Mitt första inlägg… hur gör man för att komma ifrån detta beroende? Det är soligt ute, jag sitter inne i mörkret & dricker. Skulle vilja så mycket annat, men det blir inte. Skulle vilja njuta av sommaren & känna mig levande istället för att känna min ångest. På morgonen när jag känner mig bakis & trött tänker jag ”ikväll, då ska jag inte dricka” men sen kommer kvällen. Så skönt att ha klarat sig igenom hela dagen, några öl får mig nog att slappna av. Får mig att må bra. Minns inte sista dagen jag var helt nykter. Det skrämmer mig på nåt sätt att inte dricka. Vad ska hända då liksom?
Jag vet att jag har problem, men väljer att på nåt sätt acceptera det. Typ som att det hade varit kul att göra det & det, men det gäller inte mig. Jag måste sitta hemma i mörkret & dricka istället. Men jag längtar ut ibland.
Så nu frågar jag er! Hur gör man? Jag vill inte leva det här livet med alkohol, men samtidigt vill jag ju det! Jag väljer det varje dag. Skulle gärna ta emot tips från er andra som befunnit sig i samma situation. Vad fick er att ändra er & hur gör man?

@Amanda L nej, men jag läste i ett annat inlägg om den boken & har laddat ner den. Du har rätt, jag tycker den verkar jättebra! 😃 men tack för att du tänkte tipsa mig. Tar emot alla tips & råd som jag kan få 🤗