@Amanda L
Hej! Det går bra tycker jag. Fortfarande lite ångest som hänger kvar.. Ont i mage och hals. Inte så konstigt efter sådana mängder rödvin. Känner mig motiverad att verkligen hålla mig nykter. Dessutom så hände något väldigt tråkigt idag. En nära väns anhörig har gått bort, 47 år gammal. Många hälsorelaterade problem som kom av alkohol och droger. Alldeles för ung och han hade hållt sig borta från droger i många år, gick på metadon. Men tror aldrig han kunde ge upp alkoholen. Jag vill INTE hamna där.. hemskt.

@Amanda L Ringde faktiskt alkohollinjen, men satt lite illa till så jag kunde inte prata så länge när dom ringde. Men dom fick spara mitt nummer och jag fattade som om dom skulle ringa igen. Eller så ringer jag. Kan vara skönt o prata av sig också. Har pratat med ett par nära anhöriga också om mina problem. Känns lättare så..

Nästa stora utmaning blir en 4h flygresa om ett par veckor.. Utan alkohol för att döva panikångesten över att sitta instängd utan kontroll. Ska faktiskt ringa vårdcentralen och be om sobril istället. Vet att det inte är någon lösning men jag vägrar få panik på flyget. Behöver den livbojen ändå just nu. Tänker hellre ett par sobril än en massa wisky.
Förstår att det är lätt att bli beroende av benzo också men .. pest eller kolera just nu om jag ska våga flyga.

@Kenneth78 Vad bra du jobbar på! Visst är det bättre med några tillfälliga tabletter än att dricka alkohol igen.
Bra om du försöker få tag på alkoholrådgivarna igen. De kanske också har lite fler tips om hur du kan göra.
Sorgligt med din väns anhörige. Och en tankeställare. Det ÄR ju faktiskt farligt att missbruka, att dö vid 47 är ju alldeles för tidigt.... Men vi kan förhoppningsvis rädda oss upp ur alkohålet.
Du har börjat bra i alla fall. Att ta tag i det är ju steg ett. Heja! :)
Och fortsätt skriv. Det hjälper.

Rekord i återhämtningstid..Trodde det skulle vara över efter 3 dagar. Idag har det gått 5 dagar sedan jag hoppade av alkoholen. Vaknade med ångestkänslor, hjärtklappning som höll i sig över halva dagen. Nu ikväll har jag äntligen börjat känna igen mig själv och min kropp. Var det värt det här? Nej.. Har tänkt så mycket på vad alkoholen egentligen ställt till det i mitt liv. Det har hindrat mig från att vara den jag egentligen vill vara. Så många helger den har förstört som jag istället hade kunnat göra något vettigt istället för att ligga bakfull med ångest. Tankarna skapar ångest över vad jag gjort med mig själv under alla år. Men jag vet att jag måste se framåt, ta tag i mina känslor och börja hantera dom utan fly dom med hjälp av alkohol. Läste någon som skrev att man kan se det som man är allergisk mot alkohol. Det tar jag åt mig, jag är allergisk mot alkohol och tål det inte. Jag är samtidigt rädd att när jag återhämtat mig psykiskt och fysiskt efter denna hemska abstinens så kommer jag tro att jag kan dricka kontrollerat igen. Och det kan jag säkert en gång.. kanske två eller tre gånger, kanske 10 gånger. Men så småningom kommer jag hamna här igen och det vill jag inte.

@Kenneth78 Just därför är det så bra att du skriver här. Skriver hur du tänker och känner. När man skriver tvingas man liksom sätta ord på obehaget. Och du kan gå tillbaka och läsa din tråd när du vacklar. För det kommer du att göra. Det enklaste receptet: Ta aldrig första glaset. Det första glaset bestämmer du, sen bestämmer alkoholen.

