Hej
Har skrivit här förut då min pappa har alkoholproblem.
Är tufft att ha en alkoholist i sin närhet, alltid för full vid högtider och annat.
Men nu har han druckit sen innan midsommar och dricker ännu..
fick precis veta av min mamma att han har hyperventilerat i sömnen.
Troligtvis beror ju det på allt alkoholintag men vad beror det på?
Jobbar kroppen på högvarv, håller kroppen på att ge upp?

Hej @dotter81,

Du har varit här en tid och det handlar om din pappas alkoholproblem och de konsekvenser de medför, både hos honom och för dig och er runtomkring. Det är mycket tufft och väcker mycket jobbiga känslor. Nu har han varit inne i ett konstant drickande (kanske fortfarande är ) och det skapar mer oro för er runtomkring.

På din konkreta fråga är det svårt att svara då vi inte har någon medicinsk rådgivning och för att en läkare skulle kunna ge trygga svar skulle hen behöva träffa din pappa.

Jag funderar lite på hur det ser ut för dig nu, vad har du för stöd i den här situationen? Finns det något som du gör som brukar hjälpa dig att få lite ro mitt i allt kring din far?

Hej
Förstår att ni inte kan ge medicinsk rådgivning, men i den skrivande stunden kändes allt bara skitjobbigt.
Träffade honom i helgen och då gick han antagligen på ett par öl eller så. I vanliga fall när han slutar dricka så skakar han extremt! Han kan varken äta Yoggi med sked eller dricka kaffe utan att ha det i hela ansiktet och runt sig. Men han skakade inte nu så han har ju uppenbarligen inte slutat dricka helt.
Nu när vi träffades så har han blivit helt svullen om fingrar, ansikte och buk.
Han har även en hjärtoperation bakom sig och jag fick veta att han slarvar med sin medicin, han har vid tillfälle skakat så illa så att tabletterna ”hoppat” ut sina fack sen så har han inte hitta tabletterna som legat utspridda på golvet. Så nu har han helt enkelt tagit sin medicin lite halvt..

Stöd som jag har i allt detta är i min familj som jag byggt upp med min sambo och mina barn, pratat mycket min mamma men där är jag även ett stöd för henne.
Jag har min träning där jag flyr från allt jobbigt en stund och kan fokusera bara på mig och mitt mående.

Men ibland så tänker jag bara på när pappas kropp ska ge upp, om och när han kommer dö av alkohol.
Vet inte vad ni ska svara på detta, behöver nog mest få ut mig allt.

En orosanmälan tycker jag du ska göra. Då kontaktar soc honom och brukar erbjuda frivillig vård i första hand. Samtycker din pappa inte till det kan det bli aktuellt med tvångsvård eftersom han utsätter sin hälsa för allvarlig fara. En orosanmälan så har du gjort vad du kan och då är det soc ansvar att se till att din pappa inte avlider till följd av sitt missbruk.