@vår2022 vet egentligen inte. Det blev på något sett normaliserat. Jag gillade att va lite lullig när vi var tillsammans.
För mig har det alltid funnits alkohol med i bilden vid mina relationer.
Jag har aldrig förr träffat en man som inte dricker. Lite jobbigt tyckte jag att det var i början. Sen vande jag mig.
Såklart att han inte tyckte att det va så kul att jag alltid skulle dricka. Jag var ju van med det. Personer som inte dricker har varit torrbollar i mina ögon (förr).

@Viento Så tråkigt, men jag hoppas du kan sluta dricka alkohol och förhoppningsvis skapa dig ett bättre liv framöver. Skriv här och ta hjälp, och även om det är tufft hoppas jag att du verkligen tar tag i det. Alkohol bedövar tillfälligt, men är ingen lösning på något enda problem. Skapar bara nya.
❤️

@Amanda L jag vet allt det där, att det ska9mer ångest. Ibland känns det väldigt tufft att stå emot.
Minsta lilla som får mig att få ångest gör att jag vill dricka för att döva.
Ska prova mindfulness och se om det funkar. Ska tr psykologen i morgon.
Denna väntan, det tar knäcken på mig. Fattar inte varför jag inte kan vila i det som är.
🤔😔

@Tussan65 Jag svarade Viento i din tråd. Men till det du skriver så tror jag att nästan allt handlat om tid. Det tar tid för hjärnan, vanor, känslor att förändras. Men det kommer att förändras, bara du orkar hålla ut. Tid och tålamod. Jättebra att du fått tag i psykolog att prata med också! ❤️

@Amanda L jag såg att du hade svarat Viento. Ingen fara.
Jag har väntat över 1 månad på att få komma till psykologen och idag fick jag veta att det är framskjutet till slutet av maj. Så trist.
Återigen prövas tålamodet.😔

@Tussan65 Ja, när man dricker ofta så blir det normaliserat. Så var det för mig också. Det som ändå är intressant är att försöka finna vad som ligger bakom att man vill vara lullig tillsammans. För mig blev det att jag blivit beroende och suget efter alkohol gjorde att jag automatiskt hela tiden suktade efter alkohol och drack. Beroende tog också bort min självkänsla och mitt självförtroende. När jag drack var jag inte lika ängslig och fick ett falskt självförtroende. Det höll bara så länge jag var påverkad. Beroende dränerade verkligen mitt ”jag” och det var så självdestruktivt.

Jag vet sedan tidigare när jag lyckats vara nykter någon månad, att jag mått så mycket bättre och fått både bättre självkänsla och självförtroende. Denna gång när jag slutade dricka, var jag lite orolig för hur jag skulle kunna känna mig säker utan alkohol, hur skulle jag klara av olika umgängen nykter, men mindes att jag faktiskt kände mig säkrare efter en tid som nykter. Och det stämde väldigt bra! Jag känner mig väldigt stabil, säker och trygg i mig själv idag, nu när jag är nykter. Jag samspelar så mycket bättre utan alkohol, jag behöver inte vara lullig längre. Samspelet blir så mycket mer äkta och sant, det blir det inte med alkohol i kroppen. Jag skulle idag ha väldigt svårt för att leva ihop med min man om han skulle gå omkring lullig, så som jag gått omkring.

Ge dig tid till att vara nykter en längre tid och känna skillnaden. Lita på att du kommer att vara omtyckt, du behöver inte vara lullig för det. Som nykter kommer du att få möjlighet att komma åt dina äkta känslor, du kommer att få ökad självkänsla, du kommer att vara tillgänglig och närvarande för din omgivning. Ge dig själv chansen och en möjlighet till att må bättre, känna stabilitet och ett lugn. Allt detta fick jag när jag slutade dricka och jag ångrar inte en sekund. Jag skulle aldrig klara av de olika utmaningar jag stött på om jag inte hade varit nykter, det ger kraft och styrka❤️

@vår2022 mkt bra skrivet. Jag vet att jag har druckit alldeles för tillsammans med min partner (han dricker inte)
Vet egentligen inte varför jag skulle dricka alkohol hela tiden då vi träffades. Kan knappt svara på det.
Vet att jag även tänkte att jag ville börja med tabletter tillsammans med alkohol. Lugnande eller sömn tabletter. Nu gick det inte så långt (som tur var) . Det hade kunnat sluta riktigt illa.
Vändningen kom när min partner sa " om vi ska fortsätta att träffas så måste du ändra dina alkoholvanor"
Efter det har jag inte druckit ngn mer alkohol.
Jag redan "lite" lugnare känslomässigt.
Reflekterar över min situation, hur blev det så här?
Avskydde när min mamma drack och grät (som hon ofta gjorde)
Jag förlorade respekten för henne.

I min lilla hjärna så finns den en god och en ond sida. En som vill mig väl och en annan som inte vill mig väl.
Tyvärr tycker jag att det är den negativa sidan som styr och tar över.
En dag i taget. Inte ens det är lätt 😔
Bara att kämpa på och inte ge upp.
Tack för bra input ☺️👍🌷

@Tussan65 Det är nog den kamp som jag och alla alkoholister upplever. Läste om det i Tänka klart av Annie Grace. Handlar om att en del av hjärnan, kan kalla det beroendehjärnan tagit över och beslutar det som en annan del ska sköta egentligen. Kampen resulterar i att du kan bestämma en sak med din förnuftiga del, men sen ändå göra vad beroendedelen säger. Oftast att dricka mer alkohol. När du slutar dricka kommer beroende få mindre och mindre att säga till om. Kampen avtar. Utan alkohol kommer den delen att vara sovande mer eller mindre. Förnuftet får styra utan en massa kamp. Så det blir bättre.

