Hoppas att allt är bra med dig. Har varit borta ett tag men verkligen gillat att läsa dina inlägg. Du verkar så motiverad och skriver så bra, gillar dagbokskänslan. Förstår att det inte alltid är så lätt att stå emot, är ju trots allt ett beroende. Men det viktigaste är att du är ärlig och försöker hitta tillbaka till den motivation du hade. Vi verkar vara flera här som uppskattar din tråd och som tror på dig. Ge inte upp ❣️

@nybliven.sambo
Tack för att du bryr och intresserar dig 🥰
Jag har inte gett upp men har varit lite nederlag som jag skrev ovan.

Kroppen, eller speciellt knäna mår inget vidare sedan fallet från stegen. Så typiskt.

Igår hämtade jag mitt ❤️på flygplatsen efter den längsta tiden (2,5 v) vi har varit ifrån varandra under våra 9,5 år. Väldigt skönt att ha henne hemma!
Bilen jag bärgade i tisdags var hennes som dottern körde vid tillfället, kamremmen av.
Inget värde i bilen så den blir till skroten. Hon kör väldigt lite så vill inte (och behöver inte) en dyr bil.
Jag däremot som är ett "petrol-head" har 3 bilar varav sonen hittills får nyttja en ena.
"Sonens bil" måste jag byta parkeringsbroms på inom kort för den gick inte igenom besiktningen.
Min sommarbil ska också få lite mer kärlek i form av ny olja och filter.

Projekt finns det gott om och hade förra veckan ett stopp i avloppet på toaletten i entréplan (påverkade övervåningen men källaren funkade, så hade toa och dusch). Det tog lång stund att få detta släppa. Så har beställt en spolning av avloppen. Men detta triggade att badrummet nu måste göras om. Har varit hög tid länge.
Badkaret som aldrig användes "skänkes bort" emot 100 kr till barncancerfonden. Idag avhämtat och klart!
Fick ett ryck och tog ner kakel och gips på ena väggen där det mesta av vattenanslutningar finns...svettig är en underdrift men funkade ok med knäna.

Så imorgon blir det några svängar till tippen, orkar inte hyra släp för detta.

Sen har dagen tillbringats en del framför datorn.
Bonusdottern ska börja plugga igen och behöver en ny dator.....och tydligen en TV. Så lite tips till henne där och vi ska åka till helgen och hjälpa henne med detta.
Sen var det att kolla på en "ny" bil till särbon...några kandidater på G.

Nykterhet? Nja, inte så bra men väldigt mycket mindre A.
Har målinriktningen att dra ner ännu mer väldigt snart. Bra med massa projekt (tror jag),

Tack för att Du/Ni tror på mig och peppar mig ❣️

Hej!
Är helt ny här och vet att jag tycker själv att jag dricker mer än jag mår bra av.
Dricker ev nga glas vin på vardagar inte alltid men desto mer på helger.
Nu har jag börjat arbeta efter semestern så inte en droppe sedan i lördags. Känner att det hade varit gott på kvällen med ett glas vin men det blir alltid 3 glas. Dålig sömn, svettningar med mera.
Jag har fått skithög tolerans och kommer dåligt ihåg dagen efter om jag druckit mycket.

Har haft några riktigt jobbiga år inom familjen (start 2016) med sjukdom, dödsfall, missbruk - you name it!
Det har jag dövat med alkohol.

Jag har världens sämsta gener om jag ska nämna det med. Missbruk på både mamma och pappas sida, vågar nog påstå att jag har beroendeproblematik i allt jag tar mig för. Det blir gärna allt eller inget.

@Nystart2023 jag kan relatera till allt du skriver här!
Det jag tänker är att inte få för fort fram och att jag inte kan starta med "allt" jag vill nu. Då sabbar mina knän, en axel med mera- 😅
Spelar mycket padel och det intresset har jag lyckats bibehålla..

Så vad vill jag egentligen? Inte sluta helt med alkohol - är det korkat??
Men jag har varit mer måttlig och jag skulle vilja hitta dit igen. Det är min önskan.. Ibland har jag tänkt att kontakta vården och be om medicin som stillar suget jag kan ha. Men så känner jag mig sjukt kass som människa om jag skulle behöva det. Och hur skulle det få till? Ta en tablett alla dgr utom den jag ev skulle vilja ta ngt på?

Har en komplicerad familj 😅 förlåt men min man kan dricka öl nästan varje dag eller låta bli. Han får aldrig dåligt samvete för sin konsumtion, vilket kan reta mig ibland. Han hittar (ex på semestern) alltid skäl att dricka öl, från 11.30 tills vi lägger oss ungefär. Det här kan jag inte yppa ett ord om då blir han ilsk på mig. Han dricker inte för mycket nämligen, enligt honom.
Han tycker inte att jag gör det utan anser snarare att jag slår på mig själv när jag har ångest fasen efter.

Jösses vad jag babblar- nu ska jag till jobbet.

Kommer att följa dig här för jag känner en slags samhörighet i det du skriver @Nystart2023 förutom att jag inte vill sluta "helt"..

Önskar er ALLA här på tråden en bra dag!🫶

@Jillson Det finns ett Alkoholprogram under Stöd som är mycket hjälpsamt att följa. Oavsett om du planerar att dricka måttligt eller sluta helt. Utan plan brukar det inte gå så bra, men där finns både stöd och tips.
De rekommenderar att starta med tre månaders nykterhet även om målet är måttligt.
Det är för att man ska hinna återställa knopp och kropp samt att suget försvinner. Just suget gör det mycket svårare att bara ”dra ner”.
Enligt forskning finns en del som klarar att dricka måttligt, men det handlar om att fler saker ska vara gynnsamma, graden av missbruk, stöd i familjen, social omgivning, allt påverkar. Med det sagt: det är ibland lättare att sluta helt, men prova din väg, du kan ju alltid ändra dig. Om det inte funkar med måttligt så kan det vara bra att veta varför iaf…Det handlar inte om att du är ”svag”.
Och fortsätt läs och skriv här , så bra hjälp, tycker jag. ❤️🙏🏻❤️

@Amanda L 😊 Tusentack, hittade dit just igår. Har läst och börjat fylla i en kalender här i stödet. Väldigt bra handfasta råd som jag behöver väl!

Får se vart det landar, än så länge har jag inte tagit mig en droppe alkohol sedan i lördags. Men..

Triggervarning kanske. Jag tänker ta några glas vin imorgon, inte lördag, inte mer alls den här helgen. Ska nämligen ut och öta.
Men jag har råden med mig i bakhuvudet "ett glas i timmen" och inte mer än 3 st.

Ska göra mer i själva programmet imorgon då jag inte läst alla punkter än. Jag kanske kommer att ångra mig och inte dricka ngt alls. Eller så blir det ngt gott alkoholfritt alternativ om det finns?

Som sagt tack snälla för svar @Amanda L
🙏🫶🙏