Ja, går det? Har nån här inne lycktas bra med det?
Jag har tidigare hamnat i perioder där jag dricker 2-3 glas vin varje kväll, vilket jag såklart inte mår bra av. Har i perioder sökt mig till AA, men inte helt känt mig hemma där.
Så min fundering är väl om jag kan lära mig att dricka kontrollerat? För jag vill inte sluta helt.. saknar guldkanten av att kunna ta nåt glas på fredag/lördagskvällen..
Hur går det för er andra?

Jag tror att för att få det att funka så behöver man jobba mycket med sin inställning till drickande. Dels inse att alkohol inte är det enda som kan ge guldkant, hitta alternativ. Och för att komma dit behövde åtminstone jag en lång period utan alkohol. Jag läste mycket fakta, och tränade mig på att uppskatta alkoholfria alternativ. Och lägger mycket fokus på hur skönt det är att vakna utan bakfylla. Nu njuter jag av alkoholfritt i glaset 49 gånger av 50 när andra dricker. Och tar ett (1) glas någon gång varannan månad. Det funkar för mig. Vill man ha vårdstöd har jag hört mycket gott om Riddargatan 1, dom har program för måttlighet.

@Mamsen

Jag går på Riddargatan1 och som Kennie skriver så har de olika vägar att välja på för oss som vill dricka kontrollerat.
Jag valde att inleda med två nyktra månader, med Antabus.

Idag är jag inne i behandlingsfasen ”kontrollerat drickande”: jag har Naltrexon, motiverande samtal och en handlingsplan - men jag har valt att ännu inte börjat dricka.

Det är så jäkla störtskönt att inte dricka alls. 😃

Att gå direkt ”från mycket till måttligt” är nog inte möjligt, tror jag. Alkoholberoendet är för komplicerat…

Jag har nog druckit upp hela min livsranson och det har varit jättesvårt att hålla sig på måttlighetslinjen, är just nu inne i en ny avhållsamhets period och mår så toppen utan mina vinglas. Lycka till!

Som sagt i en annan tråd, Riddargatan är bra och förstående med härliga människor. När det kommer till kritan spelar det ingen roll vad dom säger, för det är upp till dig själv att avgöra. Sedan blir jag ofantligt trött på dessa som inte kan se färgskalor, utan allt är svart eller vitt. Att dricka måttligt är inget fel, att komma dit kan vara svårt. Jag är på en bra nivå nu, dvs normalt enligt alla riktlinjer. Nog fan för jag skit för det ändå. Mao felet ligger inte bara hos dig. Det finns andra som behöver äga sina issues.