Jag är ny här och är glad att jag hittat detta forum då jag idag har bestämt mig för att helt sluta dricka alkohol. Jag har tappat kontrollen över mitt drickande, och det har pågått flera år. Jag känner mig dock väldigt orolig för hur jag ska klara det. Jag funderar på att gå ut med det öppet för familj och vänner, berätta och mitt problem. Någon som har erfarenhet av detta?

@mitt-nya-liv
Hej o välkommen hit.
Det är bra att du tar tag i detta problem innan det går för långt.
Det kan vara bra att berätta för familj och vänner men problemet är att de inte kommer att förstå fullt ut.
Ha kontakt med folk på detta forum och gå med i en aa grupp då träffar du människor som verkligen förstår hur det är.
Jag själv höll mig nykter i nästan 8 månader med hjälp av aa. Gjorde tyvärr ett snedsteg sedan jag trodde jag kunde dricka normalt igen men jag hade fel. Får nu börja på nytt. Allt e bättre utan A. du kommer att känna dig piggare och gladare. Det är tufft men det går.
Ta hand om dig

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Anledningen till att jag vill berätta om det är att jag tror det blir lättare att lyckas. Alla kommer såklart inte förstå, men jag sätter lite mer press på mig själv och jag går ut med problemet.

Återigen tack, och var rädd om dig.

@mitt-nya-liv Hej!
Öppenhet med mina nära och kära har varit en nödvändighet för mig i min nykterhet just för att dem får en nya förståelse för ens beroendeproblematik
Och att jag kunde andas ut själv
det blev ingen mörk hemlighet längre där min alkoholism kunde gro
och öppenhet gentemot mig själv
Jag har beroendesjukdomen och kan där av inte dricka som människor som inte har beroendesjukdomen kan
Det har också varit en lättnad för mig
Heja dig! 💪💪💪

@mitt-nya-liv Det kan vara skönt att de närmaste vet, tycker jag. Då är det också svårare att börja igen, som du skriver. Däremot hade jag inte lust från början att berätta för precis alla, inte nu heller. Om jag berättar så kommer det mer när det passar in i någon situation.