Godafton från landet,
intensiv vecka (minns inte att det är annat…) med plugg, (svårt och trögt just nu), hjälpa till lite hos bebis-familjen (mysigt och roligt) samt en middag ute med min man som kom hem från sin resa. Egentligen bara bra saker och detta är absolut inget klag men däremot tycker jag det är oerhört skönt med vår, sol och att få spankulera runt lite i min trädgård vilket är helgens plan 🌷🌱
Har fått ritningar nu- till den delen av tomten som ska göras om. Kommer ju vara mitt/vårt jobb att gräva, plantera mm. Men förhoppningsvis med rätt och proffsigt tänk.
Somnade redan innan 22 framför tvn vilket var skönt men något svårt att somna om... behöver dock läsa bokklubb-bok så det blir min syssla en stund 🛌😴
Och läsa lite på forumet.
Fin helg alla kämpar! Kram

@Se klart Godmorgon!
Så härligt med din trädgård!
Det är det där med grundorken. Jag brukar likna det med ett batteri, grönt (full energi, ork), gult (energin är låg), rött (ingen energi, tömd, krasch, soffläge). Även roliga saker drar energi (och fyller på, men bara om man är i hyfsat laddat läge). Så spankulera i trädgården o bara vara lite där du mår så himla bra låter som en superladdning❣️

@Se klart visst är det underbart med allt! Jag kommer inte till landet förrän om dryg vecka- såååå sugen! Men härligt att dra längs årstaviken också! Låter spännande med ny tomtplan. Kram!

Ja årstaviken är inte dum @geggan ☀️, och vilken smart liknelse @sattva 😍. Att man behöver vara påfylld för att batteriet ska laddas… haft en jättefin helg, inte gjort så mkt som jag tänkt men istället njutit av att göra några saker i min egen takt, kommer på hur viktigt det är för mig.
Nu mot stan, härligt att stanna till måndag morgon, det är ljust och fåglarna kvittrar.
Ha en fin måndag!

@Se klart Låter spännande med tomten. Du får berätta mer allt eftersom. Har själv haft tankar kring mina rabatter men i helgen kändes som om jag varken hade lust el energi. Jag tänker att det viktigaste är mitt tillfrisknande och att ta vara på energin.
Nu går ju terminen mot sitt slut och kanske även ditt plugg. Så nyfiken på vad du pluggar😝

Ha det fint☀️Kram 🥰

Är på resa i södra Europa och hälsar på vänner som bosatt sig här. Välbehövlig vila, fika i solen på terassen, bada i poolen och äta god mat. Verkligen skönt. Har knappt tänkt på resan innan den blev av för det har varit så mycket hemma, men väl här känns det som bomull kring lite stressad själ. Lugnt och vilsamt och mycket prat med våra goda vänner.
Jag saknar inte alkohol en enda promille. Andra får gärna dricka, det stör mig inte alls, och jag älskar att krypa i säng, och att vakna utan tillstymmelse till alko-trötthet. Den glädjen kanske aldrig försvinner?
Dricker mina goda koppar kaffe, läser.
Önskar er alla en fin valborg! 😍☀️🌷
Ps @varafrisk- jag ska snart berätta om mitt plugg-projekt, ska bara bli klar! 💕

@Se klart Härligt att vara på lite varmare breddgrader. ☀️ Själv fick jag skrapa rutorna på bilen i morse, när jag skulle till jobbet. 🥶 Hela vårt matsalsbord är fyllt med diverse plantor nu. (tänkte på din första nyktra vår då) men inte läge för att sätta ut dem i växthuset ännu.

Ha det gott! 🤗

@Se klart får man gissa på Spanien? Låter härligt. Vi har vänner som vi hyr några veckor av varje år. Ett ställe som känns tryggt för flickan att åka till. Med poolen utanför dörren och havet över gatan. Underbara oliver och tomater, marknader... och nu känner jag hur jag längtar till nästa gång!

Kram!

