@Tropa tycker det låter som om vi är lite lika i vårt drickande, jag får också sjuk ångest och sömnsvårigheter. Drack ju hela helgen och nu kryp I hela kroppen, svettas och mår illa. Svårt att äta också fast jag vet att det blir bättre då

@Mandalina fattar 💯
Alkoholen gör en sjuk i hjärnan. Förgiftar och stänger in en i ett fängelse.
Hoppas du snart kan jobba igen!
Jag är 35. Jobb, just köpt hus. Livet rullar på snabbt. Måste sluta dricka så jag kan hatera livet. Har noll ork kvar efter jag hällt i mig alla mängder

@Tropa jag är 50+ och separerad med stora barn. Har alltid gillat alkohol men har accelererar senaste åren. Hade precis som du en sambo som också drack lite för mycket men inte så hejdlöst som jag. Jag orkar inte heller längre, framförallt allt inte ångesten och att knappt våga visa sig efter en helg. Nu kämpar vi på och fixar en sund och nykter sommar

@Mandalina kände av den känslan lite med. Blev bara ett möte med. Var inte mottaglig då heller.
Men tänker det positiva kanske överväger det negativa.
Vi får se. Tycker också detta forum är toppen. "kul" att vi är på samma startsträcka inom nykterheten också.
Skönt med ett bollplank!

@Tropa känns bra redan nu att ha hittat någon som är på samma resa. Första utmaningen blir väl ytterligare en långhelg som kommer men jag har redan nu slängt ut en fråga om att åka och fika hos en bekant. Bra att boka sånt man behöver ta bilen till tänker jag. Har ju också hund så långa promenader ska det bli. Vad är din plan för att låta bli? Har iallafall lyckats peta i mig lite lunch nu och det känns något bättre😊

@Mandalina @Tropa Vad fint att ni hittat varandra. Jag har snart avverkat mina tre månader och mår jättebra på alla vis! Har fått mycket stöd och insikter här. I början förstod jag inte riktigt hur Forumet funkar, trodde man skrev till ”alla”. Men många håller sig bara till sitt eget forum. Så om ni siktar på alkoholfrihet kan det vara bra att ligga i just den gruppen. Där får ni fler kommentarer och stöd från folk som har samma mål och sådana som lyckats sedan pr tillbaka.
Om ni vill kan ni be admin flytta era trådar dit eller starta nya där. Men obs man kan ha sin tråd var man vill, så detta är bara ett tips utifrån min erfarenhet. :)
Lycka till hursomhelst. 🙏🏻🥰

@Tropa Hej, vill bara säga att själv upptäckte jag att jag fick så mycket mer och bättre vila när jag slutade dricka. Helgerna blev verkligen återhämtning istället för att kämpa med att vara bakis. Och om jobbet är för stressigt kanske det behöver ändras på sikt?

@Mandalina ja!
Perfekt ju. Bilen kan bli lite en räddning ibland 😅
Ne jag vet inte... Mår fortfarande sisådär sen helgen. Blev två hårda dugn fre, lör.
Ska försöka ta det lugnt. Men ledigt ons-sön blir lire utmaning. Bokat upp badminton sön iaf. Alltid nåt. Också sagt till sambo att jag ska vara nykter.
Hade sex vita v tidigare i våras. Så han är inte helt främmande. Men han tycker nog det är lite tråkigt. Men han vill ju inte heller ha ett ångest moln - vrak här hemma. Så han borde inte tycka det är så tråkigt. Han kan få dricka själv. Lärt mig inte tycka det är jobbigt så länge han håller det på en "normal" nivå. Vilket ändå är skönt.

Och med tanke på flytt känner jag att jag måste hålla mig nykter för att orka. ALL min energi går åt att läka från helger numer.
Ska göra en stor flytt från sthlm till Dalarna

@Tropa försök tänka att det bara är en natt och att du förhoppningsvis får sova bättre nu. Jag lyckades iallafall sova rätt bra i natt. Har det sen gått en hel vecka så kommer nog allt det värsta med ångest vara över. Regnar det hos dig också? Jag ser framemot en regnig dag och sen bara kolla tv ikväll och lägga mig tidigt och låtsas att det inte är långhelg. Något jag tycker kan vara bra efter riktigt jobbiga nätter är att tvätta lakan och byta rent i sängen, tror lite därför jag sov bättre i natt.
Kan du lyssna på någon podd och koppla bort och bara överleva dagen? Imorgon mår du bättre igen🤗

@Mandalina jo det är väl så. Bara att låta dagar gå o låta hjärnan vila o återhämta sig.
Det regnar. Faktiskt lite skönt :))
Lyssnar en del på alkispodden. Lyssnat på den?

@Mandalina även skaffat en app i telefonen som räknar nyktra dagar. Väldigt skön att ha på startskärmen.
Ikväll blir det hämtpizza och slapp i soffan. Helt utmattad fortfarande efter den senaste tiden.
Kanske tränar imorgon. Ändå bra att aktivera sig. Hoppas du får en skönt kväll Mandalina😊