@Dempan Ha en fin helg! Och ja, du har rätt. Ang detaljerna som gjorde dig glad förr. De kommer att dyka upp mer och mer :) Nu när hjärnan börjar komma till ett mer normalt tillstånd kommer du att kunna glädjas åt allt möjligt som du inte kunde se eller känna på grund av alkoholdimman. Finns förklarat i Tänka klart av Annie Grace om du vill läsa mer. Hur som helst: Ha det bra!❤️🙏🏻❤️⛱️

Hej, känner precis igen det där med detaljer som gör en glad. Små bubblor av tacksamhet som dyker upp och glittrar. Det började för mig med efter ett par alkoholfria veckor och fortsätter fortfarande såhär tre år senare.

Vad härligt att höra att ni känner igen er! Det är fantastiskt att höra att det faktiskt är en grej, att man uppskattar och känner glädje på ett helt annat sätt 🙏 Skönt att det är så flera år utan alkohol också 😍 Tänkte bara meddela att mina vänner åkt hem nu och jag drack alkoholfritt hela kvällen, hade såååå kul!! Och att Sverige vann eurovision gjorde ju kvällen såååå mycket bättre! Känns som ett nytt liv, känner att jag är så glad att jag slipper vara bakis imorgon ❤️🙏 hoppas ni haft en trevlig lördag 🥰❤️

Du skriver att det kommer bli tufft när det blir varma fina dagar, och att åka på resa utan att dricka. Vill du ha sambon kvar, spola kröken, thats it. Vill man då går det, så är det bara! Jag är 50 har druckit sen jag var 13, första gången, på slutet blev jag en idiot i fyllan, behöver man alkohol? Nä definitivt inte. Dricker man, då tar man konsekvenserna av det, alkohol passar inte i alla människor. Jag har varit på flera firmafester nykter, har inga problem med det. Man har alltid ett val, antingen vinner man det ena och tappar det andra, valet är svårt, men valet är ditt och endast ditt. Lycka till med din alkoholfrihet, du kommer lyckas, tänk på otroheten som jämförelse, du skulle aldrig vara otrogen nykter, men full?

@Ingesmart hej! Det är ingen fara att vara hård och rak, men samtidigt har jag ju bestämt mig för att sluta med alkoholen 🤗 Man måste ju få erkänna att det blir tufft ibland, det är bara mänskligt tänker jag. Det är just därför jag vänder mig hit till forumet, för jag vet att många fler förstår vad jag menar. Men än så länge har jag njutit av alkoholfria alternativ och haft superkul trots att det varit varmt.

@Dempan Jag tycker det är bra att du planerar inför det som kan bli tufft. Då blir det ju lättare att handskas med situationen. Precis som du gjort hittills. Alla dagar är inte lätta, men vi vet ju att det går. Och oftast bättre😎

Oj insåg nu att jag bara läste ditt första inlägg, men bra att det funkar än, kämpa på det blir bara lättare och lättare, och man har ett mycket bättre liv utan giftet. Du fixar det säkert, bara man har rätt inställning, så går det.
Jag ser fördelarna så här, jag vet vad jag gör och vad jag säger, jag kan kontrollera allt jag säger och gör, jag har aldrig bakis, jag är "alltid redo" om jag skulle behöva ta bilen till något. Det finns goda alkoholfria alternativ, men jag har knappt druckit det. Helgen efter påsk drack jag tre alkoholfria öl, men de tre var då så dåliga, så kolsyrat vatten är bättre. Kämpa på så går det fortsätt så =)

Hej alla kära vänner! Hoppas ni mår bra och har lyckats njuta av ert nyktra liv! Jag känner att jag måste vända er till er, jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. En sak som jag inte berättat tidigare är att jag är diagnostiserad med OCD (katastroftankar och tvångshandlingar), förmodligen stärkt av alla galna fyllor jag gått igenom i mitt liv… Iallafall, nu visar det sig att jag är gravid 😭 enligt clearblue så blev jag befruktad för 2-3 veckor sen, förmodligen v 19. Jag och min sambo har längtat efter det här, men min OCD är heeelt galen nu och tänker att ”TÄNK om jag har råkat varit otrogen den där gången den 21 april och någon annan är pappan” pga minnesluckor (trots att jag minns det absolut mesta). Och TROTS att jag fick min mens 5 dagar senare, alltså den 26e april så låter inte min hjärna mig att njuta av den här efterlängtade graviditeten!! Får nästan tvång på att göra abort, trots att jag VET att min sambo är pappan!! Dom veckorna jag är beräknad att vara befruktad är dom veckorna vi verkligen försökt, men ändå låter inte min hjärna mig att bara njuta!!! Pga en snefylla med lite minnesluckor… har aldrig varit orolig över det innan, men nu helt plötsligt så föreställer jag mig en massa sjuka scenarion nu när jag äntligen är gravid?! Jävla äckel alkohol, ska aldrig mer ta en droppe av den skiten!! Jag har velat ha barn såååå länge, och nu äntligen är det dags men nej då ska alkoholen såklart ha en negativ påverkan!! Fyfan, far åt skogen alkohol och OCD säger jag bara. Är det någon mer här som blivit gravid och haft samma känsla?? Jag känner att vi kan lika gärna ta ett faderskapstest och det visar att min sambo är 100% pappan, så kommer jag ändå inte kunna lite på det! OCD biter inte på dom mest logiska argumenten, och att alkohol spökena kommer och ställer till det gör det ju inte bättre,… usch, vad ska jag göra?! Snälla, dom mig inte! Jag är gravid och helt hormonsting och kan inte tänka klart för fem öre!!