Portugal är det @charlie! Underbar mat- grönsaker som man inte sett i Sverige sen förra sommaren. Tomater som smakar honung.
Ja du @torn- i år testar jag ju vintersådd- hr väl en 12-15 godislådor som stått ute i mkt snö sedan mars. Men sist jag spanade så hade nästan alla lådor några små groddar. Dessvärre har texten på mina pinnar snöat bort så jag känner endast igen vallmon… blir en spännande sommar!
Kram från stranden 🏊‍♀️

Jag gör ett litet nedslag innan em/kvällens hemresa. En ljuvlig långhelg med god mat, fina vänner och mycket avkoppling varvat med upplevelser och lite vandring. (Betoning på lite) Igår var vi på en lyxig och mysig restaurang med en triljard rätter samt vinpaket- medan jag körde mitt goda bubbelvatten. Jag är 100% säker på att jag drog vinstlotten, igår kväll, när jag gick och la mig- och i morse. Stekte ägg och bryggde kaffe vid 8:30 medan övriga gänget stolpade upp i olika grader av förfall.
Livet-Alkoholen, 100-0!
Kram från passionsfruktsland!

Idag blev det en ohyggligt lång dag - vara ledig= jobba ikapp. Ingen annan kan sköta min mail/projekt/slack och det är som det är. Men oj vad mina medarbetare rullar in i framtiden nu- ser jag så tydligt när jag är borta- jag är så megastolt över dem så jag nästan trillar omkull. Teamglädje och arbetslust. Härligt att det visat sig att jag gått från arg och besviken- till helt okej och sola där du står. Vänd nosen mot himlen- var kommer ljuset från? Där står jag.
Och glädjs över mycket.
Jag stretar på med mitt plugg- en månad kvar.
Jag stretar på med mina dahliaknölar som upptar hela gästtoan.
Stretar också med att prioritera mig nu- och inte familjen/barnen, för jag behöver tid till mitt nu.
Bokklubb igår, världens bästa!
Middag här hos oss imorrn så den här korta kvällen blev lite recept-inspiration och scrollande.
På lördag åker vi landet, längtar. Spankulera, min favoritgreja.
Önskar er alla en fin fredag - här är det kallt på det sätt som väcker min lust att slåss och den sover vanligen…
Kram 🥰

@Se klart Det är så himla berikande att se sina kollegor steppa upp och växa. I mitt jobb som personalansvarig såg jag hela tiden unga lovande förmågor växa in i rollen med bravur - och jag blev alltid lika glad 🥰 Och jag berättade om min glädje för dem och de blev nästan generade, men mest glada.

Och jag är också supernyfiken på ditt pluggande, men nykterheten har gett mig förmågan att hia mig, i det här fallet låta dig bida din tid. Du berättar när det känns rätt och riktigt.

Kram 🐘

Ja jag ska såklart berätta när jag kan @andrahalvlek.
Just nu pressar olika saker omkring mig på ett lite olyckligt vis- det är ”sätta igång trädgården” ihop med tänk tentaplugg. Sedan har min mamma blivit rätt krasslig av förkylning/ (går runt i släkten trots stor försiktighet) och det har gjort att vi behövt ställa upp lite extra. Inget konstigt något av dessa ting- men samtidigt blir det som en för stor gräddtårta att proppa i sig.
Bra är- att hade jag jobbat som för 1,5 år sedan hade det inte gått. Nu kan jag peta in semesterdag när så krävs. Jobbet är helt hanterbart och det är sannerligen rätt nytt i mitt liv.

Vaknade efter ett par timmar ikväll och kollade fullmåne-kalendern. Nix. En ovanlig nattvakning helt enkelt. Försöker mota bort stressen över att jag ska stå fix och representativ på kontoret imorgon kl 08 🙁
En dålig natts sömn har ingen dött av.
I helgen när jag var på landet och räfsade löv och fixade i rabatterna, somnade jag redan vid 21. Igår somnade jag också tidigt. Är trött efter våren.

