrisk & @Natalia ! Kram❤️☀️

@Allegra Hur går det för dig? Jag har tagit nya tag för vilken gång i ordningen vet jag inte men huvudsaken att vi aldrig ger upp❤️🥰! Jag har precis som du mycket ångest och det enda som hjälper är 👿 men bara en kort stund, sen blir ju ångesten sju resor värre. Nu kommer iaf ljuset!