Jag fick tid hos terapeut via min husläkare. Jag hade bokat besök för något helt annat, men han undrade hur mitt humör var och tyckte jag skulle prata med någon. Han måste ha sett något som jag inte själv var medveten om. Det här var för 10 år sedan, och då hade jag ännu inte fattat att alkoholen var ett problem. Drack mindre då, men tecknen fanns absolut. Hur som, sessionerna handlade mycket om att ordna en rimlig tillvaro för sig själv. Jag gick dit med nån idé om att lära mig hantera stress, men fick istället insikt om att man behöver ha en vardag som inte kräver orimligt mycket av en...

@Kennie nog just det jag behöver hjälp med. Känns som jag har haft stor press på mig under lång tid. Och balanserar inte livet på rätt sätt. Och alkoholen är en stor pusselbit i mitt mående.

Hej @Tropa.
Fint att du har fått en tid på vårdcentralen. Det kan för många vara ett hjälpsamt steg, hoppas att det kan hjälpa dig framåt.

Jag passar på och hoppar in lite här för att redigera bort länken i ditt inlägg, @Woman52, eftersom det gäller en privat vårdgivare. Samtidigt är det jättefint att ni tipsar varandra om olika vägar att få hjälp!

Allt gott!
Nell, Alkoholhjälpen

Fortsätter attackera mitt alkoholmonster. Vill inte ge upp. Så traskar på på banan jag byggt upp.
Laddar för en ny helg i stugan med annat utfall än sist.
Tror jag blev överväldigad av att komma dit för första gången nu i helgen. Blev helt enkelt för tagen av stunden o lät alkoholjävulen styra.
Nu är det påt igen.

Fler än jag som ser livet mot nykterhet som en maratonlopp? Det krävs ofta ett rätt långt liv av missbruk innan vi når mållinjen till nykterhet. Jag har druckit aktivt sen tolvåråldern och har många, många gånger känt och vetat att jag i framtiden inte kommer dricka mer. Kände det första gången när jag var 15 tror jag. Konsekvenserna blir för stora.
Och nu. I 35 års åldern känner jag sen något halvår tillbaka att jag är på målsnöret. Aldrig tidigare känt att jag är så klar med alkoholjävulen.

@Tropa Hej! Så var det. Redan tidigt tänkte jag innerst inne: ”Fan, jag måste sluta dricka helt och hållet någon gång i framtiden.” Problemet var bara att jag sköt upp det hela tiden. ”Jag slutar en annan gång” var det som hela tiden gjorde att det aldrig blev av. Och sakta men säkert blev allt bara värre och värre.😬 Till slut fick jag nog på riktigt, samma år som jag fyllde 50.

Så bra att du redan nu känner att du är klar! 🤩 Då får du 15 år extra i frihet jämfört med mig.

Jag har varit nykter i 3,5 år nu, och att ha blivit fri från giftet är tveklöst det bästa som någonsin hänt mig. 😍

Ha det bra!

@Tropa Tackar! Jag har bara hängt på forumet, och det har varit guld värt! 🙏 Det som var avgörande att jag är där jag är i dag, är att jag bestämde mig på riktigt riktigt allvar den där gången. Jag bestämde att hur dåligt jag än skulle må, hur tråkigt det än skulle vara, så skulle jag absolut inte dricka en droppe alkohol. Jag visste att det enda som gällde var lång sammanhängande nykter tid. Detta efter åratal av försök till att dra ner, ta uppehåll, bara dricka på helgen osv. Med facit i hand, så var det inte alls så svårt som jag trodde. Sug efter alkohol hade jag i princip bara någon vecka i början, därefter har jag mått hur bra som helst, och gör det fortfarande.😃
Visst, det har tidvis varit omtumlande eftersom jag var så jäkla ovan vid att vara nykter hela tiden.😂 Men det ser jag bara som intressant och häftigt.

Jo, en viktig sak till förresten. Jag har hela tiden haft en positiv inställning och verkligen uppskattat varenda liten vinst som har dykt upp under resan. Det tror jag har varit avgörande också.

Ha det bra!

@Torn imponerad!
Jag har kämpat hela våren. Haft perioder av tre vita veckor sen krasch, sen påt igen. Aldrig tidigare varit såhär ihärdig i min kamp. Nu har jag snart en nykter vecka igen. Inför helgen har jag köpt på mig en drös alkoholfritt. Skriver igen i helgen och berättar hur det går.
Må fint så länge :))

@Torn jag har förstått det. Plus en del andra saker. Tex den när man börjar må BRA. Glömmer man så lätt anledningen till att man mår just bra. Så trillar man dit igen. Påminnelse, påminnelse, påminnelse

@Tropa Exakt! Min klassiker efter ett par nyktra veckor var alltid: ”Det här gick ju bra, fasen vad bra jag mår, jag kan ju sluta, så jag gör det senare.”😳

Det är när dom tankarna kommer som man måste påminna sig, ta fram beslutsamheten och inte falla i fällan igen.

Just klar för kvällen efter renovering i stugan. Drack tre alkoholfria öl och mår toppen!!
Att ta in allt med klara sinnen är en fröjd verkligen.
Imorgon ska jag vakna upp och njuta, ta en promenad och ta in den nya omgivningen.

@Tropa härligt att höra, heja dig🤗jag har av någon anledning inte orkat varken läsa eller skriva här på hela veckan, vet inte varför men jag känt mig så låg... men jag kämpar också på. Drack några folköl förra helgen efter att ha sprungit långt. Blev inte berusad och odlingen ångest men kändes ju såklart fel ändå. Nu kämpa vidare och ska springa långt imorgon igen. Ha en mysig helg i ditt hus