Hej alla!
Jag startade programmet för drygt en vecka sedan och har just satt upp mål som jag ska ta tag i. Det var som att komma hem, att läsa era trådar! Men jag tycker det är svårt att navigera i forumet, ibland står det t ex ”1 nytt inlägg” men inte på alla trådar (och jag har ju inte klickat på alla trådar), har ni något tips på hur man tar sig an forumet på bästa sätt?
Har också sett att många tipsat om Rebecka Åhlunds bok, jag har börjat läsa den och känner mig inspirerad!
Jag berättar gärna mer om mig själv så småningom, ville bara starta en tråd just nu för att komma igång och hitta några att prata med. Är 43 år, har 2 barn, vardagsdricker för mycket för att få ”guldkant” i tillvaron.
Ha en fin dag!

@Villmåbra79 Hej och välkommen! Forumet är lite bökigt tycker jag med, man får ofta ladda om sidan, i alla fall i mobilen. Jag vardagsdricker också, har mycket runt mej sen en tid tillbaka, en hel del oro och så. Har svårt att ta med mej min övertygelse på morgonen när jag känner ångest att ”idag får det bli fritt från alkohol” till eftermiddagen. Blir någon öl, gärna vin till maten. Men jag jobbar på det, skall inte ge upp💪 Att läsa andras trådar ger mej styrka också. Ha de gott och lycka till!

Välkommen hit! Man har så mycket att vinna på att ta sig ur ett destruktivt drickande. Jag följde programmet här på Alkoholhjälpen och började med tre nyktra månader. Det har gjort en enorm skillnad för mitt mående. Så mycket lugnare, gladare och mer energi. Jag brukar läsa forumet under senaste kommentarerna och därifrån gå in i separata trådar och följa en diskussion.

@Villmåbra79
Ingen expert på Forumet, men det är upplagt så att man kan välja det som man tror passar en bäst. I Förändra sitt drickande är det en blandning av folk. Man vill förändra, men kanske inte är helt klar på hur. Alla som vill kan ligga där.
I Måttfullhet ligger de som vill vara måttliga.
I Sikta på Alkoholfrihet, de som inte vill dricka alkohol alls. Det vidare livet behöver inte handla om alkohol alls utan här kan annat diskuteras. Oftast folk som löst sina alkoholproblem.
Rent tekniskt verkar det inte alltid gå att se om det lagts in nya inlägg i översikten. Men kanske Kennies sätt är bättre.

@Orion23 Det bästa är nog att du lägger upp din egen tråd där du berättar om dig själv. Lägg det i det forum som passar dig bäst. Är du osäker på ditt mål kan du lägga den i Förändra ditt drickande.
Lättare att få kommentarer då.
Att gå Alkoholprogrammet som Källarmannen säger är också mycket bra. Lycka till!