Gomorron alla därute!
Det är fredag idag, 15 dgr nykter😜
Härligt!!!
Fick dock en frestelse igår på Liseberg, hade vart så gott att bara sätta sig och ta en öl, men då tog jag en kaffe och glass, vips, så var det över, inte ens glassen var god, fattar ingenting.
Har lyssnat en del i ämnet nu, och mängden per dag är inte avgörande om du får ett beroende, du kan även vara helgdrickare och utveckla alkoholism. Stärker mig i mitt beslut, att fortsätta.
Nästa vecka kommer en stor utmaning då jag ska tillbringa min tid med min särbo, som mer än gärna super med mig. Upp med gardet vänner! Impregnera hjärnan med nya vanor, Nu.
Ha en fin fredag💞🙏

@FriNu Fasiken vad strongt gjort av dig!💪. Ja, ett beroende kan verkligen utvecklas eller underhållas med en mindre mängd alkohol. Den sistnämnda är klurig, man håller sig nykter några dagar, dricker en dag, nykter några dagar osv. Man underhåller beroendet och risken är ju att mängden sedan eskalerar till att dricka två dagar, tre dagar osv. Toleransen ökar och man måste dricka mer för att få effekt. Denna kunskap har också stärkt min motivation till att inte dricka mer. Det kommer bara att sluta på ett sätt, man dricker varje dag.

Håll upp garden, ha en plan och håll dig till planen när du träffar din särbo. Tappa inte taget eller ditt fina grepp som du har nu. Kom ihåg varför du vill sluta och hur bra du mår som nykter. Be strong!!!💪.

Ha en fin fredag och grattis till 15 dagar!🥳. Det blir bara bättre och bättre, men det vet du ju❤️

@FriNu Grattis, du går från klarhet till klarhet! 🥳❤️
Förslag: Gör en plan inför din träff. Exakt vad ska du dricka, vad du ska säga ang alkohol etc. Jag tyckte det allra säkraste i början var att ringa innan och tala om att jag bara dricker alkoholfritt. Det stänger liksom dörren både för en själv och andra. Bra också att ta med dricka, så man slipper välja mellan folköl och vatten…😌

@Amanda L @StarkPalm
Tack för uppmuntran, det stärker verkligen 😀.

Ja, jag säger att jag inte kommer att dricka alkohol, Endast läsk. Jag kommer att gå in här 2 ggr om dagen för att stärka upp mig mentalt. För det kommer att behövas.
Heja er oxå💕🌸

@FriNu grattis till 16 dagar nu? Hur känns det idag?

Hoppas du får en underbar helg med mycket glädjeämnen i ditt liv!!!! Bara fortsätt på den bana du är inne på så kommer det bli hur bra som helst :)

@Vilsenpappa Gomorron @Vilsenpappa och alla själar därute.
Är seg idag, lite huvudvärk men efter kaffet blir det bra. Vaknade även lite ledsen, men när jag gick in här, och började läsa ditt inlägg och alla ni som finnshärinlägg och trådar händer ngt med mig. Jag är inte ensam, ni finns därute och jag har ingen aning om vilka ni är, men det jag VET är att vi drar åt samma håll, vi är i samma båt och HELVETE vad ni styrker mig. Ni är såååååå fantastiska människor, så ni vet!
Lördag idag. Brorsan med familj på besök snart. Ska bli trevligt. De är nykterister så där finns inga frestelser.

Styrke till er! Ha en fin lördag 🙏💕💪👊👊👊

@FriNu Ja, vi hjälper verkligen varandra och kanske är det just anonymiteten som gör att vi vågar öppna oss så mycket och berätta saker kanske ingen annan vet.
Ha en fin dag!🌺🙏🏻

@Amanda L @Vilsenpappa
Ja, anonymiteten är A och O, hade aldrig annars skrivit här.
Härligt att höra att man inspirerat andra och vise verca. Vi hjälps åt.💪💕

Gomorron alla själar💞
Söndag idag, fortfarande en dag i taget. Suget har släppt rejält och känner knappt av det längre.
Nu dyker annan skit upp, som värdelöshetskänslor, att man inte är tillräcklig, dålig förälder och dålig partner. Börjar även känna mig mer och mer ledsen. Tyckte inte att jag var speciellt trevlig gentemot min bror och son igår, kände att jag irriterade mig på dem, så jag var lite tvär.

Människor överlag är pain in the as. Jag blir lätt irriterad och förbannad, till och med på gymmet, när ngn idiot uppehöll 2 maskiner samtidigt - jäv.... a gubbe, tånker jag och har lust att kasta en hantel på honom. 😅
Ehhh... Vad hände? Bara och köra skiten ur sig... Kändes bättre efteråt.. Puhhh

@FriNu Hmmm. Det är visst också en del i processen. Hade funderingar på att köpa in bazooka när grannen rökte på balkongen…
Dina tankar nu är nog en del av tillnyktringen, så mkt i olag fortfarande. Men kan finnas skärvor av tankar som ledde till att du druckit tidigare. Varför inte ringa brorsan och säga att du borde varit trevligare, kanske förklara ditt läge också?
Tror att ni båda skulle må bättre av att du ringer och inte låter det passera bara….
Kram🌺❤️

@Amanda L
Ringde honom, men pratade allmänt om annat och det var god stämning.
Ja, det är nog så att nu får man lära sig igen hantera känslor som man tidigare domnat bort med alkohol.
Tack för tips och uppmuntran. 🙏

@Vilsenpappa
Gomorron! Tack för omtanke 🙏😊

Det har gått hyfsat bra, inte tagit ngt, men jag ser att jag har en del att jobba på, med mig själv alltså, i relation med min särbo. Har inte vart på humör och velat dra till det vaaaaaarje dag och nu börjar det ena efter det andra krypa fram i vår förhållande, är faktiskt lite chockad.

Idag är jag i alla glaaaad😀

Hade vart så skönt, att bara få vara, utan krav.
Önskar dig och alla själar styrka!!!

Ha en fin lördag 💕🌸

Söndag idag, 24:e dagen, och den sista veckan har varit riktigt tuff å jag känner mig helt mörbultad. Skönt att vara hemma, få slappna av och få vara dig själv. Det är trots allt en helt vanlig dag men ändå ovanlig, jag har klarat av flera påfrestningar utan att lugna ner mig med alkohol, eller steppa upp känsloläget med alkohol, jag har klarat av hela känslospektrat och accepterat, att jag är jag.

Kanske blir det nu så, att jag snart blir singel, och kommer att må bäst av det. Kanske är det så.

Livet är spännande, jag är på rätt spår, den behöver inte förgyllas av allehanda bedövande drycker, den är redan magisk, punkt.
Kram på er alla! Ni är fantastiska, Glöm inte det💕😍