Halloj igen! Ett år utan inlägg!
Hur går det då med mitt drickande?

Det har varit ett riktigt bra år. Aldrig haft fylleångest eller att det har spårat ut. Dock har jag en liten besvikelse att jag detta år har druckit 2-3öl och 1-2glas vin vid kanske 3-4 tillfällen senaste året. Det har alltid varit hemma.

Det som är bra är att jag slutat göra saker som jag inte vill göra och i med det så dricker jag inte i de sammanhangen. Jag går inte på fest längre, tycker inte det är kul. Jag går inte på krogen, tycker inte det är kul. Har varit på konferens utomlands i 4 dagar utan att dricka en droppe medans alla mina medresenärer pimplade på friskt. Sitta med på uteservering och lyssna på halvfulla människor = fy fan vad trååååkigt! Då går man och lägger sig istället och vaknar pigg. :)

Jag har haft ett bra år men är besviken att jag inte haft nolltolerans och det börjar ibland finnas en lögn att jag klarar att ”ta ett par öl”. Skulle jag göra detta på en fest där det finns tillgång till alkohol är jag säker på att jag skulle dricka tills jag spyr igen.

Nu har jag två jobbiga grejor på tur som jag måste tackla också.

En konsert med en polare som jag gillar, men som i sin tur tar med sig hans polare = jobbig jävel = en situation som jag löser med alkohol. Men nu kommer jag att ta bilen för att lösa detta.

Sen är jag inbjuden på en 45 årsfest som jag INTE vill gå på. Men jag klarade inte av att tacka nej. Jag ska alltså gå på fest med okända människor utom den som fyller som är min vän. Fy fan vad tråkigt att behöva sitta med okända som dessutom dricker. Kommer bli ett jävla tjat om ”Vaa! Ska du inte dricka?!?” Jag kommer att ha med mig en stor jävla påse med alkoholfri öl som jag kan luta mig på.

Sunmering, det går bra men jag skulle ljuga att säga att jag är 100% självsäker att stå emot alkoholen.

Min sambo ger inget stöd alla utan tycker det är ”gott” med en drink etc och köper hem och frågar om jag ska ha ett glas ibland. Inget ont till henne, jag har inte tagit snacket om hur jag känner helt, mest för att jag helt enkelt inte orkar och kanske inte vill visa min ”svaghet”. Inte sunt i en relation men så är det.

Jaja. Nu får jag kriga på, ska skriva lite oftare här igen, här får man stöd och pepp! Det är fan helt klart orealistiskt vad vi svenskar kopplar på alkohol i alla lägen/aktiviteter. Helt jävla patetiskt.

Har köpt en ny motorcykel, en offroad som man kör i skogsvägarna med och vissa event där man träffas och kör motorcykel är det tom asmycket fest och drickande på. Man kan alltså inte ens köra motorcykel tillsammans utan att börja dricka när de är parkerade. Dagen efter är de ju bakis också och osäkra förare.

Mycket negativt ny men känner att det inte riktigt går som jag vill nu. Men blev peppad av att skriva här igen. :)

Hoppas det går bra för alla er andra. Som alltid rek jag nolltoleransen, det är vägen framåt. :)

@Yzfr1 hej, jag har bara varit nykter i typ 10 veckor och har inte riktigt bestämt mig om jag ska sikta på att vara helt nykter eller prova med nån form av måttlighet.

Jag bestämde mig i somras för att ta en vit period efter sommarens fester för att rensa kroppen. Tänkte ta en period vit och sen dricka måttligt. Hittade detta forumet med alla kloka människor.

Mår så bra utan alkoholen men vacklar lite kring hur mitt förhållande med min man ska utvecklas. Allt i vårt liv har ju kretsat kring att det ska drickas i alla sammanhang.

Jag tycker som du att det är så sjukt att allt ska handla om alkohol och att man ska behöva försvara varför man inte dricker.

Hoppas att det går bra för dig och att du kan vara stark i din egen vilja. Tråkigt att inte sambon stöttar. Kämpa på

Halloj igen!
Ett år nu igen!!! Hahah tiden går fort!