@Dempan Andas, andas, andas. Och sov på saken. Imorgon tänker du klarare.

Jag har ingen erfarenhet av tvångstankar, men jag vet hur jag försöker förhålla mig till orostankar. Jag försöker resonera med mig själv. ”Jag ska inte tänka på detta just nu. Imorgon när jag sitter på bussen till jobbet får jag tänka på det. Inte annars.”

Sen skulle jag haft en fortsatt inre dialog. Rabblat argumenten ”bevisen” för att din sambo är pappa. Rabblar argumenten mot. Vilka väger tyngst? Sen skulle jag tagit ett beslut. ”Nu har jag bestämt mig för att så här är det…”

Jag hoppas bebben är jättelik sin pappa 🥰 Varmt grattis till er båda!

Kram 🐘

@Dempan om du fått mens efteråt kan du ju knappast ha blivit gravid innan???
Du kan ju också kontakta BVC och fråga för säkerhets skull.
Finns det något som kan få dig att släppa alla katastrof tankar? Antar att du pratat med någon om detta tidigare?
Sen kan det ju vara att du bara är gravid. Många blir superkänsliga. Jag kunde knappt läsa tidningen. Började gråta om det så var en katt i Mongoliet som blivit påkörd.
❤️

Ja jag tänker heeelt ologiskt just nu!! Jag var på ett tidigt ultraljud då jag haft såna smärtor och har opererat bort blindtarmen så var tvungen att åka in på koll. Där kunde han se att hinnsäcken var 3,9mm och han beräknade mig till vecka 4+4 ungefär. Men han sa givetvis att det kommer fastställas ordentligare senare när man kan se fostret med mera. Så alltså blev jag befruktad för runt 2 veckor sen då, och det är ju helt omöjligt att jag blev gravid i april. Hade ju också mens efter snefyllan så det går ju bara inte att någon annan är pappan. Frågade gynekologen om det kunde skett i april och han sa ett absolut nej!! Men ändååå så bråkar min hjärna med mig!! Vet inte om det är hormonerna?! Och det är första månaden som jag och min sambo aktivt försöker, och han har ”skämtat” flera gånger när jag sagt att det är helt sjukt att på första försöket händer det?! Så har han sagt ”ja om du inte låg med någon den 21😉” alltså hallå?! Schyst att ge din gravida sambo katastroftankar och det är svart på vitt han som är pappan, men Fyfan hjärnan samarbetar inte ALLS!! Ska prata med min psykolog idag, håller ju på att göra KBT mot OCD! När jag slutade dricka så kände jag att det var dags att ta tag i det också, så får se om hon har några tips! Kommer aldrig mer röra alkohol! Får inte ens njuta av min första graviditet, kommer bara en massa katastroftankar kring alkoholen… kram på er! Är helt hormonstingd just nu och kan inte tänka riktigt klart ❤️

@Dempan Fint att du har någon att prata med. Låter ju som heeelt onödiga tankar.
Pröva att ta en lång promenad varje dag eller träna på annat sätt. Bra att fokusera på något annat.
Nu vet vi ju också att just hjärnan behöver motion mest av allt (konstigt nog) men så är det tydligen. Önskar dig allt gott!
Försök glädjas åt barnet. ❤️❤️❤️

Ja det är ju helt onödiga tankar! Graviditeten kom lite som en chock, trodde inte det skulle gå på första försöket och var helt inställd på mens, så jag måste nog bara landa lite i det ❤️ Jag vet ju att min sambo är pappan, jag har inte varit med någon annan oavsett vad min hjärna försöker övertala mig till! Det är nog bara OCD:n som kickar in och spökar som vanligt, i samband med alkohol spöken vilket gör det alltid värre! Men en sak är jag så glad över, bebis kommer mycket lägligt eftersom jag påbörjat min nyktra resa, och nu när jag vet att jag är gravid så är tanken på alkohol inte ens lockande! Så det är otroligt skönt! Tack för erat stöd ❤️❤️❤️

@Dempan Säkert gravidhormoner som stökar till det rejält för dig samt OCD. Massor av olika hormoner kommer igång på olika sätt. Bra att du ska prata med din psykolog och det kanske hjälper lite att vi på forumet klart och tydligt ser vem som är fadern efter det du berätta för oss. Inget annat är möjligt men det vet du.

Jag såg en artikel och klipper in här ”Med en ny app, Mom2B, som tagits fram av Alkistis Skalkidou och hennes team i Uppsala på Kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset och Institutionen för Kvinnors och barns hälsa vid Uppsala Universitet, undersöks kvinnors mående under graviditet och barnafödande på ett nytt sätt.

Kvinnan laddar ner en app till sin mobil och svarar på frågor om hur hon har det på olika sätt. Appen kan också registrera hur mycket kvinnan rör sig (inte var) och deltagaren kan spela in sin röst vid flera tillfällen. Målet är att hitta mönster som kan hjälpa till att förutse vem som håller på att bli deprimerad. Tidiga insatser gör i regel att måendet kan förbättras snabbare”. Teamets beskrivning av appen och hur studien går till finns här https://mom2b.se/

Tyckte det lät väldigt intressant och pålitligt då det är på Akademiska sjukhuset som studien görs.

Grattis till graviditeten som ni längtat efter❤️. Det kommer att blir bra och det är bra att du tar hjälp och inte går med detta ensam. Kram🌞❤️