Min sambo har varit alkohol och drogfri nästan 1 år men i fredags fick han återfall.. Jag har aldrig varit med han när han druckit och när jag fick träffa han full så var jag livrädd! Han gjorde illa mig, sa riktigt hemska saker, sen ville han lämna mig för att kunna ta droger igen.. Jag litar inte alls på han längre och jag är rädd för han men jag vill så gärna vara med han för älskar han. Hur har ni som varit i samma sits lyckats reparera förhållandet?

@mammamarre
Lyckades inte, blev indragen i ett djupare medberoende och blev totalt blind för att jag hade ett eget val.
Han gjorde mig väldigt illa, jag jobbar med konsekvenserna idag och det kommer ta tid.
Så mitt råd till dig är att börja lyssna på din magkänsla, den vet.
Det var många som sa till mig att lämna men jag valde att inte lyssna.
Var rädd om dig, kärlek skadar inte, kärlek bryter inte ner. Tvärtom 🌸

Våld är aldrig ok. Om han fortsätta dricka alkohol och ta droger måste du ta dig därifrån. Var inte med honom om han är påverkad.
Han måste ju förstå att han tagit återfall och återgå till att vara nykter.

@mammamarre Svårt att svara något annat än det känns som ett farligt förhållande, som jag önskar att du inte reparerar. Det är ju inte vad du vill höra, det förstår jag, men rädsla är väl det absolut sista du ska känna i en kärleksrelation. Lätt att säja för mig som ser det utifrån, men jättesvårt för dig med alla kärlekskänslor. Jag önskar bara att du är rädd om dig.

Hej mammamarre! Det finns lite olika alternativ för att prata med någon. Du skulle kunna börja med att ringa till Alkohollinjen eller till Kvinnofridslinjen för att bolla med dem. Som anhörig till någon med alkoholproblem har du även rätt till stöd från din kommun, så du kan ringa höra vad de kan erbjuda för stöd. Som många andra har skrivit så är det viktigt att inte börja acceptera hot eller våld från honom. Oavsett om han har druckit eller inte. När han faktiskt har druckit så har du inte heller någon möjlighet att påverka eller diskutera. Spara eventuella samtal till när han är nykter och sätt dig själv i säkerhet istället och åk därifrån.

Vänliga hälsningar
/magnus
alkoholhjälpen