@Ishavet
Tack för tipset! Otroligt intressant. Jag blev påmind om ett par viktiga saker. Och kände att jag blev stark i mina egna värderingar och beslut angående alkohol.
Detta år har jag provat att smaka på alkohol vid några få tillfällen. Och ett tillfälle var obehagligt. Jag träffade en
kvinna som blivit änka. Jag var vän med hennes man. Hon bjöd på champagne. Kände att jag inte kunde säga nej just då. Jag har ätit middagar med dem båda vid flera tillfällen. Och någon alkohol serverades inte tidigare, då min vän ordnade middagar, för flera gäster.
Jag fick se henne i nytt ljus. Vet inte om hon har problem, annat än att hon gav mig ett vädjande sätt "drick med mig" för "jag kan ju inte dricka själv". En kvinna som är äldre än min kära mamma. Det var ett beteende som fått mig att inte underhålla vår kontakt. Det är inte alls ok att andra häller upp alkohol och förväntar sig att man ska dricka. Jag visste att jag hade ett val, men jag tänkte att det går bra. Och visst gick det bra. Jag sa "nej tack inte mer nu", när hon ville fylla på.
Min pojkvän dricker ibland, ytterst sällan. Jag provade att smaka på ett väldigt gott vin och blev påmind om att bara smaka och inte mer.
Men eftersom jag har en känslighet för alkohol, som en slags allergi samt adhd och bipolaritet så lirar det helt enkelt inte alls. Jag har blivit väldigt sjuk i hypomaniska skov, i yngre år. Där vill jag INTE hamna i igen.
Jag har avstått från alkohol i 12 år. Inte en droppe, tills jag provade smaka detta år.
Nu återgår jag till nolltolerans. Då jag inte vill spela rysk roulette.
Lite för mycket. Och alkoholen kan trigga ett hypomaniskt skov.
Stort tack till dig för länken.
Och tack till mig själv för reflektionen.
Kanske den viktigaste jag gjort på länge
Bra att jag läser vidare här. Påminnelser är det bästa.
Tack tack tack!

@Självomhändertagande vad spännande att läsa om din resa! Jag tror det är helrätt att välja total avhållsamhet. Och som de avslutade radioprogrammet med ”less is better”. Alltså, hur lite du än dricker så är det bästa att du dricker mindre. Ur ett hälsoperspektiv. Kul att du blev inspirerad! Heja dig!!