Läser lite om hur man identifierar sig- som nykter. Jag dricker inte alkohol är det vanligaste jag säger om nån vill bjuda på nån sur cava.
För ett par år sen sa jag nog; ”jag tar gärna något alkoholfritt”.
Men jag gillar att de där orden. Varje gång jag gör det så slår hammaren ett extra slag i den redan igenspikade kistan.
Jag är nog delvis stolt men framförallt är det så tydligt- jag behöver inget alkoholfritt- jag behöver slippa dricka nånsin mer, tack och amen.
Jag snurrar sällan runt i orsaker till att jag drack. Jag har ett visst genetiskt påbrå, mitt drickande eskalerade i takt med att tid uppenbarade sig- och stress- och den kombon är explosiv. Flyttade till stan från förorten. Ja, flera faktorer bidrog på ett lite olyckligt sätt. När jag ser i backspegeln tänker jag att det varit en del av mitt liv, men inte mitt liv. Och det enda jag fokuserar på- om något- så är det känslan av FRI. Jag har inte tid att dricka, blir otålig när folk vill sitta och babbla och öppna fler flaskor. Där slutar det vara umgänge för mig. Jag vill GÖRA saker ihop med vänner. Att laga middag och äta ihop, länge- det gillar jag verkligen. Men sen. Tack- kan vi gå en promenad eller spela ett spel?
Inget av det jag skriver är nytt, men jag hör ju till de som går tillbaka, morsar på den jag var- en person jag tycker mycket om men som hade väldiga problem att hantera drickandet. Nu slipper hon det.
Mina promenader kring alla dessa uteserveringar med gubbs och gumms i varierande fräschör lockar mig föga. Jag är alltid påväg nånstans när jag passerar dem. Hem och ge katterna mat, städa inför städerskan, hämta nåt barn som behöver extra gos. Kanske blir det annorlunda om några år, men jag njuter av att vara igång. Sen vilar jag som vanligt på kvällarna. Klockan 20-21 är min hjärna helt dränerad.
Därför passar det lite dåligt med vargtimmen här. Men ger mig å andra sidan några minuter till reflektion.
Läser Liza Marklunds nya deckare nu- bra! Bokklubben tarvar svårare titlar och det är kul och utmanar mina hjärnceller. Vår vänskap har byggt sig stark under åren.

Min tenta-utmaning är svår. Jag kämpar kämpar kämpar allt jag kan.
Men den 15 juni åker jag till landet och blir kvar. Två månader varav iallafall en hel månads semester. Kanske blir det en till lite senare i höst. Ledig ska jag vara massor i år. Hoppas också att jag ska slippa något nytt ”spännande” uppdrag. Är så nöjd med mitt- här och nu.
Kram alla fina 🙏

Idag passerade jag återigen alla dessa uteserveringar - inget fel med dem men. Så mycket misär också, som inte syns. Jag vill vara i verkligheten, behöver inte tröst bara för att liksom leva! Vi är inte gruvarbetare i England på 1800-talet med sotlungor. Vi är friska, sköra, starka mätta. Ibland med kriser och katastrofer långt värre än sotlungor. Då får man hålla i sig, trösta och tröstas. Eller ångest och oro. Är ju helt verklig smärta. Men det här ”unne säj” som Gulletussan säger. För att det är en jobbig tisdag. För att arbetsdagen är slut. För att man grälade med mannen eller för att solen skiner eller det regnar eller är molnigt.
DET är bedrövligt, att dricka så. Som att sudda bort konturerna i tillvaron.
Nu: Plugg!

@Se klart Visst är det så, man finner tusen anledningar att ”unna sig” men vad får vi för det sedan! Skit och helvette! Nä vi lever i nuet och får glädjen genom nykterheten. Det som inte känns bra lär vi oss att bearbeta och det är vackert!❤️

Kram

@Se klart Det känns lite fint att vi båda just nu har valt att växla ner på jobbet. Och att det kanske är precis vad vi behöver nu i livet. Du får tid för sommarhus, odling och barnbarn ❤️ Jag får tid för min lilla valp och till nästa år mina flytt-till-hus-planer. Jag finner själv en ro i att göra ett bra jobb, slippa ta ansvar för helheten, kunna stänga av datorn när arbetstiden är slut, och kunna be om ledigt utan att tänka på hur saker ska lösa sig. Fördelarna är enorma.

Jag är oerhört tacksam att jag fick den här möjligheten att växla ner, med tanke på mina tidigare sjukskrivningar. Jag vill hålla ett bra tag till, både yrkesmässigt och privat.

Kram 🐘