Jag kom hem från min 6 månaders behandling för typ en månad sen. Jag lyckades under denna tid förändra många av mina beteenden men detta verkade inte vara god enough för behandlingshemmet. Avslutet på min behandling blev sen allt annat än bra. Då jag har en beroendeproblematik som innebär att jag missbrukar två saker så blev det ena ohanterligt när jag försökte sluta med alkoholen. Min avslutning blev total kaos och jag blev till och med kallad som ”elefanten i rummet” utav personalen.
Jag blev väldigt ledsen av detta uttalande och åkte hem och söp skiten ur mig i fyra dagar.
Därefter gick jag på ett NA-möte och erkände mitt återfall och tog en vit bricka.
Därefter har jag lyckats hålla mitt drickande mer kontrollerande och jag dricker inte dagar i sträck. Dock dricker jag ibland. MEN jag vågar inte gå på NA-mötena längre och erkänna att jag ÅTERIGEN misslyckats. Jag är rädd för att bli dömd för vad jag gjort helt enkelt. Bör jag gå på nästa NA-möte och ta ytterligare en vit bricka? Och varför borde jag göra det i så fall?

@hopp_om ett bä… Jag tror att det är bäst att du ringer Alkohollinjen där du kan förklara lite mer vad du varit med om och förhoppningsvis få lite hjälp och tips. Man kan vara anonym. ❤️❤️❤️

Du blir absolut INTE dömd för att du tar ett återfall !!
För att lyfta oket från dina egna axlar så är det det absolut bästa du kan göra för din egen skull att gå på möten och tala om hur du känner dig och lyfta på locket på ryggsäcken du bär på och släppa ut trollen.
Brickan kan ju vara bra att ta för sin egen skull men den är ju bara viktig för dig och ingen annan. Jag själv tillhör ju AA och de första åren tog jag en årsmedalj för det var viktigt för mig att se att jag klarade mig bra.
Jag tycker ju att du ska gå på möte och erkänna att du är maktlös inför drogen och alkoholen. Dvs Steg Ett !! Och det är för din egen skull !! Inte nån annans !! Och jag är rätt säker på att du blir omkramad !

Skriv här för det är också ett sätt att lätta på trycket !

Kram !!