God morgon! Ha är ny här i kaffestugan. Inte druckit på 1,5 månad nu, tack vare Antabus. Tar 100 mg varje morgon, så varje dag säger jag: nu ska jag inte dricka de närmaste 2 veckorna! Lite skillnad mot ”en dag i taget”. Men nu tar jag min sista Antabus och om två veckor ska jag lära mig dricka kontrollerat. Jag får då Naltrexon som stöd. Redan nervös… hur kommer det att gå?! 😬

@Woman52 Välkommen in i stugvärmen! Jag räknar dagar och är på 39, typ samma som du?
@Natalia Tack för att du frågar. Den där ensamhetskänslan är inte helt logisk. Jag har lite ”nära” till den om du förstår vad jag menar. Jag har inte berättat för någon irl om att jag slutat, bara min man. Han pausade med mig i början men väljer nu en måttlig konsumtion (han har haft minst lika hög konsumtion som jag tidigare). Rimligt beslut men jag är egoistisk och önskar att han kunde sluta dricka hemma.

Godmorgon @Påvägmothälsa!
Glad att se dig här på kaffe idag 🙂
Du har gått igenom något specifikt och många upplever lite likt dig en period därefter. Hur länge är förstås varierande men inte ovanligt och jag är glad att du har stöd i läkeprocessen, i känslorna och tankarna du möter. Men glöm inte att ha tilltro till att du sakta men sinom tid ska kunna få landa i igen i ett bättre mående än vad som upplevs just nu ❤️

Själv är jag förövrigt glad att jag inte köpte några enheter igår! Har en skön morgonstund på balkongen. Härefter ska jag på ett möte och sedan på träning. Ska avnjuta vädret på ett eller annat sätt och fortsätta att beta av åtaganden.

Önskar en fin dag ☀️

@Loppan jag begriper det och tycker inte att det är egoistiskt att tänka så.
Det blir förstås komplicerat då ni bor ihop och du har ett besvär och är i början av avhållsamheten. När du känner dig mer stabil i nykterheten kanske det inte längre behöver kännas påfrestande för dig att han eventuellt tar nåt glas men det kanske kunde vara en bra deal att han låter bli att dricka just i hemmet iaf under en period?

@Natalia @Loppan @Woman52 @Källarmannen @prinsessa Så härligt att det är fullt och mysigt runt fikabordet! Ja Natalia, jag håller med om att tro på sig själv och sin förmåga är så viktigt. Ibland svårt. Jag tar en dag i taget men lyfter blicken allt mer och det känns härligt. Idag är det soligt igen och kaffet smakar utmärkt. Jag följer upp en nykter tisdag med en nykter onsdag. Välkomna att haka på😊

@Påvägmothälsa Vilken härlig bild du ger av oss allihop runt ett fikabord! Jag ser den tydligt framför mig. Vi håller våra kaffemuggar med båda händerna som i en mysig amerikansk julfilm. Bra känsla för dagen!
@prinsessa Var rädd om dig i stressen och glöm inte att ta paus!

Sitter på balkongen och njuter av förmiddagskaffet. Idag känns det verkligen som att det är sommar!

Reflekterar över hur det var på förmiddagarna tidigare, när jag nästan alltid druckit kvällen innan… minns hur jag kunde ha tung ångest en hel dag över att jag tydligen pratat 45 minuter med en kompis i telefon kvällen innan, men inte mindes samtalet eller hade någon susning om vad vi pratat om en helt vanlig tisdagkväll.

Njuter av att slippa sånt!

Önskar er alla en fin onsdag i solen!

@Woman52 Ja kontrasterna mot en morgon efter en nykter kväll är stora, och bra att hålla i minnet. Min sömn blir mycket bättre också när jag inte dricker. Idag är det torsdag och den första juni. Sommarmånad. Jag vaknar och mår bra efter en nykter onsdag. Jag är ledig men har en del vårdbesök så jag är uppe och rullar igång dagen. Det nybyggda kaffet smart utmärkt och solen skiner idag också,men det är lite svalare. Önskar er en bra dag!

Lunchrast i solen ☀️

Var och lämnade blodprover i morse, ASAT, ALAT, MCV och MCH, samt PeTH.

Att PeTH är noll vet jag, det har det varit i några veckor nu, var 0,8 i april. Ska bli spännande att se hur MCV hamnar… har legat högt i många år pga långvarigt alkoholmissbruk.. För labben har jag inte kunnat smussla med mitt drickande… 😉

Ha en fin dag alla! 🤗

@Woman52 Fint med ännu en bekräftelse på att du är på rätt väg! Här en solig men sval fredag inför en efterlängtad helg. Veckan har varit fylld av bra balans och jag har lite energi kvar. Bjuder på min partners nybakade bröd till kaffet, varsågoda !

Godkväll!
Ibland önskar jag att jag åt godis eller snacks, det hade kunnat va ett trevligt inslag ikväll men nä. Chokladglass kan gå ner då o då men är inte sugen på det heller. Ska nog bege mig till affären för jag vill ändå ha nånting trevligt att äta ikväll känner jag. I övrigt ska jag hänga med kissarna och kika på serier i kväll med ett och annat avbrott på balkongen. Skön luft. Imorgon vill jag vakna pigg och leva som jag vill. Enheter förstör den fulla möjligheten för mig. Just idag lever jag inte som jag vill pga enheter igårkväll. Jag mår kanske inte rent dåligt men förstås lite mer energisänkt och omotiverad idag. Lika onödigt var gång att förstöra den härliga energin det annars numer goda måendet. Jag hatar enheter. Eller hatar snarare att ha ett beroendebesvär. Men vill inte diskutera mina tankar kring det mer ingående än så just nu. Fokuserar på att välja glädje och att njuta av tiden och ikväll väljer jag nykterhet för att kunna leva i enlighet med hur jag vill kunna spendera dagen och må imorgon.

Önskar en skön kväll ❤