Hej alla!
Jag behöver bolla tankar med folk som förstår.

Jag har inga problem att vara utan alkohol och har i längre perioder valt att inte dricka alls. Jag känner aldrig ett sug efter att dricka och har inget problem att umgås med människor som dricker (till en viss berusningsgrad, haha!)

Mitt problem är att NÄR jag dricker så blir min hjärna totalt kidnappad och jag tappar omdömet i mängd som jag kan dricka. Slutar nästan alltid med minnesluckor, grov ångest som håller i sig i flera veckor och jag vill knappt gå utanför dörren.
Jag har gjort försök att kontrollera mängden jag dricker men det håller några gånger sen är det som bortblåst och jag är tillbaka i samma sväng igen.
Har aldrig sökt proffesionell hjälp och det är där jag står nu, att på riktigt ta hjälp med det här. Jag vill inte ha det såhär, jag vill inte ha det här beteendet och vill aldrig känna de här känslorna dagen efter.

Jag har en moster som är nykter alkoholist så jag har definitivt en sårbarhet för alkoholism och jag är LIVRÄDD att hamna i ett missbruk!
Tror ni att det finns en chans att lära sig dricka normalt? Eller är det bara att sluta dricka?
Jag uppskattar ett glas vin eller champagne, och gillar gå på fest och ha kul men vill göra det på ett sunt sätt och utan ångest.

Hej,
Jag har hört mycket gott om Riddargatan 1. De jobbar bland annat med att lära sig dricka måttligt. Men du kan ju testa själv att låta bli helt en längre period. När man vant sig funkar det jättebra att vara nykter även på fester och liknande. Se till att ha goda alkoholfria alternativ och njut av mat, musik och samtal istället. Det finns ju som du är inne på själv en risk att utveckla beroende när man får upprepade kontrollförluster, så att avstå är såklart det säkraste kortet. Och inte alls ett tråkigt alternativ om du frågar mig.

@Tesso Låter som jag förut och är tydligen bara en variant på beroende och missbruk. I mitt fall eskalerade det och blev oftare. Jag skulle se det som en varningssignal… Såklart hade jag försökt lära mig dricka måttligt ett otal ggr. Jag klarar inte det och bestämde mig efter senaste minnesluckan med påföljande helvetes ångest att sluta helt. Jätteskönt! Ajö till oro och ångest för min del. Sover gott, vaknar oigg. Nu hållit upp över 40 dagar och hoppas aldrig dricka igen!🥳
Prova att ta en time out i tre månader så att hjärnan blir återställd så kanske du kan fatta ett beslut grundat på hur du mår då.