Ett riktigt bra år!!! Har knappt druckit en enda droppe! Tror jag har druckit 3-4 33cl öl på hela året samt kanske två glas vin. Det är en besvikelse då det inte var tänkt så men samtidigt är jag nu så lååångt från mitt gamla drickande.

Jag har fortsatt nolltolerans mot alkohol. Och nu till det fina! Jag har vunnit! Självsäkerheten är enorm!!!
Inte att jag skulle klara av att dricka, utan att jag inte gör det helt enkelt.

I år har jag varit på massor av grejor dår man super som fan men inte en droppe har det blivit och det är en sån självklarhet!

Konserter, födelsedagar, fester, utekvällar etc! Så många riskträffar där jag nu tom gillar att vara lite ”aktiv” når jag förklarar att jag såklart inte dricker alkohol längre.

Något som är bättre nu är att jag har kommunicerat detta till alla jag känner.

Jag dricker inte längre. Enkelt, varför?

Jo, för att det är ofräscht när man har barn.
För att det är ett nervgift
För att jag tycker att min kropp förtjänar bättre
För att man förstör en hel dag/vecka när man är bakis.

Jag dömer ingen, men har en väldigt tydlig linje och jag skäms inte för att stå rakryggad och förklara mitt val.

Varför jag skriver här idag är också för att jag drack två öl igår. Årets första misstag. Två burköl. Då jag inte dricker så vaknade jag och var asbakis! En tung varm filt över ögonen, ont i huvudet hela dagen. Fy fan vad DÅLIGT med alkohol.

Ett misstag men jag ser framåt och nu ska jag klara resten av året utan alkohol.

Det går så bra nu!!! Jag vill verkligen säga till alla som tror att alkoholen är en så stor del av livet, det sociala, vänner etc. Det är det INTE. Man kan vara med på allting ändå. Man dricker bara alkoholfritt och går hem tidigare när man inte vill lyssna på fyllensnack.

Fan vad pengar man sparar också! Satan vad man la pengar på utekvällar förr. Typ 2000-3000:- varje helg när man var 20-30år.
Allt från bärs, mat, dricka och taxi, kebabrulle etc.

Det var allt! Heja mig och heja ni andra dom kämpar! Mitt tips är att köra nolltolerans! Man behöver inte alkoholen i livet överhuvudtaget.

Så bra som mitt liv har varit sedan jag slutade dricka, det kan fan inte vara en slump!!!

Ha de fint!

@Yzfr1 stort tack för hälsningen! Grymt jobbat, och jag hoppas verkligen att många som står och väger och behöver en knuff i rätt riktning hittar hit och läser det du skriver.

Tack för era fina ord, uppskattas!

Har läst igenom tråden från början och minns tillbaka hur man kunde ha suget på helger eller kvällar att chilla med en starköl även om man höll sig undan fester etc.

Jag vill vara tydlig med att säga att det där suget försvann rätt fort för mig, om man har uppehåll runt 3-6 mån så glömmer man av det och bara man inte har alkohol hemma heller, det är mycket viktigt. Ha INTE alkohol hemma.

Något jag däremot rekommenderar som FASEN är något som varit en stor del i mitt recept att avstå alkohol är nämligen alkoholFRI öl. MYCKET bra att dricka ur fina ölglas, eller när man är rastlös, eller när man inte vill dyka upp tomhänt på festen eller när man är på korgen och vill ha något i handen.

Mitt tips! HÄV i er alkoholfritt! :)

@Yzfr1 Håller med - alkoholfri öl är jättegott! Finns typ överallt. Och ju fler vi är som frågar efter det, desto bättre blir utbudet. Otroligt gott att dricka en iskall alkoholfri öl på en uteservering i solen 😎 Då märker man att njutet sitter i miljön, stämningen, sällskapet. Men man måste uppleva det för att förstå det. OBS: Läs alltid på etiketten. Jag har serverats öl med alkohol av misstag. En millisekund tänkte jag ”äsch”, men sen ropade jag på servitören och bad honom servera mig den öl jag hade beställt.

Kram 🐘