@Amanda L börjar känna mig klarare i huvudet efter 2 veckor nykter 😊
Har inte lika mycket ångest, även om den kommer och går.
Den negativa sidan av hjärnan säger " ska du inte dricka lite alkohol" 😜
"Du kommer att må bättre"
Nääää säger den positiva sidan.
Vet att jag blir tvungen att börja om igen.
Antar att man inte ska dricka något med alkohol i??
Inte ens alkoholfri 🍺 öl
Det kanske triggar igång suget 🤔
Bättre att avstå helt.

Tack för all info. Jag börjar förstå mer och mer hur hjärnan fungerar.
Ha en fin dag.
😊🌞

@Tussan65 Jättebra att du skippar alkoholen! 💪 Vi delar alla problemen med alkohol här, i varierande grad så klart. Är själv inne på Dag 11 som alkoholfri nu. Kommer hoppa över några sedan tidigare planerade ”högriskare” i helgen och hålla mig hemma istället, för jag vill inte riskera att bryta min svit.

Jag har läst här om alla de positiva effekterna man får som alkoholfri och det håller min motivation uppe. Jag har också plockat upp tipset från @Amanda L om att lyssna på Skål tamejfan. Är exakt halvvägs inne i den boken och den är KLOCKREN…! Det är läskigt mycket som stämmer i den, så även jag rekommenderar den.

Men som sagt, det finns också mycket tips och stöd att få i trådarna här. Kan helt ärligt säga att utan det hade jag säkerligen varit berusad igår kväll…

@Tussan65 Det som hjälpt mig är att tänka på hur jag vill att mitt liv ska se ut och vad det ska innehålla som nykter. Vilka värderingar som är viktiga för mig och hur jag ska gå mot mina värderingar. Hur fint mitt liv kan bli som nykter och allt som jag kan göra som nykter. Hur jag vill må och känna. Det är positiva tankar och det ger positiva känslor när man tänker på detta. Jag kan måla upp bilder i mitt huvud om hur jag vill ha det och må. Jag fokuserar på de positiva tankarna. Det kör över negativa tankar som att ”det är synd om mig som inte får dricka, eller inte kan dricka”. Sådana tankar skapar negativa känslor och även sug.

Så fundera på hur du vill ha det och må🌞❤️

Hej, jag har varit utan alkohol i 3 veckor nu. Suget finns där men har hållit mig ifrån alkohol.
Det känns bra även om jag gärna skulle vilja gå till en uteservering och dricka öl. Jag kommer inte att göra det.
Mår väldigt bra just nu. Något har hänt i mitt huvud (mina känslor, tankar) har förändrats.
Min partner märker det och han har även ändrat inställning till vårat förhållande på ett positivt sätt.
Det känns nästan för bra för att vara sant.
Vill fortsätta att må så här bra.
Tack för ditt inlägg 🤗🌸

@Tussan65 Du låter lugn och harmonisk. Vad fint att du kan känna förändringen i dina tankar och känslor och att du mår bra. Ju mer tiden som nykter går, desto mer kommer din hjärna att återhämta sig och komma i balans. Tänk vad härligt att möta sommaren nykter och lägg märke till skillnaden du kommer att känna i dina sinnen. Jag upplevde mer nyanser i färger och även i mina betraktelser av naturen. Fint att det känns så positivt med ert förhållande❤️

@vår2022 Tack , det känns bra.
Ska till beroende mottagningen i slutet av maj. Får se om jag börjar med Antabus. Håller tummarna att förhållandet fortsätter som det är nu.
🤗🌸

@Tussan65 Bra kämpat!
Jag har haft Antabus i snart två månader. Jag har misslyckats på egen hand tidigare, och nu ville jag ha hjälp av Antabus. Det känns helt fantastiskt! Jag behöver inte fundera på om jag ska dricka eller inte, för jag KAN inte dricka. Det blir så enkelt då.

Jag går på uteserveringar. Dricker alkoholfri öl. På detta sätt tränar jag upp mig på det som ska bli mina nya vanor och rutiner framöver.

Jag är förvånad över att jag inte får några frågor alls kring min nykterhet. Jag trodde innan att detta skulle bli jättejobbigt att ”erkänna” för alla omkring mig, men ”ok”/”jaha” och inga frågor.

Jag vill kunna göra allt; gå på AW, ha fest hemma, gå ut och dansa, sitta på uteserveringar osv osv fastän jag inte dricker alkohol. Nu med Antabus så har jag möjlighet att träna massor på dessa situationer utan att riskera att dricka.

Önskar att jag valt Antabus redan 2019 när jag försökte utan hjälp, oss misslyckades. Mitt missbruk blev värre efter det misslyckandet.

@Tussan65 - ville egentligen bara säga att Antabus är finfint… man har ju liksom så mycket runt omkring att kämpa med, så att då slippa att varje dag/timme/minut behöva besluta om alkoholfrihet underlättar. Tids nog kommer man dit, men då har man ju redan hunnit sätta nya rutiner, blivit av med mycket av suget och börjat leva annorlunda! 😃

@Woman52 tack för din input..Jag har varit utan alkohol i 5 veckor nu utan hjälp. Liite sug men inte mkt.
Har varit på beroende och lämnat prover. Pratat med alkoholläkare och ssk.
Vill inte börja med antabus pga biverkningar. Det är bra att det finns för dom som behöver det.
Än så länge klarar jag det på egen hand. Men längre fram vet jag inte. Dricker alkoholfri öl ibland för att jag gillar öl. Funkar fin fint.
Har varit på uteserveringar och druckit alkoholfri öl.
Som sagt ,bra kämpat och ge aldrig upp.
Investera i dig själv ❤️❤️