Kram 🐘

@Kenneth78 Så duktig du har varit! Jättestarkt att du höll ut!!!
Dåtiden kan vi ju inte förändra (så många söndagar som bara slängts bort, men men…) Du kan ändå forma din nutid och framtid!
Börja med tre månaders nykterhet.
Börja nysta i de små sakerna, sömn, goda vanor, träning, vänner. Det som du vill ska fungera.
Jag tror också att när folk trillar dit efter lång nykterhet så handlar det noginte alltid om att de är så sugna på att dricka, utan det kanske går för bra. Man börjar glömma hur det var. Man inbillar sig att man klarar att dricka . Det är nog då gemenskapen behövs. Exempelvis bolla den typen av tankar här eller kanske hos AA. Där det finns folk med erfarenheter.
Så vägen är inte utstakad, du kan klara det hela om du bara förbereder dig.
Du har ju kommit långt på dessa fem dagar!!
❤️🙏🏻❤️🎉🎉🎉

Hej!
Det går framåt skulle jag vilja säga. Känner inget sug efter alkohol och känner att både kropp och psyke mår bättre för varje dag som går. Jag är nog på väg till den nivån att jag snart kommer tro att jag kan dricka kontrollerat igen. Men denna gång ska jag inte lura mig själv. Ska verkligen försöka hålla ut dom 90 dagarna som jag lovat mig själv.

@Kenneth78 Å, det låter jättefint! Låt inte lura dig ( det är tydligen vanligt) Men läs då dina första inlägg här och påminndig om allt elände som följer. Du kan läsa mitt också och flera andras för den delen…
För den alkoholberoende är ett glas för mycket och tusen för lite.
Inte värt att riskera hamna där igen.
Så bra jobbat hittills! ❤️🥳

Nästan 3 veckor..sedan återfall. Inte överdrivet denna gång. Inget två eller tre dagars race med alkohol. Kände ett begär att bli onykter. Släppa alla hämningar och bara få vara för en stund. Har inte gjort bort mig. Druckit "kontrollerat'. Men ändå i min ensamhet vilket jag vet inte är sunt. Tar det ändå som ett steg framåt och inte bakåt. Druckit måttligt och inte gjort bort mig. Kommer inte dricka mer denna helg.

@Kenneth78 Ibland ger det motsatt effekt att återfallen inte blir så allvarliga. Då får alkoholdjävulen hopp om livet. Återfall händer, men det är viktigt att man fejsar sanningen och inte försöker förklara bort det. Om man okejar återfallen kommer de allt tätare. Tyvärr. Du måste hitta andra sätt att koppla av. Själv längtar jag hem till badkaret på samma sätt som jag tidigare längtade hem till fredagsvinet. Jag badar varje kväll - vissa dagar bästa stunden på dagen 🥰

Kram 🐘

@Kenneth78 Återfall är aldrig ett steg framåt, tyvärr. Det kommer nya dagar då du behöver komma bort, stressa av, etc och då kan det lätt hända igen.
Försök att hitta andra sätt, skapa andra vanor så att inte alkoholen blir ett alternativ.
Det är inte alltid lätt, men tycker du klarat dig jättebra hittills. Tänk på allt du vunnit och försök vara nykter en längre tid igen.
Då kan du bli fri från beroendet som ju vaknar till varje gång vi dricker.
Jättefint att du fortsätter skriva, allt tar tid, men vi stöttar varandra. :)

Hej, ni har rätt i det ni säger. Jag försöker förstå varför jag vill dricka. Känns inte som det handlar om ett beroende för min del. Jag har ett självdestruktivt beteende och har av olika anledningar svårt att acceptera mig för den jag är. Tror jag dricker för att straffa mig själv på något urbota korkat sätt. Måste försöka acceptera att jag är den jag är och börja älska mig själv för den jag är. Går hos psykolog och gör lite framsteg ändå. Tror jag förstår varför, men har inte hittat rätt verktyg till förändring än. Alkohol är absolut ingen väg framåt, så mycket förstår jag. Ska göra ett nytt försök att hålla ut minst 90 dagar.